Jump to content

AHB86

Members
  • Posts

    42
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by AHB86

  1. I CZUB 2014 katalogen kan man finne en artikkel om Brno/Cz rifler fra Zkk til 557. Katalogen finnes her http://www.czub.cz/zbrojovka/cz-catalogue/Rocenka_2014_CZUB_aj_web.pdf og artikkelen starter på side 32.
  2. Hei, jeg har som regel fått svar fra Rafdal på e-post i 22-23 tiden på kvelden. Da jeg sendte en "haste"-forespørsel en gang, da ringte han en times tid etter (på ettermiddagen). Dog var det i en "rolig" periode på sommeren; før, under, og etter jaktperioder er det vel værre å få kjappe svar. Da jeg sendte e-post i starten av elgjakta, da måtte jeg vente en uke på svar. Ellers var det en god del andre jeg ikke fikk svar hos hverken på e-post eller telefon (+beskjed på svarer) så da ble jeg sittende igjen med Rafdal som eneste kandidat. Uansett er jeg hvertfall godt fornøyd med service og kommunikasjon med Rafdal, og kommer til å bruke ham igjen.
  3. Hei, er det noen som har prøvd S&B (140gr 6,5x55) FMJ av nyere dato på toppjakt og har lyst til å dele inntrykk av denne?
  4. Hei, jeg lurte på om noen har forslag til en trefot for liggende/sittende/knestående skyting? Vekt har i utgangspunktet ikke så mye å si da den vanlige bruken blir elg/rådyr postering med generelt lett vei. -AHB86.
  5. Hei, jeg lurte på om noen med tilgang til skytebane i Vikna/Nærøy har planer om noe skyting? Skulle gjerne ha skutt inn både løp og kikkert. AHB86.
  6. Jeg tror børselars solgte en "som ny" M83 i fjor for mellom 3-4000,-. Den hadde jeg veldig lyst på men akk nei, for seint ute.
  7. Hei, ja den fant jeg bilde av, men takk alikevel! Noen som vet om disse (både Østlien og Andersen&Braathens) er vanskelige å få tak i?
  8. Hei! Jeg lurte på om noen her har et bilde av Østliens hurtiglader? Eventuelt også en som er modifisert til Krag. André.
  9. Her er det en svenske som refererer til et par svenske statistikker om kaliber og elg på 4. post, han skriver desverre ikke kilder... Så har ikke funnet originalartiklene (enda) men skal se litt mer i kveld. http://www.24hourcampfire.com/ubbthreads/ubbthreads.php/ubb/showflat/Number/1521544/page/1#Post1521544
  10. Er det rapporten "Bedre elgjakt" du tenker på Høggern? Er visst også en rapport "Bedre hjortejakt" samt at Svenskene har noe lignende. Der ligger hvertfall 6,5x55 og .308 ganske likt på antall "ikkedødelige skudd" (Bedre elgjakt 2005), med forbehold om at tabellen ikke lurte meg.
  11. AHB86

