Jump to content

Omdal

Members
  • Posts

    107
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Omdal

  1. At de kan sjekke at jeg passer på å oppbevare det trygt og forskriftsmessig er jo både greit og positivt, men de har ikke lov til å ta ut våpenene mine for å for eksempel skyte med dem
  2. Da har jeg misforstått. Etter som jeg har forstått det, skal ikke de ha lov til å røre våpenet, da de har gitt meg fullmakt til å eie disse våpenene jeg har kjøpt? De står jo i mitt navn med beskrivelse "Dispensasjon fra 18-års kravet". I tillegg har ingen av foreldrene mine noen lovlig grunn for å eie våpen. Det som står i forskriftene er: " I tredje ledd heter det at tillatelse bare kan gis «edruelige og pålitelige personer som har behov eller annen rimelig grunn for å ha skytevåpen, og som ikke av særlige grunner kan anses uskikket til det". og ... " Unntak kan gjøres for person under 18 år, men over 16 år «der våpen kan oppbevares av verge eller annen person som fyller de alminnelige krav til tillatelse" Foreldrene mine står bare for å være edruelige og pålitelige, som altså betyr at jeg er den eneste i familien som har "behov eller annen rimelig grunn for å ha skytevåpen". Noen som vet om det står noe mer som omhandler dette noe sted? Omdal.
  3. Når du har våpenkort på et våpen, er du altså 100% sikkert eieren av dette våpenet. Dette kan du da bruke til jakt og trening så mye du vil og kan, så lenge du har lov av grunneier(skytterlag på skytebane). Det jeg reagerer på derimot, er at du må oppbevare det hos foresatte som er edruelige og pålitelige. Det som igjen da er rart, er at selv om dine foresatte står for "ansvaret" for oppbevaringen på våpenet ditt, har de ikke lov til å så mye som å ta på våpenet uten din tillatelse. Dette gjelder hvertfall for meg som ikke har foreldre som jakter eller skyter, men har selv våpenkort på både rifle og hagle, stående hjemme i våpenskapet mitt Jeg fylte 17 i januar.
  4. Tror nok at denne skal kunne felle like mange ryper som de til 5 000 ,- mer. http://www.xxl.no/Root/Jakt/Jaktutstyr/Skyting/Sm%C3%A5vilt/Hagle/baikal-IZH-27-M-M-3xMC-12-76/p/9005763_1_Style Jeg kjøpte meg en brukt Baikal hagle fra 70-tallet for 800 kr for en liten stund siden. Treffer ikke lerduene, men det får jeg ta på meg, ikke å hagla
  5. Jeg leverte våpensøknad i Odda torsdag 15. august. Lørdag 17. lå den godkjent i postkassen. Dette til tross for en dags forsinkelse da jeg glemte en forelders underskrift siden jeg er under 18 år. Søknaden ble da altså behandlet og godkjent på fredagen, og kom i posten lørdag. Meget fornøyd.
  6. Hehe, det var leit... brukte opp den siste treningsammunisjonen på søndag, så nå er det bare å vente da
  7. Tipper den sa "au au au au au auau auau"
  8. Vil bare nevne at dersom du skal bestille fra XXL via internett, så må du være over 18 år for å få bestille med fakturabetaling. Fikk ikke dette til i går kveld, og fikk bekreftet mistanken min på mail til XXL i dag. Enten må du være over 18 år, eller så må du ha VISA med mulighet for internettbestilling, eller bruke foreldres kort. Bare tips så andre ikke sitter fast på samme måten jeg gjorde. PS. Legger til at jeg fikk 25% rabatt på ammunisjon i nettbutikken.
  9. Fikk bestilt etter mye dritt. Skulle helst betale med faktura, da jeg kunne betale med nettbank selv, men den geniale bestillingsmåten til XXL fungerer nok ikke når du er under 18 år. Derfor måtte jeg betale med pappa sitt kort i mitt navn i steden for. Litt skuffa over dette, men fikk hvertfall bestilt. Håper de får det til Bestilte 80 blyspiss og 320 helmantel, tenker at blyspissen må bli revemedisin.
  10. Både helmantel og blyspissen? Tenker kanskje å bruke blyspiss på rev dersom disse to ladningene går ganske likt, men det tviler jeg på Federal Fusion 11,7 g - 30-06 og Sellier & Bellot - 11,7 g - 30-06 går dønn likt i børsa mi, hvertfall beinere enn hva jeg klarer å skyte EDIT: Så at du hadde endra posten din, men kanskje noen andre har prøvd den EDIT2: Hvordan fungerer det å sende in våpenkort og legitimasjon til XXL? Skriver jeg bare en mail med emne "Våpenkort + pass - Kai-Morten Omdal" eller noe sånt?
  11. Tar opp igjen denne posten. Ser at nå som XXL har dette vennetilbudet, får man 200 stk for under 900 kr inkl. frakt(kaliber 30-06). Noe jeg ser som svært billig. Er det mye problem med denne ammunisjonen i forhold til presisjon mot denne og Sellier & Bellot? Tenker ikke på 100% presisjon da skytter er for dårlig til det likevel. Hva syns dere?
  12. Da har børsa vært hos børsemaker og fremsiktet er fjernet. Måtte skjæres av da det ikke var noen skruer, og børsa er gjenget på nytt, så da var alt fryd og gammen. Takk for alle svar
  13. Det var ikke noen skruer under kornet
  14. Fikk noen kompiser til å komme innom i går for å prøve, det de fant ut var at den ikke var skrudd fast, sannsynligvis loddet Skal høre med en børsemaker i dag så jeg ikke ødelegger noe selv. Nå vet jeg ikke direkte hva kornbeskyttelsen er en gang
  15. Hei Nå har jeg fått demperen jeg bestilte (Schultz & Larsen TMD 45). Problemet mitt nå er at jeg ikke får skrudd demperen på pga. åpne sikter rett bak gjengene. Slik ser det ut: Er det muligheter for å fjerne de åpne siktemidlene? - Omdal EDIT: Må det files av, eller er det andre måter?
  16. Omdal

