Jump to content

JPN

Members
  • Posts

    44
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by JPN

  1. Hmmm, fikk mailen som Midway sendte ut på fredag og ringte til Pedersen for å høre om det gamle løpet måtte leveres inn til dem når jeg kjøpte et nytt. Fikk til svar at "ja, det gamle må leveres inn" Må ha vært en forsnakkelse? Nå står det jo tydelig "Man trenger altså ikke lenger å søke Politiet eller innlevere gammelt løp." Snuser på et lenger løp til glocken for å få montert demper.
  2. Var det de sa. Det måtte bestilles et visst antall før de produserte. For alt jeg vet kan min bestilling være den som gjør at de har nok, eller være den eneste de har. Vanskelig å si.... Jeg er en tålmodig sjel.
  3. Det blir til å lade .45LC nå som jeg får bygget meg en skikkelig isolert,varm og tørr ladebod, da er det godt å vite at jeg kan bruke dem mye. Jeg bestilte både henry riflen og cattleman i Old West Patina.
  4. Takk for svar. Vaqueroen var egentlig den jeg kikket på først. (da uten birdshead, men det kan man jo bygge om), men jeg leste at Cattleman var mest lik "originalen". Stilige revolvere.
  5. Henry riflen fins i landet, finishen på revolveren derimot... Skal jeg være totalt ærlig så tror jeg ikke CAS er noe jeg kommer til å starte med nå, men om nødvendig melder jeg meg inn og tar kurs. Hvem vet, kanskje jeg blir hektet slik som med dynamisk (er da aktiv med det). Disse våpnene er veldig artige å skyte med, i tillegg til å være vakre å se på. Jeg vet jo hva jeg skal bruke de på, men jeg kan ikke søke på å stå på skytebanen og skyte blink. For å spørre på en annen måte. Kan et av mine 7 jaktvåpen være henry riflen i .45 LC? Om jeg spør dumt så beklager jeg, men det tåler dere.
  6. Hei, Jeg har snakket litt med folkene hos Børselars, kan jo nevne først som sist at det var trivelige folk. Hjelpsomme og hyggelige, ikke alltid man treffer på slikt:) Jeg undersøkte i forhold til en 1873 Cattleman revolver og en 1860 Henryrifle fra Uberti. (begge i .45 LC) Spørsmålet mitt er hva søker jeg på? Jeg skyter dynamisk med pistol og har jegerbevis. Jeg skyter ikke (ennå iallefall) Cowboy Action Shooting. Ventetiden på finishen jeg ville ha var forholdsvis lang, så jeg tør ikke søke ennå. (kunne faktisk ta over 1 år.....)
  7. JPN

    Mauser pistol

    Jeg skyter dynamisk. Får søke og krysse fingrene.
  8. JPN

    Mauser pistol

    Søke som vanlig og ved avslag klage til Justisdep.? Forstod jeg deg riktig da?
  9. JPN

    Mauser pistol

    Ok, jeg gir det et forsøk. Holder dere oppdatert
  10. JPN

    Mauser pistol

    Skjønner. Har snakket med våpenkontoret, de sa det var klin umulig. Får vel bare slå meg til ro med det.
  11. JPN

    Mauser pistol

    Hvor får man kontakt med disse våpensamlerene? Hmmm, hadde de vært interessert i slikt da?
  12. JPN

    Mauser pistol

    Har en våpensamler lov å kjøpe ureg. våpen?
  13. JPN

    Mauser pistol

    Må innrømme at jeg er såpass egoist at jeg har den heller som et minne plombert enn bak en glass skjerm i et museum
  14. JPN

    Mauser pistol

    Det har blitt sagt at den er fra krigen, men løsningen på hvordan den havnet hos min bestefar forsvant nok med han. Er ikke godt å si. Serienummeret tilsier at den er produsert mellom 1922 og 1927 tror jeg det var. Og nå skal den "ødelegges" Hadde huset ditt vært fra samme tid hadde du ikke fått lov å endre mye med det. Iallefall ikke destruere det! Jeg burde naturligvis tenkt på/skrevet det i det andre tråden.
  15. Her er enden på visa. viewtopic.php?f=15&t=87608
  16. JPN

