Jump to content

Johnny Puma

Members
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Johnny Puma's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Collaborator
  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei, jeg strever litt med å finne en 155MHz skogsantenne til iCom D52. Noen som har tips til hvor man får kjøpt dette? Fungerer evt. en "norsk" skogsantenne (141MHz) like bra?
  2. Hei, Jakt & Friluft har en Redfield Rebel 8x42mm til en rimelig penge. Noen som kjenner til denne? Er den egnet til bruk på elg/hjort? http://www.jaktogfriluft.no/display.aspx?menuid=14400&prodid=18830 Mvh Johnny Puma
  3. Hei! Jeg har en Lafayette Micro 3+ med innlagte norske jaktkanaler, men jeg har i tillegg fått behov for Svensk jakt 1/2 (155.425 / 155-475). Noen som kjenner til firma som kan legge inn disse kanalene på denne radioen?
  4. Min oppfatning er at man bør ta ut et bredt utvalg av dyr, fra kalver til stor okser. Men man må velge ulike strategier alt etter hvilke dyr man observerer før jakta, og hvordan det står til med bestanden generelt. F.eks..: - Kalver fordi det ikke påvirker bestanden nevneverdig, det kommer nye kalver neste år. Er det lite elg, skyt kalver. - Ungdyr kan alltid tas ut fordi dette er mest effektiv kjøttproduksjon. Det er også relativt lav kilopris på 1,5års dyr og mange kg kjøtt. - Kyr for å begrense bestanden ved store beiteskader, agressive elger nært folk eller hyppige påkjørsler. - Okser fordi en stor dominerede okse kan bedekke et stort antall kyr i et stort område over mange år, med fare for innavl. Eller fordi det setter en ekstra spiss på jakta om jaktlaget kan felle en storokse eller to. Hvis man har, og ønsker og fortsatt ha, en stor elgstamme kan man uten problemer ta ut et utvalg av alle typer dyr.
  5. 8 manns jaktlag som jakter rype i kuppert terreng; det hørtes jo litt risikabelt ut(?)
  6. Dåhjort og muflon kan jaktes 25.09-23.12 over hele landet. Formelt spiller det ingen rolle om viltet er rømt eller ikke så lenge du har alle jaktmessige formaliteter i orden. Hvorvidt du "tråkker noen på tærne" eler ikke blir mer på det individuelle plan. Enkelte føler seg jo tråkket på tærne om du skyter en trost.
  7. Du har fått svar på det meste her, blant annet en meget utfyllende pakkliste. Det viktigste som jeg vil poengtere er at du IKKE kan dra på en 2-ukers tur med null erfaring. Det kan bli din siste tur noensinne. Innlegget ditt tyder på at du ikke har vært på campingtur før. Da bør du starte med å sette opp teltet i din egen hage og ligge der en natt eller to. Deretter drar du på et par helgeturer. Sørg for å få skikkelig drittvær på en av helgeturene så får du erfaring i å holde tøyet (og deg selv) tørt.
  8. Er det islagt rundt øya på vinteren? I såfall kunne haren kommet seg dit hvis den hadde ønsket det, og det sannsynliggjør i såfall hypotesen om at haren ikke har et tilstrekkelig habitat. Da vil rovfugler utrydde bestanden ganske så fort.
  9. Hvor langt er et tau? Et bilbatteri's kapasitet oppgis i Ah. (Amperetimer.) Et lite bilbatteri kan f.eks. ha 60Ah. For å vite hvor lenge det varer må du da kjenne strømforbruket tll lampa. Hvis forbruket er 1 Ampere varer batteriet i 60 timer dersom det er toppladet. Hvis forbruket er 100mA varer det i 600 timer, osv.
  10. Hvis du skal skyte med en hagle kl.0300 om natten 100 meter fra et bolighus så bør du ihvertfall informere beboerne på forhånd om at du jakter om natta i dette området.
  11. Hei! Alltid lurt å starte turen så tidlig som mulig. For det første får du flere valgmuligheter, det blir jo mørkt i sjutida nå. Og som nevnt kan du høre rypa tidlig på morgenen, både fordi det er da den kakler og fordi det gjerne er vindstille. Viktigste råd til en nybegynner tror jeg er følgende..: - Vær oppmerksom! Hold oversikt over terrenget, spesielt ift. andre folk og jegere. - Ikke bli stressa når du støkker en rype. Du har som regel bedre tid enn du tror. Jeg mener +20 meters hold er ideelt, da rekker svermen å bli større.
  12. Jeg kjenner grunneieren på "Buvik-sida" av Udduvollbrua. Hender det at det lander gås der, eller blir det for trangt/nære veien!?
  13. Det stemmer nok det ja. Har hørt at man tidligere skjøt rype helt nede ved bebyggelsen her hjemme, i dag trekker den seg lengre og lengre tilbake. Jeg ser 2 hovedårsaker..: - Bebyggelse. Både hus og hytter, og spesielt sistnevnte gjør at terrenget aldri får ro. - Predatorbekjempelse. For +50 år siden hadde alle hver sin gris, sau og en gjeng med høner, og i tillegg var jakt en betydelig del av matressursene. Da var det av største viktighet at predatorene ble tatt ut. En rev i hønsehuset var intet mindre enn en katastrofe. Rypebestanden hadde noen gyldne år først på 80-tallet da reveskabben herjet som verst.
×
×
  • Create New...