Jump to content

pax_corpus

Members
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

pax_corpus's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei. Heisann. Har et problem med at høyre løp av og til streiker på hagla mi. Har to avtrekkere. Det ordnere seg når jeg åpner opp baskylen og fikler litt også setter hagla sammen igjen. Noen som vet hva som er galt?
  2. Heisann, Noen som vet om det er lov å gå ut på en holme(offentlig jaktholme) ytterst i skjærgåren å skyte leirduer? Er det noe forbud mot dette på denne tiden av året i henhold til f.eks. fuglehekking. Noen som kan svare kjapt på dette? Vi hadde tenkt å ta en tur ut idag.
  3. Takker for svar. Så hvilken av disse to patronene skal jeg bruke da?
  4. Ja, den er litt rusten på utsiden etter en dag i kajakken. Jeg syns at patronenen virket dårligere enn før, og da jeg kom hjem, så la jeg merke til at det var forskjellig størrelsen på dem. Jeg har 12/76-hagle. Før har jeg brukt Eley-patroner til 20 kr. stk, men har nå begynte å teste ut andre (billigere) patroner. Er for det meste mindre ender det går i nå som svartender og slikt.
  5. Hei. Kjøpte tre pakker med Federal Steel, men oppdaget i går at den ene pakka jeg fikk var feil. Noen som kan si meg hva forskjellen er på disse to patronene? Øverst: Federal Steel 1 1/8 oz, 2 3/4 in. Nederst: Federal Steel 1 1/4 oz, 3 in. Takker for svar, Pax
  6. Det ble 8 ærfugl på meg i dag. Jakta i 3 timer. 2,8 kg ferdig slakta. Massevis av ærfugl ute. Noen som vet hvorfor der kun er hun-ærfugler å se? Jeg så kun 1 hann-ærfugl i dag.
  7. Ja, det er viktig. Hadde hagla i sjøen 2 ganger i fjor. I år har jeg oppgradert med elastisk strikk istedet for tau.
  8. Skal ut med kajakken i morra. Tatt meg fri fra jobb og greier. Var ute en tur med kajakken idag og sjekka kajakk og utstyr. Jeg så nok av ærfugl og litt skarv innaskjærs. Begynte å jakte for første gang i fjor (seint i sesongen), og fikk rundt 30 ærfugl og 30 svarand. Fikk kun 4 skarv (på post). Syns skarven er vanskelig å komme innpå sent i sesongen, men nå, tidlig i sesongen, kommer jeg lett innpå den. Nytt i år er at broren min har fått jegerprøven, og nå har han også fått kajakk. Blir spennende å se hva slags taktikker vi ender opp med. Gleder meg til i morra, ja. God Jakt!
  9. Se der, ja. Takker for svar. Tar jeg kråka på lørdag. Et annet spørsmål. Når jeg er ute med kajakken på sjøfugljakt om høsten, så ser jeg en og annen mink i fjæra. Har jeg da lov å gå i land å felle minken, eller må jeg ha grunneiers tillatelse?
  10. Heisann. Jeg bor på landet, og har både høner og ender som blir terrorisert av en kråke. Tenkte å sette den ut av spill den 15. juli. Hvordan er det med skyting fra vinduet. Er det lov? Har googla meg grønn, men finner ikke ut om det er lov eller ikke. Noen?
  11. Trodde det var tillatt i Rogaland, men ser nå at det ikke er lov. Kjedelig det, men du kan jo ta kajakken på taket å kjøre til Farsund da. Tok en liten kjapp tur uti fjorden idag, lite fugl på vannet, men det ble 1 ærfugl og 1 svartand. Men var utrolig mye andetrekk, så det lover bra fremover nå som ærfugljakta straks er over.. Håper bare det ikke fryser på.
  12. Ærfugl er ingen problem fra kajakk. Skarven er det verre med, ja. Har ikke kommet innpå en eneste en fra kajakken, så det gidder jeg ikke å prøve på engang. Siste jaktdag på ærfugl imorgen. Er meldt strålende sol og lett bris fra nord-nordøst. Bor du på Jæren?
  13. Første år på jakt. Jakter fra kajakk. Til nå har jeg fått 19 ærfugler, 16 svartender, 5 Skarv, 2 stokkender og 1 toppand. Er fornøyd, men angrer på at jeg ikke tok i bruk kajakken før. Blei kjedelig å sitte å vente sammen med lokkefuglene. Skal utpå en tur på fredag.
  14. Nå har jeg fått klarhet i dette med 50-metersregelen. Det som gjelder: Det er kun lov å jakte inntil 50 meter fra sjøkanten på offentlig områder.
×
×
  • Create New...