Jump to content

Johnny H.

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Johnny H.

  1. Vi solgte 6 stk mårskinn og fikk en gjennomsnitspris på 737 kr. Var ikke helt enkelt å forstå salgsrapporten da . Synes arbeidet med skinnene var en grei jobb, fikk tak i noen taner for hannmink og brukte de både til hanner og tisper av mår. Skinnene ble skrapt på en skrapestokk berengnet til mink, fikk tak i den på en nedlagt farm. Skinnene ble tørket i romtemeratur, er vist ikke bra med for mye varme. Etter at skinnene var tørre og tatt av tanen brukte jeg kattekammen og fikk kjemmet opp alle hårene, utrolig stor forskjell på skinn før og etter en runde med kammen.
  2. I dag, 26.02.13, har vi pelset mår. Det er ennå 17 dager igjen av fangstsessongen og fellene henger fortsatt ute. Av de 6 mårene som ble flådd og tanet i dag var det kun en tispe, dette lover godt for neste års fangst. Vi var heldige og fikk tak i taner og en skrapestokk som er brukt til mink, denne fungerte helt utmerket. Av bildene kan det se ut som om mårene er veldig pjusk i pelsen, dette skyldes at noen har vært våte før de ble frosset ned. Men med litt god tørk og finkjemming av pelsen vil dette bli fine skinn. Ryktene forteller at skinnprisene på mår ikke blir dårligere i år, men tvert om. Skinnene blir pakket i esker og sendt til Oslo Skinnauksjoner der de sorteres etter lengde, farge og kvalitet. Skinnene blir omsatt på auksjon i juni. Det blir vel ikke den helt store inntekten av dette, men det er utrolig artig å være med på hele prosessen fra måren blir fanget i felle til skinnbehandling og til slutt salg. Mårene har ligget et døgn på vaskerommet til tining. Skrapestokken er et godt hjelpemiddel når måren skal skrapes for fett. Nå er det ikke så veldig mye fett på måren så det går ganske fort å få det av. Vi hadde bare 5 taner slik at den ene måren måtte legges i fryseren til neste runde. Håper uansett at det blir flere mår før fellene taes ned og sesongen er over 15. mars
  3. Heisann, vi har også prøvd 2 forskjellige luktestoff, vår erfaring med det er at vi får mere mår i fellene uten luktestoff. Nå kan det være det at vi var for rause med stoffet og at det virket mot sin hensikt, det skal vel ikke så mye til. Det ser nå ut som om fiken og honning er bankers når det gjelder åte til mår. Blir en ny fellerunde i morgen, det blir spennende da det hadde gått mår forbi fella forrige lørdag.
  4. Var ute med guttungen i dag og sjekket feller. Vi fikk en hannmår i en Aasbøfelle som var agnet med fiken og honning. Måren var stor og veide 1950 gram og 75 cm fra snute til halespiss. Dette er vinterens mår nr 6 og det er flere der ute etter sporene vi så i dag. Vi fant også noen store spor som mest sannsynlig er gaupespor (Se bilder av gaupesporene på bloggen hvis interesse).
  5. Da er det jaggu på tide med en gratulasjon også og det var da en stor flott en også.
  6. Måren hadde et bra nakkeslag og regner med den sovna fort. Har hatt mye honning på denne plassen, hele stokken ved fella har vært sauset inn, det har jeg gjort lenge før fangsten startet. Kan hende at det bare er honningen som har gjort det slik. Ellers vil jeg si at Aasbøfella er helt genial, eneste mårfelle jeg stoler 100% på og vil fortsette med.
  7. Det ble fin fangst i dag da Sigve ble med for å sjekke fellene. Vi fikk 2 hannmårer på 1650 gr og 1420 gr. De fellene som gav fangst i dag var Aasbøfella og Syningfella.
  8. Hei Dag 71 Bruker du noe luktestoff ifb med hele ekorn, eller holder det uten? Har fått noen ekorn selv og har vurdert å prøve et slikt sett.
  9. Grattis Tess med flotte fangster, artig det da. ser ut som du har funnet mårparadiset Det ser ikke ut som det er noe snø der du fanger, trodde det var vanskeligere uten snødekt mark. Skal bli spennende å lese rapporter fra deg utover vinteren.
  10. Jeg kjøpte plastkassene hos John S. Opdal på Jakt- og fangstbua. Legger ved linken dit, der kan du også se bilder av plastkassene. Bilder:http://www.langvind.no/musesikker%20dok%20stor.jpg Kontaktinformasjon for bestilling: http://www.langvind.no/
  11. Da har vi funnet ut hvordan vi kan legge ut bilder her! Her er noen bilder fra 7. november og mårene vi fikk
  12. De kassene jeg kjøpte var svarte. Fikk også et tips om å borre masse hull i boksen, sikkert ikke så dumt da det blir lettere å spre lukt ut av kassene. Det var ihvertfall veldig artig å se det fungerte, og det ganske fort. Fella ble satt opp 01.11 og måren hang der 07.11.
  13. Hei, har nettopp sendt inn et bilde
  14. I dag var vi ute og sjekket mårfellene, resultatet ble 2 mår! De veide 1,1 og 1,4 kg. Prøvde å legge ut bilder, men fikk det ikke til! Dere kan i allefall se flere bilder på denne siden: http://lillogjohnny.blogg.no/1352290694_mr_i_fellene_i_dag.html PS! Håper det var greit at det ble lagt ut link til bloggen vår her. Hvis ikke må vi få en oppskrift på hvordan man legger ut bilder her
  15. Hei Da har jeg vært ute å satt opp plastkasser og conibear 155 duke. Er det noen som fangster med slike og har erfaring med de? Har aldri brukt slike , men det ser effetivt ut synes jeg. Fellene og kassene kom fra Jakt og Fangstbua og detr var heller ikke så avskrekkende dyrt.
×
×
  • Create New...