Jump to content

Jommit

Members
  • Posts

    110
  • Joined

  • Last visited

About Jommit

  • Birthday 03/31/1982

Jommit's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Kjøpte Härkila Tolga dress i sommer. Denne har blitt grundig testet på hjortejakt i høst på vestlandet, i kystnære strøk der regn har vert mer regelen enn unntaket. Har kommet tørr hjem hver gang og tenkt at dette var en av mine mest fornuftige investeringer. Har sittet på post i pøsregn der jeg nært sagt har ventet å bli tatt av flom og kost meg av den grunn at klærene er så bunnsolide.
  2. Skal en sammenligne COL på hjemmeladet ammo og fabrikkammo er det første kriteriet at kulen i begge tilfeller er den samme, om ikke er sammenligningen av liten eller ingen nytte. Alle kuler har forskjellig anbefalt COL fra produsenten, og uten at jeg er noen ekspert er vel også den oppgitte COL en viktig detalj for at oppgitte ladedata for den aktuelle kulen skal stemme.
  3. Jaktdepotet har ikke Accubond inne. Har hatt mail korrespondanse med de siste døgnet ang. Accubond De har fått inn masse kuler, men Accubond var dessverre ikke blandt de.
  4. Gjengelære er vel noe de færreste har hjemme. Så til nød kan man bruke skyvelære til å finne stigningen også. En ser fort forskjell på 1 og 1,5 i stigning. På tommegjenger blir det litt vanskeligere både med diameter og stigning om en ikke har tilgang på gjengetabell, men det meste finnes på nett
  5. Jeg lader Nosler CC 168gr til 308W med N150. Bruker 43gr med col på 71. Det er en ganske moderat ladning i forhold til de ladedata jeg har brukt fra lapua (brukte data fra Scenar ladningen), men gav meg best presisjon så da holder jeg meg til det Kan legge til at vi bruker samme ladning i 3 vidt forskjellige 308w rifler med samme resultat.
  6. Jeg har Peltor sportac (er vel sånn det skrives) og er veldig fornøyd med de. Behagelig å ha på og relativt grei å skifte batteri på, batteriene varer leeeenge. Min bror har Sordin, er kanskje litt mer behagelige å ha på og vanntett. Men mye dyrere. Har stått i en del regnskurer på haglebana med mine Peltor også uten problem så det er litt individuelt hvor mye vekt en skal ligge på det til banebruk. Til banebruk ser ikke jeg nytten i å spandere de ekstra 1200-1500 som Sordin koster ekstra.
  7. Var ikke klar over at kikkertsiktet var en "våpendel". Det tror jeg faktisk ikke at det er, så bestillingen bør være rimelig rett frem. Bestill, betal, vent, hent på posten.
  8. Hvis folk gidder å lese hva som står etter at man har tastet inn serienummeret står det tydelig oppgitt: Vent med all panikk og les det som står med UTHEVET skrift i sånne tilfeller
  9. Trodde redigeringsfunksjonen var for å redigere skrivefeil/mangler i eget innlegg. Ikke for å fjerne de. Halve tråden her blir jo borte når dette blir gjort
  10. Har observert flokker på Radøy nord for Bergen også, men de har forsåvidt vert her i hele vinter så det var ikke noe nytt. Men har sett flokker fly forbi nordover.
  11. Jeg har 47cm løp og kronograferte den ladningen til 750m/s. Har til nå kun hatt gleden av å felle 1 hjort med den kulen, men det var klar gjennomskyting på ca. 130m hold. Lite inngangshull rett i et ribbebein, gjennom begge lungene og ut gjennom et ribbebein på andre siden. Dette hullet var betydelig større en inngangshullet men ikke grisete på noen måte. Er ikke en kule som trenger ekstrem fart for å ekspandere slik jeg har forstått det. Hvis du søker litt her på kammeret finner du noen tråder der folk deler sin erfaring med denne kulen som har fellt mye mer dyr enn jeg har
  12. Savage 110 BA får du i links både i 300WinMag og 338LapuaMag.
  13. Bruker Nosler CC 168gr til trening og Accubond 165gr til jakt i 308W. Lader begge med 43gr N-150 og da trenger jeg ingen ny innskyting når jeg bytter mellom trenings og jakt ammo. Presisjonen er jeg strålende fornøyd med.
  14. Jommit

    Rifle med GRS-skjefte

    Jeg har ikke regnet på det, men jeg har sett at de selger ubrukte skjefter til diverse rifler de leverer med GRS/KKC stokk. Så de selger nok stokkene som ikke blir brukt. Men om du da allerede har betalt for det hvis du kjøper en slik GRS/KKC pakke vet jeg ikke.
  15. http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=14&t=75785 Sjekk denne tråden. Grei å bokmerke for oss links skyttere
×
×
  • Create New...