Jump to content

dagvt

Members
 • Content Count

  64
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. dagvt

  38/357 kuler i 180grain

  hjemmelading.no har Sierra.
 2. dagvt

  1911-tråden

  Det er kanskje noen som ikke vet hva en Para SSP er, men det er altså en Para Ordnance Single Stack Pistol, en ujålete 1911 i .45 ACP. Mitt innlegg var egentlig svar til Think!, som hevdet "er det en pistol som har driftsstans så er det tett på 90% tjangs på at det er en Pardini". Kan hende vedkommende referer til .22 LR, men det er i så fall i feil tråd. Og jeg har absolutt respekt for andres valg av våpen og skytegrener, og dyrker selv skytegleden. Så jeg har litt forskjellig fra .45 ACP til 22. LR i auto, og revolvere fra 6" til 2". Jeg er happy både med 1911 og Pardini GT, liker begge ganske godt. Selv om jeg må inrømme at det blir som oftest Pardini GT på stevner. Av og til må jeg ta fram Colt Detective Special'en fordi det er så himla moro, og av og til treffer jeg greit med den også. Det var en som en gang himla med øya og sa "hva skal du med sånt tøys, du treffer ikke en låve med den tullete greia der selv om du står inne i'n!". Så jeg satte fem raske skudd i svarten på 25m double action. "Bare flaks!" Så jeg gjorde det igjen, og da ble det stille...
 3. dagvt

  Billigste 22 lr ammunisjon

  Har vel skutt >10.000 TopShot i en High Standard Supermatic Citation. Eneste problemet er at en av 500 kan ha en lett lading, som fører til at pistolen veksler og spenner opp hanen, men ikke veksler langt nok til at en ny patron kommer i kammeret. Opplever det samme med CCI. Det skal sies at den gode gamle pistolen fra 70' tallet ikke er kresen på ammunisjon overhodet. Og når man skyter .22 LR, uansett fabrikat, må man PUSSE AV OG TIL. Våpenet blir møkkete selv om man skyter kobberbelagt. Når det gjelder presisjon er det ikke godt å si. Når man skyter pistol stående uten støtte skal man være temmelig god om man kan skylde 8'ern på ammunisjonen. Har sammenlignet TopShot og Target Rifle (xx merke) ammunisjon i en Sako Quad, med støtte. TopShot hadde bedre samlinger, overlappende på 50m.
 4. dagvt

  1911-tråden

  Nå må dere slutte å rakke ned på Pardini, i alle fall hvis det henvises til GT. Jeg har en Pardini GT45 (i 9mm) og har vel skutt 20.000 med den. UTEN matefeil OVERHODET. Vel, bortsett fra at et magasin falt ut under en PPC match, men skyldes en bøyd bunnplate. Jeg har også en kliss standard umodifisert Para SSP med faste sikter, som jeg av og til skyter bedre med enn Pardinien. Veldig hard rekylfjær som standard, så med hjemmeladet 200 gn SWC og temp ned mot null og under må jeg bytte til en lettere (15 lbs). Bruker gode magasiner fra Wilson Combat og Chip McCormick, og har ALDRI matefeil. De som låner den og får matefeil "limp wrist"er.
 5. dagvt

  Ny på lading og 9mm

  Har skutt noen tusen ARES 130 gn i en Pardini GT, Fungerer helt fint. Bruker VV N340.
 6. dagvt

  .22 pistol til mengdetrening

  High Standard Supermatic Citation, hvis du klarer å få tak i en. Super presisjon, null mateproblemer, spiser alt av ammo.
 7. dagvt

  Kjøpe 9mm kuler, mest for pengene?

  Svelgen Bullets. Har testet deres 147 gn i 9mm, går helt supert i en Pardini GT. http://www.hitfactor.no/testing-av-9mm-147gr-svelgen-bullets/ Svelgen Bullets har blitt kjøpt opp av et annet selskap som skal ta over driften, men kan ikke finne dem. 2alfa.no har div 9mm kuler fra 0,80.
 8. dagvt