    Lyddemper?

    Må bare unnskylde dårlig forklaring, men det jeg mente var at jeg så etter en håndkikkert på linje med Duralyt. Takk for råd Får se på dette til våren dersom økonomien slår til.
  17. Omdal

    Lyddemper?

    Beklager, nå var det ikke kikkertsikte jeg var ute etter. Jeg er ute etter en håndkikkert som ikke trenger å være svært mye bedre enn siktet jeg har
  18. Omdal

    Lyddemper?

    Hehe, det tenker jeg nok. Hvor mye må man ut med for å få noe som kan kompansere med Zeiss Duralyt 3-12x50? Gjerne litt bedre lyssterk med tanke på skumringsjakt, og ikke minst skarphet.
  19. Omdal

    Lyddemper?

    Takk for tipsene Blir nok ikke kikkert på meg før til våren, men skal titte nærmere på bushnell
  20. Omdal

    Lyddemper?

    Ok, setter pris på gode svar! Fikk beskjed av han jeg er på opplæringsjakt med at det var tre ting jeg måtte skaffe til neste høst: lyddemper, ordentlig slaktekniv og en god håndkikkert. Da har jeg 1/3.. Håndkikkerten blir nok den verste delen da den fort koster penger
  21. Omdal

    Lyddemper?

    Lurer på dempeeffekt både på lyd, rekyl og eventuell munningsflamme i skumringa Og hva som er positivt/negativt med at man kan skru av og på deler.
  22. Omdal

    Lyddemper?

    Er det noen som har en slik en og vil fortelle litt om erfaringer med disse demperene?
  23. Omdal

    Lyddemper?

    Ok. Tusen takk for svar! Da prøver jeg å bestille en TMD 45 i 9 MM M14x1.5 og ser hvordan det går - Omdal
  24. Omdal

    Lyddemper?

    Åja. Det er altså bedre demping i TMD 45, men TMD 35 er godt nok?
  25. Omdal

    Lyddemper?

    Ja, det forstod jeg også, men gir det noen ulemper at det er 1,5 mm for stort hull egentlig? TMD 45 er vell nyere enn TMD 35?
×
×
  • Create New...