Jump to content

t000

Members
  • Posts

    88
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by t000

  1. Da ville jeg definitivt testet ut T3x stokken. Som "Tailgunner" skriver så er det ørsmå tilpassinger. Men jeg måtte kun pusse litt i veggene på magbrønnen på alle stokkene (T3 synt, T3 tre og T3x stokken) så passet den perfekt. Underbeslaget er helt supert, større plass til avtrekksfinger (med feks bruk av hansker) og mere robust enn den stusselige originale plasten. Boltmuffe er også mere robust, men tenker ikke så mye på dette under bruk. Ladehendel er fantastisk, bra grep og lengre lengde.
  2. Takker Jeg har hatt T3 synt, T3 treverk, GRS laminat og GRS synt. Alle stokkene fungerer til sitt bruksområdet. GRS stokkene er virkelig ergonomisk, men veier mye. T3 stokkene er lette, men ikke så godt grep. Den nye T3x (2020) stokken med utskiftbart vertikalgrep er en mellomting mellom den originale T3 og GRS. Vertikalgrepet er har en så bratt vinkel at det nesten føles ut som et pistol-grep og du dår presset kolben godt inntil skulderen uten å bruke unødvendig kraft. Personlig er den en virkelig favoritt! Digresjon: man kan også sette et bredere grep foran på kolben og en stødigere anleggsflate. *Se bildet. Jeg har ikke testet dette enda, da jeg ikke ønsker mere vekt på rifla.
  3. Etter utallige kjøp og bytte av stokker, kikkerter og tilbehør har jeg nå landet på det oppsettet som passer best for mitt bruk. Tenkte jeg skulle dele mine specs med dere, i tilfelle flere lurer på å bygge om sin Tikka. Tikka T3 .308w Meopta R2 2-12x50 Tikka 5-skudds magasin Hausken JD184 lyddemper - Tikka T3x (2020) syntetisk stokk - Tikka vertikal grep - Limbsaver AirTech rekylkappe - Atlas Worxs avtrekksbøyle/nedre ramme i metal - Atlas Worxs boltbeskyttelse i aluminium - Flutet sluttstykke - Flutet pipe - Rifle Precision System ladearm og hendel - Mountain Tactical pitacinnyskinne med rekylbolt - Mountain Tactical rekystopper i stål - Farell Industires CNC montasjeringer i stål
  4. Hei Melvin. Så spennende, ringer du ditt lokale politkontor og ber om å snakke med jurist. Men jeg er ganske sikker på at det følger våpenloven som er 18 år. Men det kan være du kan få dispansasjon med grunnlag at du skyter i pistolklubb i sammenheng med foreldresamtykke eller no? Sjekk også: www.patroner.no
  5. Noen i kongeriket som vet om en børsemaker som utfører dette? Eller et maskinverksted?
  6. Leit å høre at han ikke er med oss mer. Supert om du vil ta deg til til å høre med din far
  7. Da jeg ikke lenger får lov til å endre mine innlegg må jeg poste endringer som svar. Noen som kjenner til om SAV produserte militært materiell? Ammunisjon, granter etc? https://no.wikipedia.org/wiki/Sandnes_Aducerverk_(SAV) AS Sandnes Aducerverk (SAV) var en metallbearbeidende industribedrift i Sandnes (Rogaland). Bedriften ble grunnlagt under navnet Sandnes Industritomter A/S i 1943. Allerede året etterpå ble navnet skiftet til Sandnes Aducerverk. Bedriften ble nedlagt i 1986. Sine første lokaler hadde bedriften i Sandnes sentrum ved Sandnes støperi. I 1947 flyttet Sandnes Aducerverk til nye lokaler på Hana. Gjennom 1950- og 1960-tallet ekspanderte bedriften. Det ble kjøpt en ny tomt på Riska. Fabrikklokalene der ble offisielt åpnet i 1972. Fram til 1984 foregikk produksjonen til Sandnes Aducerverk både på Hana og Riska. Dette året ble fabrikkbygningen på Hana solgt og hele produksjonen samlet på Riska.
  8. Skulle gjerne hatt litt utfyllende informasjon om Sandnes Aducer Verk. Noen som kjenner til dette? Som navnet tilsier så skulle dette ha ligget et sted på sør/vestlander, nærmere bestemt Sandnes.
  9. Spennende og morsomt tema Vaquero. Jeg får bidra litt jeg også, her er noen av mine: Noen som kjenner til nr 8 og nr 15 fra venstre av 9mm? PS: de to 5.56 i eske er ikke Simunition.
  10. Herlig med slike quizer, min kunnskap er enda ikke sterk nok til å bidra noe (enda;). Keep up the good work!
  11. Etterhvert som samlingen øker ønsker jeg å skrive ned informasjon på/om hver enkelt patron. Ønsker å høre hvordan dere gjør dette? Erfaring med merking av patroner med sprittusj? Dette kan vel fjernes med tynner, men vil sprittusjen sette/etse seg inn i kobberet over lang tid?
  12. 8X56R Steyr Østerisk Noen som har litt fakta og viten om hvilke kaliber som ble laget med ørne bunnmerking? Er takknemmelig for all informasjon.
  13. Samler på de 4 mest brukte nato kaliberne (small arms) som er 9mm/5.56mm/7.62mm og 12.7 Her er et lite utdrag:
  14. Takket være en hyggelig donasjon (velger å ikke nevne navn) har jeg nå fått en slik skarp en i samlingen.
  15. En godkjent patronsamler har et dokument/skriv fra sitt lokale politikammer der det står all informasjon vedr godkjenning. Dette sammen med legimitasjon så bør ting være på stell, det er også flere patronsamlere som har våpenkort i flere kaliber, blir dette også fremvist til deg er du på trygg grunn.
  16. Hei. Jeg har NM60 i lot 87, 83, 77,88, 92 Pm meg om du er intressert.
  17. Ingen vits i å destruere (skytebort, kaste, levere til politiet etc.) gammel ammo da det kan ha samleverdi for de mange seriøse og godkjente patronsamlere her tillands. Flere er aktive brukere her inne på kammeret. Send heller en PM til en patronsamler er du heldig får du en god flaske vin i innbytte eller kanskje noe tilsvarende ammo av nyere type som du selv har bruk for
  18. Takker for alle svar, da er saken løst.
  19. Flere forslag... Messinghylsen er en 9mm men ca halve høyden, det blåe er plastik.
  20. Muligens militært? Svar: Securi Blank Loud, produsert av Simunition
  21. For dere som trenger en lekker måte og oppbevare partonsamlingen på: http://technoframes.it/product-category/ammo-storage
  22. Bra observert! Kanskje annonsen ha ligget aktiv i 15 år?
×
×
  • Create New...