    7x57 Mauser

    Om du ikke lader selv tror jeg det er en børsis etsted, og antageligvis flere, med lisens for salg av "hjemmeladet" ammo.. Klarer dog ikke finne igjen siden jeg så det på. Hadde vært interessant å vite priser på dette, selv om jeg gikk for 6.5x55 da jeg ikke kan få ladet selv på noen år enda..
  12. Det jeg har hørt om fra internett av en kar som visstnok har vært gjennom endel ZKK'r, er at kroning gjerne er litt rufsete. Hetta til korn og pose med verktøy/ekstra avtrekk mangler gjerne på brukte våpen, eller så skriver ikke selgere at det følger med. Sikringen har en liten gummiknott som kan ha blitt etset bort av våpenolje osv. over tid, jeg tror den skal dempe sikringa, men er rimelig enkel erstatte. Ellers kan nok ekstraktorring byttes til en M98 (maskinert) ring for varierende bedring av sluttstykkegang.
  13. Siden jeg ikke er noen ekspert selv, så ville jeg latt børsemaker se på det. Er du heldig er det noe så enkelt som litt tilpassing av utdrager"haken", ammoen eller noe lignende.
  14. De ble ikke levert i 6,5x55. Vekt varierer litt på stokktype o.l. men: Zkk 600 (lang kasse): 3.2kg. Kaliber: .270win, .7x57 mauser, .7x64 og 30-06. Zkk 601 (kort kasse): 3,0kg. Kaliber: .223rem, .243 win og .308win. Zkk 602 (magnum ): 4,1kg. Kaliber: .300 winmag, 8x68, 375H&H, 458 winmag. 6,5x55 var vel ikke populært nok på 70-90 tallet sånn all-over. Men jeg tror det ble produsert noen få i diverse andre kaliber som f.eks. .222, om det ikke er noe folk har fått endret selv da. Har hvertfall sett noen til salgs.
  15. Jeg er litt usikker på om jeg skjønte men, Zkk serien kom med en rett snellert avtrekker. Dytter du hele avtrekket framover spenner du snellerten og bruker det lille bladet inni avtrekket for å skyte. Denne er regulerbar med en liten skrue på siden av avtrekket og kan også deaktiveres der med å skru skruen helt fast. Skruen for justering er ganske liten men passer et verktøy som fulgte med riflen. Zkk ble også levert med et vanlig jaktavtrekk så man kan bytte.
  16. Det med magasinfjær har jeg stussa litt på, når den først ryker, må det da bli et salig mas å få en ny med riktig trykk, eller er det kanskje ikke så farlig? Uansett, du kan jo sende til Cz og høre om 550 fjær til .308 funker å modifisere, eventuelt prøve med en m98 fjær selv? HotShot, det skal være både modell og årsnummer på kassa (kaliber og Zbrojovka Brno på løp) om Cz ikke endret på dette da de tok over.
  17. Det gikk en liten flokk på 9-10 grågås nordover over nærøysundet (Vikna-Nærøy) fra retning Otterøya i 18:30 tiden og mot Ytter-Vikna. I 20:30 tiden kom det 2 etterslengere litt lenger inn i sundet og rett over båten når vi var på tur inn etter fiske. Så de overnatter vel der og fortsetter til Leka? Har desverre aldri fulgt særlig med på hverken Nord eller Sørgående trekk før nå.
  18. Heller kanskje litt mer mot salgsbilder men: hvit skokrem e.l. i graveringer i stålet om navn/adresser/kalibre og andre merker er viktige å ha med.
  19. Hei! Jeg lurte på om det er noen her som har merket at enkelte Zkk modeller/"batcher" hadde trykkpunkt i løpskanalen opp mot pipa for å avstive denne? Nå i dag skal jo alt være frittliggende og helst litt til, så om noen her har (hatt) trykkpunkt/reguleringsskrue i forskjeftet og så skiftet stokk, har dere merket noe forskjell? Jeg undrer litt på dette, jeg ser jo logikken men samtidig kan det kanskje "ødelegge" for ressonanse-vibreringene (?) i løpet etter skudd?
  20. Der ja, og den så jo nydelig ut! Litt synd at jeg ikke så den tidligere, hehe!
  21. Det høres bra ut! Lurer på om jeg må prøve anskaffe en slik en med tiden, "bare for å ha" siden det opprinnelig kunne bestilles originalt med rifla. Kanskje det var 6x kikkerten som fulgte med 601 og 4x til 600/602, eventuelt montasjene kunne byttes.. hmm. Jaja, smart var det uansett! hehe.
  22. Om du ikke har fått svar enda skal visst Cz550 stokkene passe til zkk600 ELLER 602 (enten-eller) uten alt for mye modifikasjoner, det er jo en mulighet du kan sjekke ut! En PM til 375Dakota her på forumet gir nok dog et bedre svar. Er det noen her som har originalkikkerter til Zkk rifler? (Til info: Zeiss Jena 4x (601) kikkert skreddersydd sammen med montasje til rifla, 600/602 hadde 6x forstørrelse tror jeg? ) Det hadde vært fint å få høre litt om hvordan systemet funker i praksis (treffpunkt/stødighet bl.a.) selv om det kanskje ikke blir brukt så mye nå lengre..!
  23. Det høres bra ut! Ja, forhåpentligvis blir det et krafttak nå i julen!
  24. Utrolig nice! Glede mæ te å få sett nærmere på den! (Å forhåpentligvis få prøvd den engang! )
×
×
  • Create New...