    Mauser pistol

    Hei, Dett blir en klage/minne/syte tråd om en pistol jeg straks skal arve. Mauser 1914 så vidt jeg har skjønt. Mulig jeg var dum som ringte til våpenkontoret i stokke for å undersøke hvordan jeg skal få denne inn i systemet/registrere den og f.eks. skyte "sivil". Man vil jo tross alt følge spilleregler. Kan legge til at jeg er aktiv pistolskytter og har jaktvåpen. Den har da vært i "omløp" uregistret. Ligget i en safe hos min bestefar. Derfor må den nå enten plomberes eller destrueres. Pest eller kolera med andre ord. Velger naturligvis å plombere den. Jeg hadde et håp om å kunne bruke den. Tross alt funnet skikket til å ha andre våpen. Jeg sitter nå med herligheten, 2 magasin og 50 skudd som også "fulgte" med. Om jeg ikke "ødelegger" den er jeg kriminell, om jeg skyter 50 skudd og så plomberer den er jeg kriminell. Hva skal man tenke om slikt. Blir norge tryggere nå som jeg arvet og "steriliser" den. Får jeg stjerne i boka på mitt våpenkontor når de sier "flott du ringte, du høres ut som en ryddig og skikkelig kar." Huff. Håpløst. Jeg følger lovverket, men det svir. Skulle i det minste fått lov å dratt noen kuler igjennom den.
  17. Om jeg søker på å bruke den på sivilpistol da. Vil det hjelpe tror du.
  18. Det hadde vært helt fantastisk om jeg kunne fått iallefall pistolen registrert på meg. Jeg prøver å finne ut hvordan i all verden den havnet i safen til bestefar. Det å kunne tatt den med å skutt litt i ny og ne hadde vært veldig gøy.
  19. Vil det si at jeg kan få den registrert på meg?
  20. Jeg har arvet en ting til av min bestefar, men jeg blir litt redd for å flagge det ut for mye i frykt for at jeg kan ødelegge for min egen del mtp mine jaktvåpen og fremtidige søknader. Man vil jo bare følge loven.... Jeg legger ut noen bilder av den, jeg vet ikke så mye om denne heller. (jeg skyter forøvrig dynamisk og er medlem av pistolklubb.) Hvordan skal jeg gå frem for å ikke måtte destruere/plombere denne? Og har noen noe info om denne??
  21. Riflen må jeg vist enten plombere eller destruere. Dette fordi den ikke har vært registrert på min bestefar. Det har vært registrerings plikt og når det var amnesti skulle den da vært meldt inn om. Det var litt synd da. Blir vel til at jeg plomberer den. Haglen hadde det derimot ikke vært registrerings plikt på og den kunne jeg få på affeksjonsverdi. Det ville ikke gå utover tot. 7 våpen regelen, men da var det ikke lov å skyte med den. Skal ikke være lett.
  22. Litt som med førstehjelp dette, det verste man kan gjøre er å ikke gjøre noe Hagla mener jeg har gjort jobben sin, med mindre den har affeksjonsverdi, så er verdien tilnærmet null. Men 6mm flobert'en er en morsom sak. Du gjør ikke noe galt ved å demontere så mye som mulig og pusse den med olje. Kanskje la delene ligge i olje eller f.eks Kroil over natten. Stokken ville jeg renset og oljet inn på nytt. Helt uten praktisk begrunnelse, kunne jeg gjerne tenkt meg en slik 6mm flobert selv. Kanskje fordi det er ett nusselig lite kaliber som generasjonen før oss brukte til jakt. Haglen hadde jeg egentlig bestemt meg for å destruere, men nå som det kanskje var en som hadde et for skjefte så frister det litt å prøve å pusse litt. Den er derimot svært rusten, avtrekk og "knekke" funksjonen fungerer ikke pga rust. Tror dere at det i det hele tatt går å få den "ok"? Flobert'en kunne jeg få ammunisjon til og jeg må si jeg likte veldig godt utseendet og riflen generell. Frister å få den registrert på meg. På tampen. Kan jeg få problemer av å ha disse to våpnene i våpenskapet mitt frem til jeg tar en avgjørelse? Ventet 20 min på linjen til våpenkontoret for å avtale levering av haglen i stad og så la de på. Er jo ikke lett
  23. Skjønner. Hva menes med ukurante segmentet? Vanskelig å finne ammunisjon? Det hadde vært artig å fikset opp haglen. Kunne en børsemaker hjulpet meg med å se nærmere på den tror dere? Noen som vet om en i nærheten av Larvik som kan anbefales? Som sagt så er verdien ikke så interessant, men mer som å ha noe fra min bestefar.
×
×
  • Create New...