Jump to content

RobertKK

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

RobertKK's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Her var det 2 korte og fornuftige svar 32-40 Win. Bare alle hadd vært som deg.
  2. Vi bruker også Turbodoggen, den har fungert veldig bra for oss! Skjøt et titalls rever på den ifjor høst og i vår. Har lagt inn lydene fra NJFF appen og disse 2 utgjør en dødelig kombinasjon Men denne koster vell over ditt budsjett, hadde jeg vært i din posisjon hadde jeg heller spart opp litt til. Har du skuddpremieordning i din kommune finansierer du turbodoggen fort
  3. Sier meg enig med Sakomann her, de gangene jeg har opplevd bjeffing er det som regel fordi reven har sett eller luktet meg og er fullstendig klar over at jeg er der. Opplever det oftest på sommeren når den har valper i nærheten, så har en liten finger på dette er et varsel-skrik for å advare andre rever/valper.
  4. Jeg tror at lydsvake klær er mest for din egen del, slik at du kan reagere raskt hvis du hører fuglen lette. Tror Andreas er inne på noe her, jeg opplever ofte at tiuren trykker sålenge jeg går og lager lyd, det er ofte i det jeg stopper for å lytte, at tiuren letter. Dette tror jeg er fordi tiuren hører utrolig godt og har full kontroll på deg så lenge du beveger deg. Når du stopper derimot, og blir lydløs blir tiuren veldig usikker, mister følelsen av kontroll og tar av. Jeg tror den føler seg tryggere når den har kontroll på deg, og vet hvor du befinner deg. Grunnen til at jeg bruker så lydsvake klær som mulig er ikke fordi at tiuren ikke skal høre meg, men fordi jeg vil høre tiuren.
  5. Hei, har hytte i sverige å jakter mye skogsfugl å rype her, har begynt å sett mye bever i området og lurer litt på hvordan man får jaktet bever i nabolandet, har søkt mye rundt men finner ingen ting. Nå lurer jeg på om noen andre har erfaring irundt dette? Er det bare æ kjøpe småviltjakt på natureit.se og fyre løs?
  6. Vi er en vennegjeng på 3 gutter som har opprettet en Instagramkonto som vi bruker til å dele fantastiske opplevelser med dere andre. Hvis dere har lyst kan dere gjerne følge oss, her vil du finne bilder av rypejakt, skogsfugljakt, rådyrjakt, elgjakt, beverjakt og predatorjakt med mer! Del gjerne ditt Instagram navn slik at vi også kan følge deg slik at flotte bilder når ut til flere eventyrlystne jegere! Du finner oss under navnet : Jegerbataljonen Her er noen eksempler!
  7. Fant denne annonsen på finn, hva tror dere?? http://www.finn.no/finn/torget/annonse? ... y=Browning" target="_blank
  8. Har lyst til å dele litt erfaringer og stille noen spørsmål angående denne mystiske Toppjakta. Ser på meg selv som en aktiv toppjaktjeger og har vært ute på jakt nesten hver helg siden oktober. Er veldig flink til å speide og bruke god tid, når tiuren først er fremme ser jeg en del, men andre dager er den helt borte. Problemet er at jeg har ikke sjangs til å knekke den mystiske koden om hvorfor tiuren topper, og hvorfor ikke. La meg ta et eksempel: I helgen var vi ute både lørdag og søndag, det hadde blåst en del på tirsdag og onsdag, men vinden hadde roet seg, og jeg regnet med at det ville bli bra på lørdag og søndag. Det var meldt vindstille og fine forhold. Lørdag var vi ute, det var 12 minus, overskyet, lett snøfall og helt vindstille. Vi startet hjemmefra ifra lørdagsmorgenen og var fremme i terrenget i 10 - halv 11 tiden. Denne dagen så vi 7 tiurer, de toppet OVER alt. Kompisen min skjøt en, og vi filmet og tok bilder av resten. Vi tenkte å spare dem til søndag, for da var det meldt sol og blå himmel. Søndag var vi ute tidlig om morgenen for å få mest mulig ut av dagen. Denne dagen var det 10 minus, blå himmel, solstek og helt vindstille. Vi var ute å gikk i de samme områdene som dagen før (vi hadde ikke skremt eller støkket noen av tiurene dagen før. Søndag så vi INGEN ting, 6 jerper og en orrhane var alt. Hvor ble det av Tiurene?? Jeg ville trodd at dette var optimale forhold for tiuren da det er fint vær og godt å sitte å varme seg i solsteken. Hva kan dette ha seg? Hadde den spist seg mett? Føler den seg utrygg og lett synlig for rovdyr(tenker da på ørn)? Hva kan dette ha seg. Jeg regner ikke med at noen her har fasiten på dette, men hadde vært greit å få delt noen erfaringer i rundt dette. Noen som har opplevd noe lignende? Hva tror dere? Mvh Frustrert men nysgjerrig tiurjeger.
