Jump to content

virrvarr

Members
  • Posts

    41
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by virrvarr

  1. Takk for informativt innlegg!
  2. Joda, jeg har forståelse for at de kanskje ikke er så fornøyd med at jeg returnerte rifla. Men det er nå en gang sånn at ikke alt går som planlagt. Jeg synes dette var en drittrifle, rett og slett. Mulig jeg hadde for høye forventninger? Likevel synes jeg uttalelsen kanskje ikke var helt helt heldig. Jeg mener, de som forhandler skal vel ikke svartmale noe de selger, i vært fall ikke når det går på sikkerheten. Og missforstå meg rett - jeg er ikke missfornøyd med Jakt & Friluft. De har stort sett hele tiden vært ryddig og flinke på service, bortsett fra den siste uken da... Men sånt skjer. Det jeg imidlertid synes er betenkelig er at de fraråder meg til å kjøpe denne rifla, når jeg på et tidligere stadium var i samtaler med Jakt & Friluft om kjøp av en sånn rifle, og da var dette et kjempevåpen i følge de... Det jeg frykter aller mest er at det er noe i det han sa, men jeg tror og håper dette var en utblåsning i frustrasjon.
  3. Jeg tror og håper det er grunnen til at han kom med det svaret
  4. Hei, Nå skal dere får høre noe pussig. Jeg kjøpte en Remington 783 hos Jakt & Friluft for noen uker siden. Jeg tenkte jeg skulle ha en budsjettrifle for storviltjakt. Jeg har aldri testet en slik rifle før, men fant fort ut at dette ikke var noe for meg. Jeg hadde hatt rifla i 3-4 uker, og skutt hele 5 skudd med den... Jeg ringte Jakt & Friluft flere ganger, men fikk ikke tak i rette person. Sendte deretter epost, men fikk ikke svar. Jeg ønsket å sende rifla i retur (benytte meg av angrefristen) og oppgradere til Blaser R93. Angrefristen sier at varen må tilbakeleveres i samme stand som ved kjøp, men at det er lov å prøve varen først. I tillegg har Jakt & Friluft glemt å opplyse meg om angrefristen, samt glemt å sende ved angrefristskjema. Uansett, de ringte meg i dag og bekreftet at de hadde mottatt rifla, samtidig spurte han hva som var galt siden jeg sendte den tilbake. Jeg forklarte som sant var, at jeg ønsket å oppgradere, men at jeg fikk ikke tak i dere, på tross av at jeg har forsøkt iherdig en hel uke! Da han fikk rede på at det er for sent å inngå en ny avtale, siden jeg allerede har kjøpt ny rifle lokalt, ble han potte sur... Han disset R93 noe voldsomt, og sa at dette var et farlig våpen. Det var mange som hadde fått den midt i trynet - deretter la han på røret...? Jeg har jo hørt om det han refererer til, men hvem vet noe om ladningen i disse tilfellene? Fabrikkammo? Sjølladet? Uansett, jeg har en tendens til å lytte til fagfolk. Derfor satt det en liten støkk i meg når Jakt & Friluft sier rett ut at dette er et farlig våpen.......
  5. Hei, nei det nevnte de ingenting om. Men det kan jo høres ut som om din kikkert lider samme skjebne? Min ble i vært fall 100% etter rep. Ulempen er at det tar fort 5-6 uker før du får den i retur.....
  6. Joda, det viste seg å være intern feil i kikkerten. De har reparert noe de kaller "erector system", altså noe feil mellom linseelementene når man zoomer. Hvordan dette har skjedd vet jeg ikke med sikkerhet. Men det som er sikkert er at for mye moment når man fester kikkerten kan forårsake samme feil. Denne kikkerten skal festes med max 2,4N moment, og det er relativt lite. Har brukt kikkerten nå en periode og den fungerer helt optimalt!
  7. En liten oppdatering. I dag fikk jeg kikkerten tilbake etter at den har vært 7 uker på reisefot hos produsent. De har visst nok reparert noe de kaller erector system. Tydeligvis var det altså feil med kikkerten. Men til min store overraskelse ser jeg samme symptomer når jeg ser i kikkerten nå, som da jeg sendte den inn. Retikkelet gjør et hopp når brennvidde flyttes fra 6x og fra 24x. Men nå er det opp/ned hopp, ikke sideveis som da jeg sendte den inn... Usikker på om det skal være sånn. Skal teste den på søndag på banen. Kommer med ny oppdatering etter testskyting.
  8. Det var et godt innspill..!!! Det vet jeg faktisk ikke. Det er kanskje vanskelig å se med det blotte øye siden dette skjer såpass raskt. Jeg bare antar at det bare er retikkelet som flytter seg. Eller, jeg har faktisk ikke tenkt tanken at hele bildet kan flytte på seg. For hvis det er det som faktisk skjer, så vil det ikke forandre på treffpunktet! Tror jeg må ringe Schou i morgen. Takk for viktig innspill.
