Jump to content

Larshanssen

Members
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Larshanssen

  300wsm

  Oki, har lest en del og ja er nok harde homogene kuler som er tingen. Tenker å kjøre nosler CC som treningskule da jeg har gode ærfaringer med den både i 6.5 og 308, men om den fungerer i 300wsm gjenstår å se. Barnes ttsx blir nok brukt til elgjakt da flere i omgangskretsen skryter fælt av de. Blir nok å kjøre brems på banen og demper på jakt så rekylen skal jeg nok stå av. Det største minuset med kalibret er nok hylse pris og ammo pris, er jo klin umulig å få tak i engangsskutte Hylser så må nok krype til korset å enten kjøpe Winchesterhylser på jaktdepotet til 650kr ich for 50stk eller normahylser hos hjemmelading til 850kr ich for 50stk 😣 Men leser i en annen tråd at Winchesterhylser er veien å gå.
 2. Larshanssen

  300wsm

  Da er nytt løp kjøpt inn til schultz og larsen rifla. Ble et 65cm løp i 300wsm som da er helt nytt for meg. Har skutt mye med 223, 6.5x55, 308 og hagle så lurer en del på hva kan man forvente av levetid på løpet? Og hvordan er egentlig rekylen på dette? Blir hjemmerullet ammo da ferdigrullet hadde en hinsides pris, så hva anbefaler kammeret av kuler både til jakt og trening på lengre hold? Har du hylser så er jeg også veldig intresert 😛
 3. Ja tror også at dette kan bli morro! Lykke til I mårgen
 4. Igjen tusen takk for mange gode tips og råd! Har ordnet en del bly nå, alt fra blikkenslager bly, harde lodd og idag forsynte jeg meg lit av kulefangeren på banen. Så har sikkert bortimot 30kg gratis bly. Men får en del mer fra venner og familie Har ordnet med mekaniske på vidre gående så de kan måle hardheten på blybarene, de har utstyr for det. Så nå er det bare å støpe barene få de testet, også er det bare å begynne å eksperimentere Gassmaske fra jobb, forkle og hansker fra biltema, liten brannslukker og vernemaske, så sikkerheten blir ivaretatt!
 5. Ja har hørt at hjulvekter er noe ditt etter at det ble forbudt med bly I de. Men er det noen måte å måle hardhet I bly etter at det er støpt I blokker? Ser lee har en måler men vet ikke hvordan jeg skal få en blyblokk inn I pressa mi Kansje jeg henger meg veldig opp I hardhet her må, men er ute etter mest mulig påfyll av kunnskap før jeg hiver meg rundt. Blir liksom litt kipt å starte opp med en masse feil..
 6. Fant en del http://m.ebay.com/sch/i.html?_nkw=antim ... p=antimony
 7. Tusen takk for mange gode innspill! Har mye å gå på her nå. Risikerer kansje å slenge ut verdens dummeste spørsmål nå men, hvordan vet jeg om blyet jeg får tak I er antimonbly, tror ikke de jeg har hentet et lodd, rester etter tak osl vet om det er antimonbly Så et annet spørsmål, har lest litt og sett en del videoer om slugging av løp. Skjønner hvordan det gjøres men er en ting jeg ikke fikk helt tak på. Når jeg har slugget å finner ut at sluggen som kommer ut er feks er 357, skal da kula sizes til 357 eller 358? Sikkert dumt spørsmål dette også
 8. Ser den, har fått tak I bly som er nesten helt rent å det holder jo ca 8 I hardhet om jeg ikke tar feil. I tillegg har jeg fått tak I en del bly hos blikkenslager men det aner jeg ikke hardheten på, fikk også tak I et lodd på ca 50kg, det er knallhardt så regner med jeg kan bruke det til å spe på blikkenslager blyet og kjøpblyet for å få en hardere kule. Tinn der I mot har jeg vanskelig for å finne men en kompis av meg som er blikkenslager sa han kunne fikse men viste ikke prisen. Av utstyr har jeg nå fått tak I følgende: Rcbs lub-a-matic Lee pro 4 kokeri med bunntapping. Former for å støpe blyet I for lagring Kuleformer, tenker jeg starter med 1 form Kulefett Gryte for å smelte/blande bly og tinn Termometer Ca 90kg bly. Noe mere dere tror jeg trenger for jeg legger ut på støpe eventyr?
