Jump to content

Dakar

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Dakar's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Er det noen regler eller krav til aktivitet for å eie jaktvåpen? Jeg har en jakt-rifle og hagle, og vurderer et lengre utenlandsopphold pga jobb. Regner med 2-5 år uten å ha anledning til jakt. Jeg tenkte jeg skulle sjekke litt om muligheten til og lagre våpnene hos politiet. Men litt kjedelig om de sier jeg ikke trenger dem lengre og ber meg selge.
  2. Hvor mye må jeg opp i for å få et «bra nok» spotting scope til 100-300 meters hold? Noen som kan komme med noen bra forslag?
  3. Jeg har 3 magasiner til mitt håndvåpen. Men et av de er veldig hardt og lade. Vil det hjelpe og la magasinet stå fullpakket med kuler, slite ut fjæren litt? Noen som har andre tips?
  4. Hvordan stiller staten seg til lengre opphold i utlandet når man eier håndvåpen? Jeg har reisejobb og kan ha lange perioder i utlandet. Våpnene blir selvfølgelig igjen hjemme. Men da får jeg ikke hvert på skytebanen med de i lengre perioder, Opptil et år med aktiv reising. Kan man miste tillatelsen til og ha håndvåpen da?
  5. Er det noen her som bor i porsgrunn / skien-område og skyter med 30-06 ammunisjon? Jeg ønsker å prøve forskjellig jakt og trenings ammunisjon. Ønsker derfor å kjøpe 2 skudd pr merke av deg, for å finne ut hvem ammunisjon som passer best til min rifle. Uten å bruke en liten formue på hele esker. Vil selvfølgelig framlegge våpenkort og betale for skuddene.
  6. Den jeg normalt bruker heter: sellier & bellot 30-06 180 FMJ Jeg er klar over at det er 2 forskjellige vektklasser. Men de jaktskudda jeg bruker kommer i begge vektklassene. Fusion 30-06 150/165/180 SP
  7. Er "Partizan 30.06 150gr FMJ" god treningsammunisjon? Grunnen til at jeg spør er XXL har god pris på den kr 4,99: http://www.xxl.no/jakt-vaapen/ammunisjo ... mj-1078965" target="_blank Er det stor forskjell på forskjellige merker treningsammunisjon i forhold til overgangen til jaktammunisjon?
  8. Etter å ha testet ”sordin pro x”. Konkluderte jeg med at de ikke dempet godt nok for meg som driver med pistolskyting også. Jeg testet dem på 22 kaliber, 9 mm og 45 kaliber pistol. Jeg har nå kjøpt meg ”Peltor tactical xp” som er storebroren til ”Peltor SportTac” (som har cirka samme dempningsgrad som ”Sordin pro x”). Jeg har testet ”Peltor tactical xp” på 22 kaliber, 9 mm og 45 kaliber pistol. Dempningen er veldig god på 22 kaliber, og den fjerner fint det kvasse smellet fra 9 mm. Den er akkurat i grensen på 45 kaliber, men på ingen måte ubehaglig. Tactical xp gir et godt lydbilde etter min egen mening. Jeg hører fint hvor lyden kommer fra. Selv om noen skarpe lyder gir litt ekko fra andre overflater, og man kan høre sin egen pust til tider. Lydforsterkningen er kraftig, men med gode muligheter for å justere opp og ned. Det største minuset jeg fant er når jeg tester med hagle, klokkene krasjer litt med kolben. Pris: ca1800 kr
  9. Xxl sporstsbutikk har Peltor PRO TAC II i alle butikker til kr 1790,- får jeg beskjed om. Men de selger det ikke lenger i nettbutikken deres, de vil heller ikke få dem inn igjen på nettbutikken. Usikker på om dette betyr at de er på vei ut av sortimentet deres eller ikke.
  10. Noen som vet hvor jeg kan få tak i Peltor PRO TAC II ? Jeg finner ikke noen som selger dem på nettet i norge. Har funnet noen som kan spesialbestille for blodpris. Jeg finner dem i England for 1400 kr med levering. (uten toll) Men ønsker norsk leverandør tilfelle det er noe galt med dem.
  11. Jeg blir anbefalt disse: 3M™ Peltor™ ProTac™ II Link: http://peltorcomms.3m.com/World/Product ... gory_Id=38 De er en klasse kraftigere demping ( klasse 2, i forhold til Peltor sportac med klasse 1). Ulempen er vel at de er såpass store at de vil være ugunstige ved bruk av hagle. Men jeg er usikker på hvor godt lydbildet er? Jeg har ikke funnet en norsk nettbutikk som selger dem enda. Men ligger på ca 1400 kr fra England, (uten importavgift)
  12. Jeg bruker normalt Peltor med 2 prikker når jeg skyter med pistol, og du hører det fortsatt "godt" Dette er grunnen til at jeg er skeptisk til Sordin sine, de er så tynnei forhold til de jeg har (vanlige peltor uten elektronikk) Men Sordin er vanntette og medtanke på at det ofte regner når jeg er i skogen, virket det som en god egenskap. Dette var svaret jeg fikk fra Jakt & Friluft AS når jeg spurte om demping iforhold til 9 mm pistol. "Tror nok ikke jeg ville ha kjøpt disse. De demper for dårlig rett og slett" Så nå vurderer jeg Peltor SportTac:) Noen som har Erfaring med Peltor SportTac i forhold til demping?
  13. Jeg vurderer og kjøpe "SORDIN SUPREME PRO-X" Men jeg er usikker på hvor mye de demper i forhold på skudd? Jeg skyter også med en 9 mm pistol, med et rimlig skarpt smell, så litt bekymret for at disse da er gode nok til å beskytte hørselen min?
  14. Jeg skal plassere et våpenskap i kjelleren min. Temperaturen svinger fra 21 grader om sommer, til 12 grader om vinter. Min bekymring er fuktighet. Jeg skal ha en rifle med trekoble, en hagle og en 9 mm pistol der. Så tenkte jeg beskyte våpnene mine med å sette på: ”MidwayUSA Tactical Gun Sock Rifle Silicone-Treated Polyester” Link: http://www.midway.no/epages/MidwayNorge ... cts/796584" target="_blank Og plassere en ” Hydrosorbent Silica Gel Desiccant Dehumidifier 900 Gram (Protects 66 Cubic Feet) Box” i skapet Link: http://www.midway.no/epages/MidwayNorge ... cts/850609" target="_blank Vil dette løse et evt fuktighetsproblem, sammen med normalt våpen vedlikehold? Er det en fare for at Trekoblene blir for tørre pga disse?
×
×
  • Create New...