Jump to content

ChrisRasmussen

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

ChrisRasmussen's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. FY FAEN det er for jævelig ! hadde jeg vært raskere hadde jeg sitti med geværet i hånda nå og olja det inn og pussa det ,men den gang ei! http://www.villmarksbutikken.net/Produk ... r-Pigeon-I
  2. Noen som vet hva denne kostet? Får ikke sett linken , sett på 2 forskjellige pcr samt en iPad, både med Firefox og Explorer samt safari nettlesere. Hadde vært fint å vite for da kunne det hende att jeg kunne trylle litt med xxl ang prisen iogm att tilbudet er såpass nytt
  3. takk for svar godt å vite! da blir det nok handlet i Norge:)
  4. Kjempe flott og fyldig svar THU! Da vet jeg hva jeg skal handle av utstyr. var ikke mye ,men det er nok Patroner var faktisk billigere enn jeg trodde , hørt/ lest om diverse patroner som koster bortimot 45 kr smellet. nederste linken var det patroner til 3 kr +/- det er absolutt en god pris! Ang patroner , er det lov å kjøpe i f.eks Sverige eller Danmark for så å ta dem med over grensen ? eller omvendt hvis man finner på å dra til sverige for å jakte skogsfugl eller Danmark får å jakte ender ? Takker nok en gang for vist interesse og gode svar og meninger på vegne av min tråd..
  5. Takk for godt svar , jeg har allerede levert og fått godkjent våpensøknad på Beretta Silver Pigeon 1 , Skal handles på fredag på villmarksmessen i elverum til helgen:)
  6. Prøvde beretta pigeon silver 1 på villmarksbutikken . de sa de kunne bestille alle slags stokker som var forskjellige i høyden og i lengden uten pristillegg. Så jeg kliner nok til med den. Hva er evt ett must som jeg bør ha? Tenker da på -bærereim , patronbelte etc. Vet att kofferten til hagla der følger det med diverse pusseutstyr og olje og lignende? Hvilke patroner er å foretrekke til denne hagla? Skal primært kun bruke det til skogsfugl ala tiur, due , osv. Gjerne linker om det er tillat til å poste:)
  7. har vært å prøvd ut litt forskjellig hagler idag. personlig så passet ikke berettaene jeg prøvde , de var for lave i stokken og for lange istokken til att de kunne tilpasses. de som var justerbare i høyden kunne ikke kappes. mer enn 2 cm max men skal nå prøve villmarksbutikken på Jessheim for å høre om det er mulig og få en annerledes stokk til det våpnet jeg vil ha
  8. Hei og Takk for alle gode svar:) Ang det med baikal er jo forståelig, det er billig og er ett arbeidsjern. men det mister "sjarmen" i mine øyne. Noen tar mindre vare på våpenet og blir late , blir som å kjøpe seg en gammel lada som man nesten "driter i"(beklager språkbruket) å ta vare på og gi den omsorgen den trenger , men derimot en ny bmw som du vet att du kommer til å ta vare på i mange år med masse stell og omsorg gjør det morsommere og mere interresant. Det er nå slik jeg ser på det, hver sin smak . Fast jobb og i bra økonomisk stand. Har og tar meg råd til noe jeg kommer til å bruke masse tid og ferier på. Hobby koster penger hehe. Er ikke så veldig for det med å kjøpe brukt heller , føles ikke som "mitt" og det att andre har pelt på det ,evt skrudd og mixa og triksa med er jeg skeptisk til sier ikke att det er dumt å kjøpe brukt ,men når jeg forsatt må gi 10-13 000 for ett brukt våpen gir jeg gjerne ett par ekstra tusen lapper for å vite att jeg er på den trygge siden og att jeg har ett eget forhold til våpnet fra nytt av. Blir som å kjøpe brukt bil , kan være bra og smart ,men kan virkelig være ett mas også, da man ikke har peiling på våpen og ikke klarer å se om det er i mekanisk bra stand eller ikke , hjelper da svært lite att det ser bra ut. Er det ikke i bra stand kan man jo huke tak i den man kjøpte og si att man ble lurt , og våpnet/bilen er søppel ,men som regel "driter"(beklager nok engang språket) dem i deg og er bare glad for å få penga.. Skal ut å teste Hagler på forskjellige steder ilø uken. Gleder meg fælt til Jakta nå kjenner jeg!
  9. Hei Jeg er en ung mann på 23 år som er veldig glad i å fiske og har sportsfisket i snart 10 år. - Det skal sies att jeg er nylig blitt medlem i kammeret, og har ikke vært så aktiv på forumer og den slags . Så på forhånd vil jeg beklage hvis jeg har postet i feil avdeling og eller hvis jeg har laget en tråd som det er laget mange av opp igjennom årene. - Jeg tok jegerprøven og bestod som 15 åring , vært med far ut i skogen og fulgt med siden jeg knapt var født. Ble slept i pulk og vært med å fisket og jaktet i alle år. Som fortalt litt ovenfor i teksten, har og er jeg fortsatt en ihuga fisker som har lyst til og utbrede min kontakt med skog og mark. Lenge tenkt på å begynne å jakte ,men har ikke følt meg klar for å jakte på egenhånd grunnet for liten kunnskap. Jeg ble kjent med en av samme kaliber som meg som elsker å fiske og bruke skogen og norges naturmuligheter og opplevelser. Han har allerede kjøpt seg 12/76 hagle . Med dette tenkte jeg att nå er det påtide å komme seg vekk fra pc/jobb og en pause fra fiske. Da vet dere litt om meg for de som liker/trenger og vite hvor dedikert jeg er når jeg først begynner med noe "nytt". Okey , nå har jeg sikkert kastet bort tiden din med og prate for mye om meg selv. Skal vi begynne med hva jeg har på hjertet ? hehe Det jeg lurer på er hvilken type hagle er det som er mest egnet til små vilt jakt? - Det jeg skal jakte mest /kun på i første omgang er tiur, due,orrhøne/hane muliggens rype osv.(blir også noe lærdue skyting ,men i mindre grad er kun for å trene til en skytestil som passer meg. Jeg er nesten fast bestemt på att 12 kaliber er en grei kaliber grunnet lett å få tak i patroner mht sortiment og priser. jeg er en liten kraftig kar som orker å bære litt . er ikke så veldig opptatt av å ha så lette våpen (går med spikerpistol 24/7 i jobben på rundt 3-3.6 kg i hånden.) Er vant med verktøy av beste kvalitet, og vet hva jeg får når jeg betaler for det. Nå er ikke jeg den som driver med jakt som levebrød ,så jeg må nok overleve med å kjøpe hagle i samme prisgruppe som black n decker som hobbysnekkere bruker:) Prismessig har jeg en viss personlig sperre som sier maks 15000 ink rabatter/avslag tilbud etc. På selve hagla. Tror og håper jeg får en knallhagle som jeg kan få tak i deler til hvis noe går galt , eller som man kan endre/legge til tilbehør som passer hvis jeg trenger det i fremtiden . Beretta er gamle børsemakere som har vært i mange år ,så vil tro det er av en sikker produsent som ikke legges ned i nær fremtid. Samt att de holder utrolig godt i pris om man skal selge dem engang. Noen eksempler jeg har kikket på : http://wingevapen.no/index.php?do=product&id=3020" target="_blank http://wingevapen.no/index.php?do=product&id=602" target="_blank http://wingevapen.no/index.php?do=product&id=918" target="_blank Takk på forhånd om andre innspill .
×
×
  • Create New...