Jump to content

mts95

Members
  • Posts

    37
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mts95's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takk for svar! Detta vil gjøra ting ganske mye lettere for meg!
  2. hatsan og gamo er både billige og heilt greie for trening. gamoen kan kjennes litt ut som ei leke, men den er greit presis og har et greit avtrekk. hatsanen er litt tyngre mer solid og føles mer ut som ei ordentlig rifle. den kan faktisk være veldig presis med riktig ammo. Når du kjøper et gevær, så bør du holde deg unna de aller billigste. Jeg har en hatsan mod. 33, gav 1000 kr for den og det er den beste luftgeværet jeg har vært borti for under 3000.
  3. Kan jeg som 17-åring kjøpe ammunisjon uten at foreldre (eller lignend) er med? Jeg har våpen og våpenkort som er registrert på meg. Det er 22lr, 223. og hagle (cal. 12) som er mest aktuell.
  4. Takk for svar, men hvilke patroner er fine å bruke? Har noe Eley rype greier liggenes, de burde jo fungere, men de er ca. 15 kr per stk. Er det noe som er billigere som faktisk fungerer? PS. hagla mi tåler ikke stål.
  5. Hei! Tenkte meg opp til Hardangervidda og prøve meg på rype snart (2-3 uker). Jeg er ganske kjent i terrenget der, men har aldri jaktet rype før. Terrenget ligger på ca. 1500 moh. Det er mest fjellrype der, men også noe lirype. Men hva burde jeg bruke av hagle eller .22lr? Jeg har mye erfaring med kulebane og vind når det gjelder .22lr. Har også lyddemper til 22`n.
  6. Noe jeg har hatt god erfaring med er å sette ut 1-3 lokkekråker. Duene vet at kråkene ser bra og er flinke til å oppdage farer, dette gjør at duene har lettere for å lande.
  7. Jeg var nede å skulle jakte ender i går kveld, når jeg kom fram satt der 50-60 duer på ei gørr/sand strand. Jeg skaut to og satte meg for å vente på ender, men kvelden endte opp med 16 duer som kom inn for landing på stranda. Var kjempemorro, men er det noen som har peiling på hva duene dreiv med på stranda?
  8. mts95

    Lokkeender?

    Jakter som regel i ei grunn vik med mye vannplanter i, denne vika ligger i en tynn ca. 400m lang sjø. Jeg pleier å stå på land med hagle, men .117hmr`en pleier å være med. Det er ei elv som kommer ut like vedsiden av. Jeg har også båt der.
  9. mts95

    Lokkeender?

    Bare lurte på om det er noe vits i å kjøpe lokkeender? Hvor kan jeg få kjøpt noen billige? Hvor mange trenger jeg?
  10. Når du jakter er det ofte best å stå på land. Grunnen til dette er at endene kan se båten og svinger unna, men det er altid greit å ha en båt/kano som du kan bruke til å hente skutt and med (om de lander i vannet), ei kastestang er også et bra hjelpemiddel til å hente skutt fugl. En annen ting jeg har lært av den erfaringen jeg har fått er at du bør gå langs land og se om det ligger noen ender der før du setter deg å venter, endene trenger heller ikke å fly opp før du er på 2-3m avstand, de er også veldig vansklige å se når de sitter helt i vasskanten. når du sitter å venter på endene så bør du huske at det beste trekket er ofte helt i skummringen.
  11. Lurte på om noen veit om noen steder på nettet man kan få kjøpt subsonic jaktammo til salongrifle? Takk for svar!
  12. De sender, om du må til butikken å hente ammoen kunne du jo bare kjøpt ammoen på butikken...
  13. ok, men går det å bestille ammo fra nettbutikken til xxl? det står ikke noe om at du må kjøpe i butikk...
  14. Hei! lurte på hvilken ammo til salongrifle som er billigst. ammoen skal brukes til øvelseskuting. vil helst ha subsonic ammo. Takk for svar!
×
×
  • Create New...