Jump to content

hjorten24

Members
  • Posts

    59
  • Joined

  • Last visited

hjorten24's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Kva treng ein eigenteleg av utstyr for å stoppe ut en rev? kor lang tid tar det ca for ein nybegynder? Går det å kjøpe eit vanleg reveskinn, eller må dei være flådd på ein spesiell måte for å få det til? Håpar nokon kan svare!
  2. Ok er Ruger eg sjølv har tenkt på også
  3. Har vurdert å kjøpe ei rifle i kaliber 270win, men veit lite om kaliberet, noen som har erfaring med det? har hørt det er SVÆRT flatskytande, blir det veldig mye ødlegelse? Korleis er persisjonen? Noe anna man bør tenke på før en kjøper det? tenker å bruke til jakt på hjort og rev, kanksje også gås.
  4. Ser det står på lovdata at Tillatelse til å erverve skytevåpen kan gis der våpenet skal benyttes av tredjeperson som ikke selv kan erverve våpen på grunn av alder.Til opplæringsjakt, om vedkomande har jegerprøven. Vill det sei at sjølv om ein sjøl har maks jaktvåpen (6stk) kan kjøpe til person som skal delta på opplæringsjakt på rev, gås og hjort? må det då vær i anna kaliber ein kva ein sjølv har eller? Et våpen som ein skal bruke til opplæringsjakt på storvilt som 16åring, bør man vell kansje trene med å gjer seg vant med ei tid før jakta? Nokon som veit noko om reglane og om det er vanskelig å få innvilga våpenlisens for dette bruke?
  5. Skaut lit i dag med Ely patroner, då var det ingen sprekker så det er nok kulene
  6. Ja det er rifla som er så gamald, skudda er 10-15 år. Nei det er ikkje krag, men ein kongsberg m22
  7. Er stingler kule. Ja den er temelig gamald, sikert frå 20-30 tallet.
  8. Nei, det er eg heilt sikker på
  9. nei ikkje halv auto. Enkeltskudd.
  10. Skaut eit skudd med salong i dag. Då eg studerte hylsa etter på såg eg at den hadde fått ei sprekke nesten heilt bak. Dette var ikkje vanleg 22lr kule, men ei hulspiss. Nokon som veit kva grunnen kan verre? er det trygt å bruke våpenet?
  11. ja, det er dei. tussen takk for svaret.
  12. Nokon som veit kva det stille frame på mauser m98 skal verre då ein skyt på 100m med åpent sikkte? ikkje korn sikkte men det andre som står tal på.
  13. passe dette løpet i valmet 412 då?
  14. Nokon som veit kor ein får kjøpt løp til valmet 412?. Og kva ligg dei på i pris?. Er innterisert i kombi eller vanlege i 222,223,243,6,5x55 eller liknande gjerne kombinert med hagle løp.
×
×
  • Create New...