Jump to content

ahumbo

Members
 • Content Count

  130
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

18 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Akkurat samme erfaring som dere, nevnt dette i annen tråd tidligere. Solgte børsa da problemet oppsto kjapt på magasin nr. 2... synd, jeg likte også børsa, men sammen med et for dårlig avtrekk og ingen mulighet for andre magasinløsninger (iallefall på den tiden), valgte jeg å satse på andre hester!
 2. Hadde mye av de samme problemene med min X-Bolt i 223. Etter kort tids bruk ble leppene som holder patronene nede i magasinet så slitt at det sprutet patroner ut av magasinet og jeg hadde da i praksis et enkeltskuddsvåpen... reklamerte og fikk til slutt kranglet meg til nytt magasin fra Nordskog. Ble kjapt samme problem med det. Var med på at jeg bestemte meg for å selge børsa. Synd, for bortsett fra elendig magasin og litt for tungt avtrekk var det en flott børse!
 3. Alltid artig og god lesning fra deg Ko-Stens, men... Du burde vel ikke bli særlig overrasket over stor skade med GMX og SST? Skal du ha god kulebane, lite vindavdrift og fint slakt er min erfaring at Scenar eller Golden Target er veien å gå. Ren Fmj må ha for høy hastighet for å gi tilfredsstillende presisjon, og matchkuler som Nosler Custom competition, Sierra Match king m.fl er for lettekspanderende! Er plaget med fugl som eter opp reveåta mi, så må fra tid til annen skyte unna fugl der. Da får jeg rikelig anledning til å teste kuler og kaliber... i dag skjøt jeg en ravn med Scirocco i 6,5x55- definitivt ingenting å ha til middag😜 Gratulerer med Tiur uansett og lykke til med bedre egnet kule neste gang!
 4. ahumbo

  Systemvåpen.

  Har hatt både S&L Victory og Classic. Systemet ble for upresist etter løpsbytte for meg, selv med konsekvent bruk av momentnøkkel. Solgte begge børsene og havnet til slutt opp med to forskjellige «custom made» skiftenøkler, mye mer fornøyd med dette. Vurderte selv Blaser R8 eller Mauser M03, men hadde ikke veldig lyst på rettrekker eller oppspenner og i tillegg syns jeg begge våpnene er for dyre... har prøvd mye jeg også og mitt klare råd til trådstarter er å beholde sin gode 6,5x55 og heller kjøpe en god børse til i ønsket kaliber (om garderoben tillater det). Løpsbyttesystem er etter mitt syn for en normal jeger både unødvendig, kompliserende og fordyrende. For konkurranseskytteren blir jo situasjonen noe annerledes..
 5. I byggvarebutikken får du kjøpt forsenkere i forskjellige dimensjoner. Det er rett og slett en liten fres som er beregnet på å lage plass til skruehodet slik at den blir forsenket i bl.a hardt tremateriale. Ingen problem å bruke denne på hylsene. Med den påmontert drill går det både kjapt og smertefritt! Såpass kontroll har du på drillen at du stopper før du får tatt for mye. Prøv deg frem, jeg har gjort akkurat det samme på flere tusen 223-hylser👍
 6. Helt vanlig på mange federalhylser, nato og noen andre merker. Hvis du ser godt etter er det en ring rundt tennhettelomma. Denne må du frese vekk, da får du presset inn tennhetten på vanlig måte. Litt jobb, men verdt det. Bruk en vanlig forsenker og drill👍
 7. Du må ha Picatinnyskinne eller baser som heter «weaver style», laget for Tikka t3. Disse kommer i mange varianter. Både Leupold og Warne har de, samt mange andre. Rimelige baser som bygger lite. Velg stål, ikke aluminium. Ingenting i veien med QR som du alt har kjøpt, men får du byttet vil jeg virkelig anbefale QRW da disse oppleves som mye mer robuste. Jeg har mye erfaring med begge systemene. Felles for begge er at du får ringer i forskjellige høyder slik at du får tilpasset enhver kikkert uten for høy montering. Har ikke lest tråden «Jegermeistern» refererer til, men du får sikkert mye info og mange synspunkter der også👍
 8. Vel Amatør, skal «knall og fall» bruke QR må han jo nesten ha baser uansatt. Tikka sine Optilock ringer uten base er bra, men ikke fullt ut repeterbare ved av/påmontering. Til qrw får du solide baser som bygger like lite som qr-basene, du kan også bruke picatinny skinner i mange utførelser. Hva gjelder repeterbarhet er det vel ingen system som er 100%? For meg har likevel qrw-systemet gitt likt treffpunkt uten at det har vært nødvendig å justere. Har testet dette i mange kikkert/rifler/kaliber-kombinasjoner👍
 9. Kjøp Leupold QRW eller Warne Maxima QD, langt mer solid og ingen treffpunktsending!
 10. ahumbo

