Jump to content

Panix

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

About Panix

  • Birthday 05/28/1988

Panix's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takk for svar folkens. Jeg kommer til å sette den på en Blaser R8 success med kolbeforhøyer, samtidig som jeg kjøper meg en Swarovski z8i 1-8 for drivjakt og for å ha et lettere alternativ. Dessuten; jeg er fryktelig sterk;-) God helg!
  2. Det er så greit med konkrete svar, takk
  3. Trenger råd fra noen som har erfaring på dette. Jeg vurderer å kjøpe meg en Zeiss V8 med parallaksejustering. Jeg kommer til å benytte kikkerten 99% av tiden på jakt. Vil jeg med en slik type kikkert bli "plaget" med parallaksejusteringen? Vil den ha en innvirkning på meg på jakt, eller kan man stille den slik alle andre kikkerten står default, og ikke tenke mer på det før man evt skal bruke kikkerten på bane /langhold? Takk for svar.
  4. ser ut som en brukbar våpenpark dette ja! Skjønner, men det blir levert med begge deler, eller velger man en justeringsmåte og må kjøpe til den andre? Jeg kommer til å handle fra våpenforhandler, og det er nok han som sender stokken til utskjæring. Med dette har jeg sikkert ikke så mye mulighet til å bestemme hvor mye som skal skjæres i stokken, men det er jo lov å ha noen preferanser.
  5. Hmm.. Så ut som en litt "snillere" løsning dette ja. Skaper sikkert mer stabilitet i stokken også regner jeg med, som igjen tar litt bort "faren" ved å skjære i stokken mtp brudd og andre skader. Du er fornøyd regner jeg med?
  6. Dette ser jo helt suverent ut. Takk for svar. En ting til med et samme: Har noen av dere opplevd at "tapen" løsner? Altså der det er skinn på success-stokk med skinn..? Har hørt rykter om at det er lett for st det løsner om det skjæres i stokken?
  7. Hei Noen der ute som har fått fikset permanent kolbeforhøyer på sin success-stokk til Blaser R8? Har sett noen bilder av dette, samt noe på diverse nettsider, men synes det er litt vanslig å finne noe særlig erfaringsrapporter angående dette. Så, hva synes dere som har det? Har dere opplevd noen form for problemer? Er det verdt prisen, og det faktum at man "ødelegger" stokken? Holder den seg i stilling ved "vanlig" bruk på jakt, eller må man til stadighet justere? K
  8. Hei! Noen som kan hjelpe meg med kråkelyder til kråkejakta? Sliter litt med å finne gode kråkelyder som jeg kan brenne på CD...
  9. Panix

    Hvilken og hvorfor?

    Det er en veldig allsidig rifle du er ute etter her da, eller i allefall et allsidig kaliber.. Jeg for min del synes 6,5x55 blir litt for puslete mot hjortevilt større en rådyr, og i allefall til en stor elgokse. Du bør nok etter min mening finne ut hva slags jakt du kommer til å begi deg mest ut på og velge rifle og kaliber, samt kikkert ut i fra det. Er det kveldsjakt etter hjort er ei rifle med kaliber 308 og en kikkert men 56-åpning ideelt synes jeg. Er du mer på elgjakt funker kanskje en 2,5-10x50 zeiss classic like fint, dette er også en lettere kikkert om du synes vekt spiller en viktig rolle. Tikka T3 er ofte nevnt som en sikker vinner. Kjøper du den i kal.308 og en meopta eller zeiss blir du nok ikke skuffet. Når det er sagt ville jeg investert i en lyddemper først som sist, det er et must i mine øyne. Jeg jakter selv mest etter hjortevilt og valgte derfor en Sako 85 finnlight kal.30-06 med en meopta 3-12x56 og hausken lyddemper. Perfekt for sitt formål, men det blir nok litt i heftigste laget til fuglejakt For å trekke en konklusjon; finn ut hva slags jakt du kommert til å bedrive mest og lån deg heller et våpen til de få andre jakttypene du skal bedrive.. (eller kjøp flere våpen;) )
  10. Kommer nok ikke til å skru av demperen etter små jaktturer med kun få skudd skutt, så fremst jeg får våpenet inn i våpenskapet da... God jul
  11. Det må jeg si! Dette var et kontant og klart svar, takk for det! som sagt så er det første gang jeg hører dette og synes vell det er litt rart at dette ikke informeres ut til brukerne i litt større grad om det gjør så mye skade på børsa....
  12. Ja, jeg må jo også av med lyddemperen for å få pusset skikkelig og dessuten er det bare akkurat plass til rifla i våpenskapen når lyddemperen er påskrudd.. Men jeg er fortsatt nyskjerrig på hvorfor det kan skade rifla?
  13. Jeg hørte her om dagen at det ikke alltid var like lurt å lagre rifla med lyddemperen på i våpenskapet, dette på grunn av noen gasser som ikke er bra for kammer og sluttstykket eller noe. Er det noen som vet noe om dette eller har erfaringer med temaet? Jeg søkte litt på nettet med fant lite om saken... Håper noen kan hjelpe:-)
  14. Dette angrer du nok ikke på! Jeg fikk skutt inn min nye meopta R1 m/lys i går og venter nå bare på 1.sept;-) Lykke til!
×
×
  • Create New...