Jump to content

Salasso

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Salasso

  1. Kanskje ikke helt hjemmelaget, men muligens i en bakgård i Tyrkia eller Nord-Afrika? For salg til turister. OK som deko, men er ikke våpen i egentlig forstand. Verdt det noen vil gi for å ha over peisen. En drøy tusing for hver, etter at perkusjonsbørsa har fått ny hane.
  2. To ting: 38 S&W ble meg bekjent aldri laget med løp beregnet for så små kuler som 0.354. Det vil jeg gjerne ha en kilde til... Nominell diameter er som sagt tidligere 0.361, og helt opp til 0.363 er registrert på eldre våpen. Ei tohi varjata har helt rett når han bringer inn den tunge kula på 200 grains i diskusjon. Her er hva "Forgotten weapons" har å si om Victory-modellen:" Perhaps the most commonly available of these is the Smith and Wesson Victory model, based on the K-frame and made in large numbers to handle the WW2 British military load which was originally a 200 grain Lead Round Nose but ultimately deployed as a 178 grain full metal jacket" Dette berører helt konkret modellen som trådstarter spør om, og er relevant info. Ellers har du sikkert rett i at det er nyanser jeg ikke har fått med meg eller forstått i det du skriver; jeg er en enkel sjel som har puslet med våpen i bare 50 år... For øvrig er jeg veldig enig med Vaquero; bildene til TS er forbilledlige! En fryd å se... God jobb.
  3. Ser ikke helt hva som var upresist i det som ble skrevet over..? Ei tohi varjata var spot on, så vidt jeg kan se. Ingen som har snakket om innvendig dim. på kula heller. Hvor du fikk det fra skjønner ikke jeg. Ellers er hele ditt første avsnitt i tråd med det som er sagt tidligere. For øvrig møter kula to overganger/innsnevringer; den første i fremre del av tønna, så en i begynnelsen av løpet. Landrø har patroner til 38 S&W 146 grains fra Magtech, til kr. 4,10 pr. stk. Var på lager sist jeg sjekket. Til TS: Gratulerer med en morsom revolver. Disse kom også i slipp under krigen, og din har sikkert en historie å fortelle. Ta godt vare på den, og la den bli med for lufting på banen!
  4. I denne modellen var det liten variasjon på løpsdiameter, her hadde S & W god kontroll på dimensjonene. Denne trenger som regel kuler på 0.361, men det er alltid en god ide å "slugge" løpet. Vanlige kuler til 38 Special er ofte for små. Men jeg har hatt brukbare resultater med hulbase wadcutter, selv om de strengt tatt var noen tusendeler for små. For presisjonen sin del vil dimensjonen på åpningen i tønna også være viktig. Jo nærmere kulediameter, jo bedre. 38 Special skal ikke kunne kamre, til det er hylsa for lang. 38 S&W fra Magtech, og med riktig kulediameter, selges av Magne Landrø. Jeg kjøpte min ammo der.
  5. Så er man blitt den lykkelige eier av en FWB 300.... Bringer tilbake mange minner fra ungdommen, hvor dette var standard utrustning til trening og konkurranse! Har sjekket utgangshastighet over kronograf, og får litt lavere enn forventet med RWS Meisterkuglen. 155 - 165 m/s. Presisjonen ser bra ut, går omtrent hull i hull på 10 meter. Noen andre som har testet hastighet på en sånn? Jeg kjenner ikke til historikken for børsa, eller om det er byttet fjær eller andre deler. På Gotha.de ser det ut for at man kan bruke både den enkle fjæra, og versjonen med to korte fjærer pluss et mellomstykke. (Tror den kom som standard i 300S) Er det noen som har praktiske erfaringer med eventueller forskjeller? Jeg er ikke primært interessert i høyest mulig hastighet, børsa blir nok mest brukt til innendørs trening. Presisjon er viktigere. Men jeg mener å huske at disse går best på rundt 180 - 190 m/s...? Selv om disse sikkert har individueller preferanser for ammunisjon hadde det også vært moro å høre hvilke typer kuler folk har best erfaringer med. Hilsen Salasso