  High Standard

  Brownells har noe. -dagvt-
 9. dagvt

  45 acp ammunisjon

  Nå må vi ikke skremme bekkmørkt her. Jeg synes faktisk ikke hjemmelading er spesielt skummelt eller vanskelig i det hele tatt. For meg er det en fin og interessant hobby i tillegg til å skyte. Må vel ha ladet 30-40 000 9mm, .38 Spl, .45 ACP og .357 Mag med en Dillon Square Deal B. Og jeg startet med den, uten instruksjoner fra erfane ladere (bortsett fra Reloading for Handgunners). Det eneste avviket jeg har hatt noen gang, overhodet, var en squib load med .38 Spl. Ops, hva f... var det?! Og foran meg på benken ligger det et par korn tumbler media og brenner (oppmalte maiskolbekjerner fra hylserengjøring). Vet ikke om kula kom fram til skiva, men den kom definitivt ut. Altså, med 2.4 gn N310 er det ikke mye rusk i hylsa som skal til. For håndvåpen kan jeg anbefale en Square Deal (hvis en ikke går opp til en 650). Du putter inn en tomhylse, og kan nøye følge hver enkelt del av prosessen. Du setter inn en tomhylse og drar i spaken. Første stasjon sizer og støter ut tennhetten. Neste stasjon setter inn en tennhette når du dytter spaken framover. Dette er meget kjekt for du kjenner med en gang om noe går galt. Når du drar i spaken utvides hylsemunningen (bell) og krutt dumpes inn. Kruttmålet til Dillon er meget konsistent. Når jeg begynte å lade kontrollerte jeg kruttvekten for hver 10. patron, så for hver 20. Jeg ble fort lei av det. Nå sjekker jeg kruttvekt når jeg fyller opp tennhetter, altså etter 100 patroner. Har aldri etterjustert. Men for å være pirkete sjekker jeg allikevel. Ved neste stasjon setter du på en kule (er det tilstrekkelig bell?). Når du drar i spaken settes kula til innstilt dybde, og bell'en tas bort. Neste stasjon krymper kula rundt hylsa. Neste gang du drar i spaken plumper en ferdig patron ut. Nå har du dratt i spaken fire ganger og dyttet en gang. Og du kan når som helst i prosessen ta ut hylsa/patronen og sjekke kruttvekt, patronlengde og krymp. Når du har fått alt riktig innstilt slik du vil ha det (bell, settedybde, krymp), setter du inn en hylse etter hver gang du har dratt i spaken, setter på en kule, og neste gang du drar i spaken kommer en ferdig patron ut. Det vil si, hver gang du drar i spaken kommer en ny patron ut, identisk med den forrige. Når jeg har funnet en god kombinasjon med krutt og kule i et kaliber, og skal lade la oss si 1000-2000 patroner, er dette den eneste måten jeg kan tenke meg å gjøre det på. -dagvt-
 10. dagvt

  45 acp ammunisjon

  Det er ikke særlig vanskelig å lære å lade sin egen ammunisjon. Når du skyter 9mm, .38 Spl, .357 Mag og .45 ACP er det absolutt noe du bør vurdere. Jeg begynte fra null uten noen veiledning for fem år siden, og det har gått meget bra. Aller først, skaff deg en ladebok og les den. Så får du et inntrykk om hva det dreier seg om. De fleste vil anbefale den norske Ladeboken. Hvis du bare skal lade for håndvåpen, vil jeg anbefale "Reloading for Handgunners" av Patrick Sweeney (på engelsk). Han har også skrevet "The Big Fat Book of the .45 ACP". Lading handler om å ha sans for detaljer, være nøye over grensen til det pirkete, og gjøre den samme tingen om igjen og om igjen i et par timer, uten å miste fokus. Hvis dette høres forferdelig ut, er kanskje ikke lading noe for deg. Lading for håndvåpen handler om volum. Mange anbefaler å starte med en enstasjonspresse. Jeg er ikke ening i det. Du kan fint lade en og en patron på en progressiv presse, til du blir kjent med prosessen. Med en enstasjonspresse lader du ca 50 patroner i timen. Hvis det er det du skyter i uka kan du likså godt kjøpe ferdig ammo. Hvis du skyter 200 i uka kommer du til å bruke 4 timer hver uke på å lade. Med en progressiv presse lader du la oss si 300 patroner i timen. På tre timer har du ladet en måneds forbruk. Og du kommer ikke til å spare penger på å lade selv. Etter hvert kommer du til å ha tjent inn igjen utstyret, det er så, men du kommer ikke til å tjene penger. Om du er som mange andre av oss kommer det du evt sparer til å gå til mer kuler, krutt og tennhetter. Det vil si du kommer til å skyte mer. -dagvt-
 11. dagvt

  1911 magasiner

  Enig med hipshot. Chip McCormic Shooting Star, med metall follower. brownells.no Har aldri hatt matefeil med dem (Para Ordnance SSP), med flere tusen 200 grain LSWC. Nå skal det sies at jeg nesten aldri har matefeil uansett (med riktig rekylfjær), men når det gjelder blir det Chip McCormic SS.
 12. dagvt

