Jump to content

våpenglad

Members
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-3 Poor

About våpenglad

 • Birthday 09/03/1985

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja, dobbel matingen skjer som regel når det er to patroner igjen i magasinet. Det var slik med begge magasinene som fulgte med pistolen, men det virker som at Wilson combat magasinet er bedre. Jeg tror fortsatt ikke at pistolen er slitt inn enda, selv om jeg har skutt ca 900 skudd med den, fordi det hender fortsatt at sleiden ikke går helt frem ved lading. Når dette skjer, så er det nok å bare dytte sleiden frem manuelt.
 2. Testet det du sa nå nettopp, men patronene går så lett som bare det inn i kammeret på løpet, så dette er nok ikke problemet. Jeg tenkte å ta et bilde av det neste gang det skjer og sende det inn til en børsemaker og spørre ham hva han tror det er. Kanskje pistolen rett og slett trenger litt finjustering...
 3. Ja, det er nok neppe ammoen som er problemet...
 4. Vet du om det er det flere 1911 pistoler som må modifiseres hos en børsemaker for å få den til å virke skikkelig? Jeg har hørt at moderne maskinlagde 1911 pistoler ikke er spesielt pålitelige...
 5. Jeg kjøpte nylig et Wilson combat magasin, men dette hjalp ikke noe særlig. Ammoen jeg bruker er "magtech 230 grain FMC", har ikke skutt med hjemmeladet ammo. Tidligere har jeg bare brukt magasinene som fulgte med pistolen. I en 1911 pistol er det mye metall som er i kontakt med metall, så dette må jo brukes og slites inn, men nå har pistolen skutt over 800 skudd, så den burde jo allerede være slitt inn. Det jeg tenkte var at kanskje et godt smøremiddel kanskje kunne ha forlenget denne prosessen, og kanskje det er derfor jeg ennå har problemer...
 6. Er det noen her som har erfaring med 1911 pistoler? Jeg har en Remington 1911r1s .45acp og har skutt ca 800 skudd med den nå, men jeg har fortsatt problemer med at våpenet skjærer seg. Det som ofte skjer er noe jeg tror kalles for "double feed", og noen ganger går ikke sleiden nok frem når den sender en ny patron inn i kammeret. Når jeg først begynte å skyte med den, så brukte jeg et slags "grease" smøremiddel. Dette tror jeg kanskje har forlenget perioden som kreves for å "slite inn" de mekaniske delene inni pistolen. Jeg fjernet dette smøremiddelet og gikk over til å bruke helt vanlig våpenolje, men har fortsatt problemer. Hvor mange skudd kreves normalt for dette?
 7. Hvis man er medlem i en pistolklubb og har våpen i .44 magnum og oppover så har man lov til å bruke dette som isbjørnbeskyttelse, men man får ikke innvilget dette kun til isbjørnbeskyttelse, man må være medlem i en pistolklubb i tillegg. Link: (les under "enhåndsvåpen") https://docplayer.me/12482227-Sysselmannens-retningslinjer-for-vapen-og-beskyttelses-og-skremmemidler-mot-isbjorn.html
 8. Da tror jeg du henger deg litt for mye opp i et navn som jeg bare fant på i full fart. Jeg er helt enig med deg i at sikkerhet, trygghet og gode treningsmuligheter er det viktigste i en pistolklubb.
 9. Med den holdningen så ender vi garantert opp med et totaltforbud. Dette er en hobby som vi har og da er det fint å kunne skyte når man selv føler for det. Ordet "behov" blir egentlig feil å bruke i denne sammenhengen. Vi har jo ikke "behov" for å ha en hobby i det hele tatt. Men hvor mye politiet legger vekt på ordet "behov" er helt avhengig av hvilket sted det er snakk om.
 10. Jeg mente egentlig begge deler. Det at pistolklubben legger til rette for klubbmedlemmet, og at politiet på det stedet ikke er veldig restriktive.
 11. Politiet i Tromsø kom nylig med en ny regulering, hvor klubbmedlemmene selv måtte dokumentere sitt "behov" for å inneha skytevåpen. Dette gikk i praksis ut på at de måtte dokumentere hvor ofte de brukte hvert kaliber i de forskjellige øvelsene. I brevet de fikk måtte de ha brukt hvert kaliber et visst antall ganger, og hvis de ikke klarte å dokumentere dette på 3 uker, så fikk de våpenene sine konfiskert. De har tidligere hatt flere konfiskeringer i tillegg. Som sagt så er dette svært avhengig av hvor i landet man er pistolskytter.
 12. Ja, men for øyeblikket er jeg ganske fastlåst der jeg er. Har ikke slike problemer her, men i Tromsø, som er i nærheten fikk de en del problemer med politiet. Jeg har lenge tenkt på å flytte, men vil helst unngå å ende opp på en plass hvor det er veldig restriktivt.
 13. Ja, desverre. Jeg lurte bare på om noen visste om noen gode steder å være pistolskytter. Slik som jeg har forstått det, så varierer holdningene til politiet fra sted til sted.
 14. Er det noen her inne som har litt kunnskap om hvor den mest liberale pistolklubben i Norge er? Når jeg sier "liberal", så tenker jeg på at klubben legger mest mulig til rette for medlemmene, slikt som f.eks å tilby medlemmene egentrening når ikke banen er opptatt, og ordne det slik at medlemmene kan skyte med de kaliberne som de ønsker. Noe annet som også er viktig er at politiet i dette distriktet ikke er ute etter å gjøre det mest mulig vanskelig for klubbmedlemmene å eie våpen. Finnes det en slik plass?
×
×
 • Create New...