  6. Dette henger ikke logisk på greip... Dagens paragraf 27a omhandler helt klart "alminnelige rutinekontroller", og kun det! Det kan vanskelig reises tvil om den sammenhengen, slik jeg ser det. Dersom det er "kvilifisert mistanke om misbruk av våpen" har selvfølgelig politiet uansett all den hjemmel de måtte ønske for å agere, og eventuelt foreta en husransakelse. Så lenge AP og SV er helt klare på at hensikten med å ta dette ut av dagens lovteks NETTOPP er å åpne for rutinemessige, uanmledte besøk er jeg langt fra betrygget...
  7. Fikk svar fra Høyre i løpet av tre minutter! De skrev at det ikke var noe forslag om å fjerne 48-timers varslingsregelen... Jeg påpekte at å ta det ut av lovverket i alle fall åpnet for muligheten, og at begrunnelsen fra komiteen la grunnlaget for uanmeldt inspeksjon, selv i rent forvaltningsmessig sammenheng. Jeg venter i spenning på fortsettelsen!
  8. P. I. Jacobsen i Drammen er flink på S & W generelt, og han har gjort veldig bra ting på antikke våpen for meg. Men han har mye å gjøre, og kan være vrien å få tak i... Han gjør førsteklasses arbeid, er min erfaring. Men det første som bør gjøres er som proud sier; la leamikken ligge i lampeolje en stund!
  9. Enig med 32-40 Win.... Disse 38 Colt kaliberene er ikke lette å bli klok på. 38 Short Colt hadde en hæl-base type kule, med .375 - .376 diameter. Tipper løpet ditt er tilpasse en sånn. Da Colt (og andre) gikk over til innvendig smurte kuler, med diameter .359 - .361 beholdt de oftest dimensjonene på tønne og løp uendret, og satset på at kula ekspanderte nok til å ta riflingen. Dette ble endret senere, da swing-out cylinder modell 1889 kom, og med den militære kontrakten i 1892. Jeg har selv hatt brukbare resultater med Lapua hulbase wadcutter, på 148 grains i en gammel Lighting. (NB: Med SVARTKRUTT!!!) Old Colt
  10. Denne er i nummerserien som ble solgt til private, i 1895. Er en standard M/1894 modell. Tror ikke det er enkelt å finne navn på kjøper; da må leveranseprotokollen på Kongsberg studeres i detalj.
  11. Det står også: "Det blir gjort unntak for noen samlere og enkelte sportsskyttere." Gad vite hvilke disipliner av skytesport som inkluders her... Men ut fra teksten ser det ut for at f.eks Mini14 og lignende erhvervet for jakt, skal inndras eller de-aktiveres!
  12. Funnet tomhylser etter softgun...? https://www.dt.no/nyhet/politiet/nedre-eiker/rykket-ut-til-meldinger-om-skudd/s/5-58-37026
  13. Sees vi på Kongsberg i april? http://www.kvf.no/exhibition-besokende.htm
  14. 22 LR vil muligens gå av, men dimensjonen på hylsa er helt feil! Anbefales ikke....!!! Regn med hylsespreng. 22 WRF har en kule som går inni hylsa, men 22 RF er en hæl-base type. Selve kula er derimot nesten lik i diamenter. Dermed er en 22LR alt for liten i et 22 WRF - kammer. Kjenner ikke til at 22 WRF er mulig å skaffe, bortstt fra muligens hos samlere. Jeg samler på Browning-våpen, og hører gjerne fra deg på PM om du skal selge.
  15. Fin børse, det der.... Men kaliberet er ikke 22 WMR, men 22 WRF. 22 magnum er IKKE noen god ide å prøve å skyte i den! Sannsynligvis får du ikke kamret den en gang. Patronen er nesten umulig å få tak i, og jeg tror at våpen i 22 WRF sågar er blitt avregistrert pga utigjengelig ammo. Tror det ble laget noe i USA på 1990-tallet, men umulig å få tak i her hjemme. https://en.wikipedia.org/wiki/.22_Winchester_Rimfire
  16. ABC Fritid, og Bragstad: Respekt!! Å gjøre en tabbe er menneskelig, og noe vi alle gjør til tider... Å innrømme det krever en person med integritet. Enig med Mastiffen; her er en butikk jeg kan tenke meg å handle i. Mvh, Gammel-Colt'en
×
×
  • Create New...