  9. Veldig rart!!! Men det er jo ingen tvil om at din kikkert er i orden når du skyter de samlingene du gjør på alle zoom-områdene! Nå begynner jeg å tro at optikken er i orden... Men hva annet kan skape sideveis spredning på 15cm på 100m hold?
  10. De konstaterte ikke noe annet enn at retikkelet gjør en unaturlig bevegelse og at det går ut over treffpunkt, noe jeg hadde en misstanke om. Jeg valgte å få de til å se på den først for å være sikker på at det faktisk er feil med kikkerten. Ville vært surt å sendt inn en kikkert som var i orden. Blir sikkert uten kikkert 3-4 uker nå ser jeg for meg.
  11. Jeg får i vært fall store spredninger når jeg skyter på 24x på 100m. Høres merkelig ut at du ikke opplever det samme. Når retikkelet forskyver seg sideveis så må det jo gi utslag på treffpunkt (tilsier i vært fall all sunn fornuft)... Når du skriver det du skriver er jeg plutselig i tvil om at det er feil med kikkerten eller ikke. Jaktdepotet på Fauske testet kikkerten min i går, og de konstaterer at det er feil med kikkerten, retikkelet skal ikke bevege seg sidelengs. Kikkerten ble sendt inn i går til Schou Våpen.
  12. En kompis av meg skriver at Jaktdepotet på Fauske har noe som heter for kolliminator, og denne kan visst måle optikken for å se om det jeg misstenker er tilfelle. Har sendt de en epost nettopp. Så får vi se om jeg hopper i bilen og kjører de 5 milene for å få den sjekket. Har forsåvidt en annen kikkert også, men mangler montasje til den, da det er forskjellig rørdiameter på Kahles og Leupold.
  13. Tror jammen jeg har feil med min splitter nye Kahles K624i MSR... Jeg har prøveskutt på bane to ganger, og får elendig presisjon... Skyter med en Tikka T3 Lite, 6,5x55. Sprer faktisk så mye som 15 cm på 100m! Stort sett sideveis. Har avmontert montasjen flere ganger for å kontrollere eventuell slark eller feil. Skutt både med og uten demper, blir ikke bedre. Så oppdager jeg plutselig når jeg ligger på stuegulvet hjemme og ser gjennom kikkerten at noe ikke er helt som det burde være. Når jeg står i ytterpunktene (altså på 6x eller 24x zoom) og skal til å endre zoom, så gjør retikkelet et lite hopp sideveis før det stabiliserer seg. Skjer bare etter at kikkerten er zoomet til ytterpunktene og jeg da skal endre zoom igjen. Det skal da ikke være slik? Er det noen andre som har erfaringer med det samme? Det er ikke store bevegelsen, sikkert derfor jeg ikke har lagt merke til det når jeg ligger på banen. Men det skal heller ikke mye til før det gir utslag på 100m.
  14. Heh, spacy måte å laste opp bilder på! Men det funka visst Takk for hjelpa
  15. Sikkert noen før meg som har gjort dette, men det fungerte så bra at jeg deler det med dere 1 - Spring på Jula og kjøp en rimelig bipod 2 - Skru bipoden i småbiter når du kommer hjem 3 - Ta vare på en av gummiknottene og selve vuggen 4 - Skaff deg, eller lag deg en bøyle, en 10mm bolt med mutter, en 8mm gjengestang med to muttere, noen skiver som passer, og en lang mutter 8mm for å bruke i bunnen. 5 - Monter først 10mm bolten i det originale hullet til bipoden, deretter setter du i 8mm gjengestang, pass på å skru den så langt opp som mulig, slik at du har litt å gå på om du trenger å justere mye på høyden. 6 - Drypp litt lim i bunnen av gummiknotten, og press ned den lange 8mm mutteren, la det tørke og skur på plass. 7 - Skyt i vei, fungerer veldig bra
  16. Aha! Tusen takk for tilbakemeldingene!!! Den demper utrolig bra på tross av at det er en 22LR demper. Da er det ingen vits å bytte demper med andre ord!
  17. Hei! Har en A-tec rimfire 22LR demper med to ekstra moduler som jeg bruker på min Sako Quad 17HMR. Men, nå snakket jeg nettopp med en kar som påstår at å bruke en 22LR demper til 17HMR ikke er gunstig pga presisjon. Jeg har forsåvidt gode samlinger. Han hadde hørt at siden åpningen i demperen blir så mye større enn kula, så kan kula bli forstyrret på tur ut av demperen. Det høres jo logisk ut i mine ører, men jeg har jo ikke peiling på sånt! Kan noen bekrefte/ avkrefte at jeg bør bytte til en demper tilpasset 17HMR?