 9. Skjønner at her må jeg prøve meg litt frem. Kansje jeg har hengt meg litt for mye opp I hardheten på kulene? Har skutt en den mactech 38sp og den har en tendens til å bøye litt I løpet men ingen problem å dra på klubben å skyte 100+ skudd. Skal I allefall hente meg en del bly og litt tinn så får jeg prøve meg frem. Til presse har jeg rcbs lub-a-matic med size diere fra 353 til 359 men trur løpet mitt er 358, prøvde med en av kulene til kulegrosisten å de fungerer fint.
 10. Skal holde meg unna østlandet Ja tror dette kan bli morsomt. Så hvis jeg har forstått riktig så 10-20 deler bly og 1 del tinn altså 5-10%?
 11. Da er tiden kommet for å ta steget over til kulestøping, har lest en del og sett mye på youtube for å få et innblikk I hvordan prosessen foregår. Har ordnet det meste av utstyr og blyet blir hentet om kun kort tid.. Men... så kommer spørsmålet, har vært I kontakt med dekkverksted, blikkenslager osv osv men ingen bly å oppdrive. Blyet I kulefangeren på klubben har andre lagt beslag på, så eneste utvei var å ringe skraphandleren. Han hadde barer på 25kg stk og en litt stiv pris.. men men , bly må man ha.. Problemet for meg er at dette blyet er nesten 100% rent og siden jeg skal støpe til 38sp og vidre etterhvert til 357mag så blir jo blyet alt for mykt. Hva blander man I blyet og hvor mye for å få det hardere, tengte I første omgang å ha en hardhet på rundt 12-15 og blyett jeg får har en hardhet på rundt 8-9. Trenger litt hjelp her. Svar mottas ned STOR takk
 12. Nivået blir vell plinking og noe baneskyting. Er krympe kant på kulene så dybden burde være grei. Noen anbefalinger til krutt og startlading? Finner lite på blykuler. Har ladet mye til rifle men andre til pistol
 13. Skal til å lade noen blykuler fra kulegrosisten. De er 158.gr RN og skal lades til 38 special. Har ladedata til SWC og WC i samme vekt, men ikke til RN. Kan man bruke samme data fra disse kulene på RN? Er ganske ny når det kommer til pistol lading. Også vært fint med en link til sider med ladedata for blykuler med vihtavouri krutt.
 14. Ja planen var å komme seg på litt lengre avstander. Pipa ble av tykk type uten fluting pluss at det kommer en razor brems. Banen jeg skyter på nå har maks 550m men tengte å komme meg opp over skoggrensen å der er det vell bare meg selv som begrenser holdet Har tengt veldig på kobinasjon berger og hogdon h1000. Ser på diverse utenlanske forum at den kobinasjonen funker hest! Selvom hogdon ikke er av billigste type.
 15. Ja da va tida kommet for å oppgradere garderoben litt. Har bestemt meg for å kjøpe nytt løp og ny bolt til min schults larsen takedown. Siden jeg har 6.5x55 løp og ei simpel weatherby vanguard I 223 falt valget på kaliber 300 win mag. Alt er klart både med die sett og hylser men jeg lurer på om noen har en god kule å anbefale? Har sett litt på 200 grains berger hybrid, 190 grains sierra hpbt og 220 grains lapua scenar. Hvis noen også har en anbefaling til start ladning eventuelt en combo men kule og krutt mottas det med stor takk.
×
×
 • Create New...