Jump to content

dagvt

Members
 • Content Count

  71
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Finn en skytegren som tiltaler deg og velg våpen/kaliber etter det. Bruktvåpen kan være et godt valg. Hvis du senere finner ut du heller vil ha noe annet, taper du ikke noe særlig. Og dra på stevner, det er ganske artig. Jeg er medlem av en klubb som ikke er særlig aktiv. "Jeg synes ikke jeg er god nok til å dra på stevne" er det vanlige. Det er bare tull, man blir bedre AV å delta på stevner. Jeg skyter NSF felt (og PPC), og feltskyttere er generelt hyggelige og hjelpsomme folk, som er slepphendte med tips. Jeg husker en gang jeg gikk sammen med en 15 åring som måtte ha med modern. Hans første feltstevne. Midtveis i løypa sa jeg "hvis du fortsetter slik, er det ikke sikkert du får flere gode råd av meg!". Fikk et fett glis tilbake. Det var hans første liggende, ellers hadde nok rakkeren slått meg...
 2. Ikke glem at ammunisjon også koster penger. En rask sjekk viser 9mm 1,80, .38 SPL 2,80, .358 MAG 3,70, .45 ACP 3,00 (bra tilbud, varer nok ikke så lenge). Hvis du kjøper min 1000. Det kan være en god ide å kjøpe tre våpen og så mye ammo du har råd til. Hvis du skyter revolver kommer du til å tenke på å lade selv. Og det koster også penger, selv om du kommer til å tjene det inn igjen. Det er ikke så mye å tjene på å lade 9mm, men hvis allerede har utstyret, og du lader og skyter 6000, har du spart 1800. Ikke rare timebetalingen, men bedre enn å se noe dritt på TV.
 3. West Coast Bullet Factory wcbf.myshopify.com
 4. Har brukt 4.7 gn N320 til 200 gn LSWC i flere år. Ser ingen grunn til å forandre på det.
 5. dagvt

  Ukjent 22 kaliber

  Mest sannsynlig en salong pistol (parlour pistol), fra den gangen kara under sigarer og cognac forlystet seg med å skyte på blink inne i salongen. Skjøt BB caps, .22 uten kruttladning. Senere også CB caps, som hadde en ørliten kruttladning.
 6. Jeg skal ikke antyde noe som helst, men... Har en helt standard umodifisert Para SSP, og skyter for det meste hjemmeladet 200 gn SWC. Med temp på +5 og under må jeg skifte til lettere rekylfjær, ellers får jeg av og til "stovepipes", dvs den kaster ikke ut hylsene. For en tid tilbake lot jeg 3-4 ferske skyttere på banen låne den for å kjenne en "orntli macho gun" (he-he). En av dem fikk "stovepipes" annenhvert skudd, for de andre gikk det helt fint. Så jeg spurte "hvor hardt holder du?", og svaret var "omtrent som jeg holder dama i hånda". "Prøv å holde litt hardere enn det!", problem solved...
 7. hjemmelading.no har Sierra.
 8. dagvt

  1911-tråden

  Det er kanskje noen som ikke vet hva en Para SSP er, men det er altså en Para Ordnance Single Stack Pistol, en ujålete 1911 i .45 ACP. Mitt innlegg var egentlig svar til Think!, som hevdet "er det en pistol som har driftsstans så er det tett på 90% tjangs på at det er en Pardini". Kan hende vedkommende referer til .22 LR, men det er i så fall i feil tråd. Og jeg har absolutt respekt for andres valg av våpen og skytegrener, og dyrker selv skytegleden. Så jeg har litt forskjellig fra .45 ACP til 22. LR i auto, og revolvere fra 6" til 2". Jeg er happy både med 1911 og Pardini GT, liker begge ganske godt. Selv om jeg må inrømme at det blir som oftest Pardini GT på stevner. Av og til må jeg ta fram Colt Detective Special'en fordi det er så himla moro, og av og til treffer jeg greit med den også. Det var en som en gang himla med øya og sa "hva skal du med sånt tøys, du treffer ikke en låve med den tullete greia der selv om du står inne i'n!". Så jeg satte fem raske skudd i svarten på 25m double action. "Bare flaks!" Så jeg gjorde det igjen, og da ble det stille...
 9. Har vel skutt >10.000 TopShot i en High Standard Supermatic Citation. Eneste problemet er at en av 500 kan ha en lett lading, som fører til at pistolen veksler og spenner opp hanen, men ikke veksler langt nok til at en ny patron kommer i kammeret. Opplever det samme med CCI. Det skal sies at den gode gamle pistolen fra 70' tallet ikke er kresen på ammunisjon overhodet. Og når man skyter .22 LR, uansett fabrikat, må man PUSSE AV OG TIL. Våpenet blir møkkete selv om man skyter kobberbelagt. Når det gjelder presisjon er det ikke godt å si. Når man skyter pistol stående uten støtte skal man være temmelig god om man kan skylde 8'ern på ammunisjonen. Har sammenlignet TopShot og Target Rifle (xx merke) ammunisjon i en Sako Quad, med støtte. TopShot hadde bedre samlinger, overlappende på 50m.
 10. dagvt

  1911-tråden

  Nå må dere slutte å rakke ned på Pardini, i alle fall hvis det henvises til GT. Jeg har en Pardini GT45 (i 9mm) og har vel skutt 20.000 med den. UTEN matefeil OVERHODET. Vel, bortsett fra at et magasin falt ut under en PPC match, men skyldes en bøyd bunnplate. Jeg har også en kliss standard umodifisert Para SSP med faste sikter, som jeg av og til skyter bedre med enn Pardinien. Veldig hard rekylfjær som standard, så med hjemmeladet 200 gn SWC og temp ned mot null og under må jeg bytte til en lettere (15 lbs). Bruker gode magasiner fra Wilson Combat og Chip McCormick, og har ALDRI matefeil. De som låner den og får matefeil "limp wrist"er.
 11. Har skutt noen tusen ARES 130 gn i en Pardini GT, Fungerer helt fint. Bruker VV N340.
 12. High Standard Supermatic Citation, hvis du klarer å få tak i en. Super presisjon, null mateproblemer, spiser alt av ammo.
 13. Svelgen Bullets. Har testet deres 147 gn i 9mm, går helt supert i en Pardini GT. http://www.hitfactor.no/testing-av-9mm-147gr-svelgen-bullets/ Svelgen Bullets har blitt kjøpt opp av et annet selskap som skal ta over driften, men kan ikke finne dem. 2alfa.no har div 9mm kuler fra 0,80.
×
×
 • Create New...