  Avstandsmåler

  Gjør deg selv en tjeneste og kjøp en måler med lys i displayet!!! Har selv Leica sin, kjøpt på villmarksmessen i 2008 for den nette sum av 4700,- et røverkjøp den gangen og like god i dag. Den har opplyste tall i displayet som gjør det lett å lese av i dårlig lys. Har sett i flere forskjellige merker som kompiser har, og det skal ikke rare lyssvinnet til før det blir vanskelig å se hva som står i displayet! Hva gjelder nøyaktighet på måling og funksjonalitet, tror jeg de fleste målerne i markedet er bra nok.
 11. ahumbo

  Førstegangsrifle

  Dårlige eksemplarer finnes av alle merker/modeller. Det er vel en grunn til at anerkjente børsemakere lager spesialbygg med utgangspunkt i Remington 700 kasse og like kloner? Mener selv at Remington har et ufortjent dårlig rykte. I min enkle verden er det faktisk Remington jeg har vært mest fornøyd med. Og som det sies lenger opp i tråden er det egentlig bare fantasien som setter grenser for utbygging og tilpassing. Driftssikre og solide våpen som ikke rent sjelden går styggodt rett ut av esken også!
 12. Seriøs diskusjon dette... Egentlig ikke veldig vanskelig å komme med en anbefaling syns nå jeg! Knall og fall får en ofte ved å bruke lettekspanderende ikke-bondede kuler som Partition, Sst, Vulcan, Elite og mange andre. Det samme vil du få med gode bløte loddete kuler som f.eks trådstarters nevnte Accubond og den etter min mening oppskrytte Oryx. Selv har jeg prøvd litt av hvert og endt på Woodleigh PP 180 grs i 308. Fine slakt, relativt korte fluktstrekninger og passe hard kule. I hylser som har plass til noe lengre kuler har jeg landet på Swift Scirocco som den perfekte allround-kula. Alltid flotte slakt (fra 223, 30-06 og 338-06), høy BC og veldig kontrollert ekspansjon på alle avstander. Vet ikke hva det kommer av, men de verste slaktene jeg har sett har vært skutt med A-Frame...
 13. ahumbo

  Ny rifle 223

  Står i teksten at det er adl. Bildene viser imidlertid stokken til sps, og den har i tillegg hengslet underbeslag. Dette skulle tilsi at modellen egentlig heter sps eller bdl. Det er en 223 med løpsnurr 1:12. Modell seven i rustfri utgave det også er linket til er helt klart et kjempevåpen. Litt lettere og har 1:9 snurr. Ypperlig for å få topp presisjon med kuler 40 grs-69 grs. Rustfritt er aldri dumt. Eneste ankepunktet mitt for modell seven er om stokkene der ute som passer til 700 kan brukes til seven. Den skal visstnok være bittelitt annerledes i specs. Hva gjelder mine problemer med X-bolt, så var det «leppene» som holder patronen fast i magasinet som ble fort slitt. Det resulterte i at patronene ikke holdt seg i magasinet. Leverandør hadde ikke vært borti problemet og sendte noe motvillig nytt. Det samme skjedde på dette også... Avtrekket var innom børsemaker, men var ikke mer å gjøre med det. Synd, for jeg likte børsa. Kan selvsagt være barnesykdommer dette, jeg hadde et tidlig eksemplar.
 14. ahumbo

  Ny rifle 223

  Har ikke selv erfaring med brno, men har hatt x-bolt. Etter min mening en fin børse hadde det ikke vært for et alt for hardt og dårlig avtrekk og magasin som spytter ut patroner etter kort tid. Om du er ute etter et løp med 1:12 hadde jeg ikke vurdert noe annet enn Remington. Har hatt 4 stk, alle med nydelig avtrekk og lett nok etter en liten runde hos børsemaker. Linken er til en BDL med hengslet underbeslag. Standard snurr er 1:12 på remington og med lette kuler pleier presisjonen være super. Med en sånn løsning slipper du børsemaker i første omgang og får en fantastisk robust og enkel skytemaskin. Du tilpasser den på sikt akkurat som du ønsker. Til primært rev er det etter min mening en nobrainer!
 15. ahumbo

  Ny rifle 223

  Mitt soleklare råd er som følger: kjøp en billig Remington 700 med kort kasse. Det er kassa som er verdien her. Send den til en anerkjent børsemaker som setter inn løp etter dine spesifikasjoner og bytter avtrekk om det er nødvendig. Ikke sikker på det , Remington sitt har veldig bra potensiale! Ettermarkedet til Remington er det vel ingen som matcher så du får skreddersydd børsa som du vil. Et ferdig bygg behøver ikke bli dyrere enn en standard sjelløs «ferdigbørse», men akk så mye bedre! Jeg snakker av erfaring, har akkurat levert bestilling på mitt tredje custombygg hos en børsemaker på Etne..
×
×
 • Create New...