Jump to content

Telefonoperatør

Members
  • Posts

    1,309
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Telefonoperatør

  1. At gjeldende reguleringsplan, som skyte- og sprengningsfelt, er godt nok for eier, Asker kommune. At de er positive til å kunne begynne å skyte. Vi har en gyldig leieavtale. Vi hadde nettopp møte med saksbehandler i Asker, og idrettsrådet har vi også i ryggen.

    Det er flere som har fått med seg oppslagene i RHA, så "ryktet" er det som gjenspeiler over, men det er (heldigvis) ikke tilfellet. Liten lokalavis som lever av å egge opp til konflikt for å ha noe å trykke. Grunneier (motpart) har vært flink til å spille dem og påvirke opinionen. Kan forøvrig legge til at hun som er arving av gården, som eier områdene rundt, er Else Marie Rødby, politisk rådgiver for Sandra Borch og Ole André Myhrvold i Senterpartiet. Hun var også representant for SP i kommunestyret i gamle Hurum. Hun er, og har erklært seg inhabil når det har vært avstemninger, men det er klart hun har innflytelse likevel.

  2. På 25.3.2020 den 14.31, m00se skrev:

    Sånn litt på siden prøvde jeg å bestille et magasin til min Marlin 795 i går kveld og blir fortalt av Brownells at de ikke vil sende meg magasin større enn 10 skudd med mindre jeg har tillatelse.

     

    Kontaktet Brownells i dag. De har nå fått med set at forskriften er utsatt, og at vi kan fortsette å handle magasiner, uppere og sluttstykker som før, frem til okt.1.

    • Like 3
    • Thanks 1
  3. Hurum Kommune er nå Asker kommune, og saken skal taes opp til ny behandling i ny kommune. Grunneierne rundt klarte å få stoppet forrige vedtak i nå ikke-eskisterende Hurum kommune like før nyttår. Nå er de lokale forholdene litt annerledes, og Asker har et mer fungerende og profesjonelt Idrettsråd som er støttende i saken. Undertegnede har tilfeldigvis fått plass i det samme idrettsrådet, og kan meddele at interessen er stor for et slikt anlegg. 

     

    Det er ikke noe "dett var dett", er mer det at TingTarTid.

     

     

    • Like 1
    • Thanks 1
  4. Sitat

    Norges Skytterforbund på facebook

    På 22.11.2017 den 16.56, Telefonoperatør skrev:

    Hyggelige nyheter fra vår omreisende anleggskonsulent Tarjei Ravn:

    I går hadde jeg et spennende møte med skytterinteresserte medlemmer på Hurum. Kommunen her er i ferd med å regulere et 700daa stort område til skyteformål.

    Klubbens langsiktige ambisjoner her er å lage det som kan bli et regionalt storanlegg for NSF sine grener i skytesporten!!

    På lang sikt:

    50 meter skytehall, som kan benyttes til både rifle pistol og luft, med 20 stp bredde!! Et stort savn på Østlandet, og de åpner for muligheten for at andre klubber kan leie seg inn på en fornuftig avtale.

    2 Lerduebaner, OL-trap og skeet, se på løsninger hvor disse også da kan bygges slik at der kan skytes både jeger- og Nordisk trap på samme bane.

    Permanente utendørsbaner til alle øvelsene i NSF sine programmer.

    Større fleksible områder for felt, praktisk og andre aktiviteter.

    Området som skal gi plass til sportskytterne i området, skal deles med jeger og fisk i samme området, og kommunen regulerer klart for klubbene, så forhåpentlig er de klar for diverse byggeprosjekter allerede neste år!

    Vi ønsker dem lykke til, og vil bistå så godt vi kan i en spennende prosess!

     

     

    • Like 2
  5. Skal vi ta en felles jakttur/padletur på Hornindalsvatnet folkens? Alle med Mini tar med denne, så ser vi hvor lenge vi klarer å holde oss flytende... 

     

    Teoretisk skal Mini fortsatt kunne omsettes/registreres med Jaktfelt som ervervsgrunnlag. Altså ikke jakt, men konkurranse, dersom den blir overført til konkurranselista. Men jeg tviler på at dette skjer.

     

    Jeg håper folk på trass bare leverer inn løp og låskasse, og stripper den for alle andre deler.