  Håndvåpen for nybegynner

  Når det gjelder revolver vil mange si at du MÅ ha en 6" S&W x86, supertunent. Basta. Du må selvsagt ikke det. Hvis du velger å gå den veien må du kjøpe ladeutstyr samtidig. Og du blir medlem av klubben som hele tiden lever i angsten for å ikke få tak i nok Federal tennhetter. Det kan virke som om klubben er redd for at det er for fåmedlemmer, for det er stadig anbefalinger for å bli medlem av den.Tuningen av revolveren gjør hanefallet så svakt at det bare er Federal tennhetter som går av. Så du kan glemme fabrikkammo. Jeg valgte å gå en annen vei. Jeg kjøpte en 6" Ruger GP100 og er meget fornøyd. Har byttet ut hane- og returfjær (kr 150), og selv om DA avtrekket er noe lengre enn på en S&W, er det meget glatt og fint. SA avtrekket er kontant og nesten for lett. Uansett tennhetter fungerer all ammo fint uten unntak. Avstanden mellom sylinder og løpskon kan nesten ikke være mindre (0.005"), så faktorkrav med .357 Mag fabrikkammo er kronografert og holder med margin. Dette er ikke selvsagt selv med en S&W. Grepet passet ikke mine hender i det hele tatt, fikk vannblemmer. Her er det flere varianter å få tak i her til lands, både gummi og tre. Tredje gangen jeg skjøt med den, trening inklusive, ble jeg nr 2 i feltstevne kl D. Og da var min tidligere revolvererfaring med en 2" snub. -dagvt-
 13. dagvt

  Valg av 22 lr pistol

  Jeg kan sterkt anbefale en High Standard Supermatic Citation. "Condidered by many the finest American .22 target pistol ever produced." I en klasse over Ruger, ikke minst på grunn av et meget fint justerbart avtrekk. Baksiktet sitter i en bro over sleiden, så det beveger seg ikke når sleiden veksler. Kammeret er åpent, så mateproblemer finnes omtrent ikke. Den spiser alt av ammunisjon uten problemer. Og den er meget enkel å ta fra hverandre og sette sammen igjen, uten bruk av verktøy. Jeg har en M 107, som betyr at skjeftet har samme vinkel som en 1911. Våpenet er helt i stål, noe som gjør det forholdsvis tungt, >1300 g. 5.5" bull barrel. High Standard sluttet ca 1986. Navnet er kjøpt og produksjon av enkelte modeller er gjenopptatt, men kvaliteten og presisjonen er ikke den samme. Det finnes fremdeles magasiner og deler, bla hos Brownells. Når aspirantene i klubben blir lei av Rugere med matefeil, liker de veldig godt å få låne den, da de treffer mye bedre med den enn med Rugerne. Ikke minst pga avtrekket. De finnes fortsatt av og til til salgs her til lands. Jeg har sett dem opp til 3000, som jeg synes er noe overpriset. Hvis det kan være til noen trøst, går de for > USD 500 i USA. -dagvt-
 14. dagvt

  Hjelp til kjøp av walther ppk/s eller ppk .22lr

  Jeg har en slik "billigvariant" PPK/S i .22. På sleiden står det CARL WALTER ULM/DO. Made in Germany. Ingen horn og ingen kroner. Kjøpt på Intersport Bogstadveien for to år siden for 3500. Alternativet var en blankslitt gammel "ekte" PPK/S til 7000. De visste ikke engang om den var i stand til å avfyre en patron. Selges som den er. Vel tenkte jeg, jeg skal jo ikke gifte meg med våpenet. Jeg går for den billige. Hvis det er noe dritt kan jeg jo bare bytte den ut. Våpenet fungerer helt fint. Jeg må ha skutt 2-3000 gjennom den, CCI standard og TopShot, billigste sort. Ca en matefeil pr 500. Enten så kjenner jeg at "oi, den var svak", eller jeg har glemt å smøre sleiden. Fungerer fint selv om den blir ganske grisete av kulefett. Avtrekket var ganske hardt, men presist og kontant. Blitt bedre etter hvert. Når jeg venner meg til avtrekket samler den alle 5 innenfor svarten på 25 m, med 3 innenfor 9ern. Jeg skal være med på at det ikke er den samme eierfølelsen som å ha en gammel ekte fin en. På den annen side, hvis du liker å skyte er det ikke noe særlig eierfølelse å ha noe gammelt utslitt dritt med matefeil hele tiden som samler innenfor en middagstallerken på 10 m. I alle fall ikke for meg. Jeg liker å skyte et våpen, ikke kose med det. Den praktiske nytten av våpenet er ikke særlig stor innenfor en sportsgren. Jeg pleier å gå en felt Spesialpistol runde eller to i sesongen med den, bare for å vise aktivitet. Jeg havner alltid under midten, men ikke i bånn. Den egner seg ikke til å konkurrere med spesialbygde våpen i en løype satt for presisjonsvåpen. Men noen våpen er jo bare artig å skyte med. Jeg har andre våpen jeg bruker til 10-20 stevner i sesongen. Så da får det gå om jeg har et par til koseskyting. Artig å treffe med noe som er vanskelig å treffe med. -dagvt-
 15. dagvt

  Futteraler / Koffert / Oppbevaring

  Kan hende ullsokker fungerer, men jeg bruker denne. Alt i ett. http://www.goutdoorsproducts.com/produc ... -tactical/ -dagvt-
×