  18. Har fått avklart at det ikke er boret og gjenget hull for montasjer i låsekassa. Så den er grei. Men jeg er usikker på hvor høye montasjer jeg trenger for at kikkerten skal gå klar av løpet. Skal ikke bytte løp på denne, så jeg trenger ikke god klaring mellom løp og kikkert. Jeg har en Leupold VX-R 3-9x50mm.
  19. Har nettopp bestilt meg en Sako Quad fra Jakt & Friluft. Har også nettopp solgt en Tikka T3 Lite SS, på den sto den en Leupold VX-R 3-9x50mm. Denne kikkerten skal jeg montere på Sakoen, men jeg aner ikke om festeanordningen er lik den på Tikkaen? På Tikkaen var festene skrudd med hver sin skrue ned i løpet/låsekassa. Det bakerste kikkertfestet hadde i tillegg horisontale skruer for å justere kikkerten parallell med løpet. Mon tro om jeg trenger nye fester til kikkerten min?
  20. Har nettopp bestilt meg en Sako Quad fra Jakt & Friluft. Har også nettopp solgt en Tikka T3 Lite SS, på den sto den en Leupold VX-R 3-9x50mm. Denne kikkerten skal jeg montere på Sakoen, men jeg aner ikke om festeanordningen er lik den på Tikkaen? På Tikkaen var festene skrudd med hver sin skrue ned i løpet/låsekassa. Det bakerste kikkertfestet hadde i tillegg horisontale skruer for å justere kikkerten parallell med løpet. Mon tro om jeg trenger nye fester til kikkerten min?
  21. Ok Skal forsøke å begrense miksen med ammo for å slippe så mye korrigeringer på kikkerten. Men har vel inntrykk av at ammo i dette kaliberet er generelt presist? Fordi jeg har store avvik på presisjon med min 223 REM på billigammo og dyr ammo.
  22. Takker for gode innspill. Har bestemt meg for å kjøpe Sako Quad 17 HMR. Til nå har jeg funnet to typer ammunisjon i V-max. CCI og Hornady. Ser Hornadyen er noen få øre dyrere pr smell. Finnes det flere typer og har dere noe erfaring med hva som er mest presis i denne børsa?
  23. Hei! jeg skal kjøpe meg en 17HMR rifle, trenger ikke være mulig å bytte til annet kaliber på rifla da jeg fra før av har en 22LR. Men jeg er svært usikker på hva jeg skal gå til innkjøp av. Har en Leupold VX-R 3-9x50 jeg tenkte å bruke på rifla, men blir som sagt ikke enig med meg selv om jeg skal kjøpe CZ eller Sako. 22LR jeg har er en CZ, er fornøyd med denne. Men jeg har ingen planer om å drive å bytte løp i eningen og skyte inn kikkert gang etter gang ved å bytte løp på denne. Ønsker en egen 17HMR som til en hver tid står innskutt i skapet. Har dere erfaringer med Sako Quad sin 17HMR, og hvilken ammo som er presis i denne? Fordeler/ulemper med syntetisk stokk på Sako kontra trestokk på CZ? Kan jeg for eksempel bruke A-Tech lyddemperen jeg har på min 22LR på min eventuelle 17HMR? Trenger litt inputs her
  24. Hei! Jeg har en CZ 455 American 22LR som jeg bare bruker to typer ammunisjon i. Min erfaring med CCI SubSonic er at det er litt vel hardt ladet, relativt mange skudd går SuperSonic og dermed smeller mer enn ønsket. Jeg har skutt inn rifla mi på 60m med RWS SubSonic, og med denne ammoen skyter jeg praktisk talt hull i hull. Svært stabil ammo til min rifle i vært fall. Og med RWS SubSonic vil du aldri oppleve at det smeller, du hører bare klikket i avtrekkeren og når kula treffer målet. Den andre type ammo jeg bruker er CCI Mini Mag, og denne er like presis som RWS SubSonic i min rifle. Denne er noe lettere ladet enn CCI Stinger, har prøvd den og men her er nevneverdig forskjell i spredning. Tror kanskje den er ladet i hardeste laget. Men treffpunktet på 60m på RWS SubSonic og CCI Mini Mag er helt forskjellig. Min rifle er som sagt skutt inn på 60m med RWS SubSonic og om jeg bytter til CCI Mini Mag skyter jeg nøyaktig 25 klikk over siktepunktet (ca 20 cm). Jeg bruker for det meste SubSonic ammo, derfor har jeg skutt den inn på det. Skal det smelle bruker jeg heller min 223 REM.
×
×
  • Create New...