  6. Jeg siterer meg selv fra en annen tråd:

     

    Fordi jeg har lite å gjøre til tider så hørte jeg med NatDir om dette med termiske sikter.

     

    Sitat

    Ønsker av dere en vurdering av paragrafen som omtaler bruk av kunstig lys under jakt og ettersøk.

     https://lovdata.no/dokument/NL/lov/1981-05-29-38#KAPITTEL_6

     

    Slik jeg tolker denne loven, og begrepet “kunstig lys”, så er det i praksis snakk om andre lyskilder enn solen (og andre stjerner), som jo per definisjon er eneste naturlige lyskilde. Jeg tolker eksempelvis våpenmontert lykt som ulovlig. Ettersom den teknologiske utviklingen stadig går fremover, så begynner vi å se passive siktemidler som ikke trenger kunstig lys for å fungere. Alle moderne generasjon 2+ våpenmontert nattsikter (nightvision) og oppover er kun en passiv lysforsterker av restlys (solen, og derav månen samt stjerner), og behøver ingen “kunstig” form for lys, og er ofte spesielt konstruert for nettopp ikke avgi signatur (kunstig lys eller elektromagnetisk stråling av alle typer). Dette gjelder også termiske siktemidler, som kun er en passiv sensor som plukker opp varmekilder i form av infrarød stråling avgitt av varmekilder, men fungerer på en annen bølgelengde enn nattoptikk. Jeg har vanskelig for å se noen motargumenter mot bruk av hjelpemidler som ytterligere sikrer human avlivning. Jakt har et sportslig aspekt, men jeg mener dette også er underordnet satt opp mot dyrenes lidelser. Dersom disse vurderes som ulovlig ønsker jeg en redegjørelse på resonnementet bak, samt dokumentasjon i form av forarbeid til lov eller gjeldende rettspraksis. 

     

    Som et mer personlig addendum, vil jeg påstå at et bra lovverk er det folk respekterer, forstår og ønsker å følge. Bruk av diffuse begreper som “kunstig lys” er med på å undergrave dette. Spesielt når moderne oppfinnelser i praksis forbys av lovverk skrevet i en annen tid, under andre forutsetninger. 

     

    Avventer deres vurdering.

     

    Fikk svar fra DirNat:

     

    Sitat

    Det er i viltlovens § 20 et forbud mot bruk av kunstig lys under jakt. Dette er tolket slik at kunstig lys også inkluderer kunstig lys mellom et kikkertsikte og øyet. Definisjonene av kunstig lys er lys som forsterkes på annen måte enn gjennom optik. Dvs. at alle former for elektronisk forsterkning av lyset er forbudt. 

    Vi har ikke tradisjoner for nattjakt i Norge og har heller ingen tro på at dette er en human jaktform. Det vil imidlertid være tillatt å bruke elektroniske eller andre nattsikter dersom vilkårene i viltlovens § 20 er tilstede for å bruke kunstig lys under ettersøk. 

     

    Enig i det du sier om klare lovbestemmelser. Vi har i dag viltloven å forholde oss til og en endring av denne må behandles av stortinget. Det er Klima- og miljødepartementet som tar initiativ til endring av lover på miljøområdet. Dette med kunstige lyskilder har vært under konstant utvikling og det er derfor vanskelig til enhver tid å ha et oppdatert lovverk på dette området. 

     

  7. Jeg har en, og planlegger ikke å selge den. Tok noen pakker med 357 før den vekslet 38spc, men du kan glemme svakt ladet 38. STI er vel mer "halvfabrikata" sammenlignet med Les Baer og SVI, men vil tro du får mer presisjon og skyteglede pr krone med STI.

  8. En snub SP101, 10/22 Lite Takedown, 22/45 Lite Mk4, og denne står på ønskelista mi.  Sammen med alt det andre jeg ikke har råd til. Kan se ut som om Ruger driver å legge om imaget sitt, i tråd med det Ei tohi skriver... RPR er såpass bra ut av esken at jeg setter en tier på at denne vil danke ut diverse CZer i salg. Men hvorfor 18 eller fler tommer løp på en 22lr? Hva er egentlig optimal løpslengde på .22?

×
×
  • Create New...