  9. Her har VG ordnet en liten avstemning. Gå gjerne inn og stem, kansje en liten dråpe i havet, men alt hjelper! http://www.vg.no/nyheter/innenriks/jakt ... /23288459/
  10. Jeg tror det kan sies at denne dama er psykisk ustbil/utilregnelig så snakk er ute av bildet, har en plasthubro kjøpt på nava sport, om jeg limer på litt fjær og gjør den litt mer realistisk, vil den hjelpe eller bare øke støynivå?
  11. Hei! Bor i ei lita bygd i Nord-Trøndelag, nærmere bestemt Verdal. Her har det oppstått et problem med måker, vi har en eldre dame som mater måker intenst til alle døgnets tider, dette både sjenerer naboene veldig og måkene griser til noe helt jævlig. Spørsmålet mitt er om noen her på kammeret har noen tips eller triks til hva som kan holde måkene delvis eller helt borte. Her har dere noen avisartikler angående problemet: http://www.verdalingen.no/nyheter/article9965158.ece http://www.verdalingen.no/nyheter/article9965206.ece http://www.verdalingen.no/nyheter/article9965183.ece Hadde satt stor pris på tips som kunne få bort dette problemet delvis, eller helt! Det er blitt prøvd med forskjellige ting, som for eksempel å legge ut plastslanger og div. men dette skjønner tydeligvis måkene etter en stund.
  12. Daniel-N, denne lyden er nokk et advarselsskrik ja! Tror kansje den prøver å fortelle andre at "ikke gå hit, eller la dere lure av dette her", noe i den duren!
  13. fredrik, du var sjokkert over at reven datt i smellen, her kan jeg si det motsatte, dette er reven jeg skjøt på tirsdag, datt i smellen, men som reiste seg og sprang i full fart inn i skauen, fant den igjenn onsdag med hjelp av fuglehunden vår ( ), 5 meter unna der jeg hadde sett etter den, dagen jeg skjøt. Hvordan denne kunne reise seg å springe er vell et mysterium EDIT: IMPONERENDE med 7 rever barerobert!
  14. Var ute en tur i går kveld, satt en liten time ute på et jorde og bare nøyt været. I det klokka blir kvart på 10 ser jeg en rød skikkelse på vegen 200meter forran meg. Setter opp rifla og begynner smått med musepipen, reven snur seg raskt i retning meg og kommer sakte men sikkert. Pulsen var i 100 og jeg skjøt klar og tydelig bom, jeg skjønte egentlig at det var bom før jeg hadde trukket av... Sitter og slapper av en stund til før jeg bestemmer meg for å ta siste økt med lokking, bruker musepipen jevnt i cirka 5 minutter. I det jeg snur meg ser jeg en rev som hopper på bakføttene cirka 100 meter bak meg, han var tydeligvis nysgjerrig på hva jeg var. Han hopper et par ganger til og i det jeg snur meg med rifla forsvinner han samtidig som har gir ifra seg lyden som jeg forbinder med "advarsels-skrik". Jeg bruker musepipen flittig i 5 minutter samtidig som reven løper frem og tilbake og bjeffer. Søren også tenkte jeg, der dro den siste sjangsen min! Sitter i 5 minutter til bare av prinsipp, og sannelig, der dukker plutselig reven opp igjen! Den løper sidelengs 110 meter bortom meg og kikker på meg. Denne gangen var jeg mye kjappere og får han godt plassert i sikte før jeg plasserer et Norma nosler rett i maskinrommet på den. Spruten står jeg reven detter som en sekk i fallet, jeg reiser meg og jubler over årets første rev!! I det jeg plasserer rifla under armen og er på vei dit reiser reven seg og halter seg bak hauen i høy hastighet . Jeg løper over hauen, men det er ingen rev å se. Jeg går til der jeg mente reven sto når jeg skjøt, og bakken er dekt med blod, men reven er søkk borte. Lette i en god time før jeg måtte gi tapt for mørket. I dag har jeg ordnet med ettersøkshund og skal dit for å lete! Håper denne reven kommer til rette !!
  15. Bruker Norma Ballistic Tip, Reven er ferdig flådd i smellen. Helt sinnsyk effekt på disse skuddene.
×
×
  • Create New...