Jump to content

TorH

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

TorH's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. TorH

    Yaesu VX-8DR

    For å kunne holde kontakten med dama eller andre for så vidt i skogen eller ute i naturen kan en godt bruke fribåndsradioer Altså disse pmr radioene som f.eks. bruker noe av 433Mhz området. Eller en som går på 27Mhz (walkie talkie) for den del. For å bruke en jaktradio, ja så trengs det tillatelse fra NJFF. Synes ikke selv det er greit å oppfordre til lovbrudd som enkelte her gjør ang. bruk av jaktradio. NJFF betaler som sagt endel for disse frekvensene, så de er kun for bruk for de som innehar tillatelse fra NJFF. Ellers er jo de fleste her opptatt av å ha lovlige våpen, magasin etc. med seg på jakt, hvorfor da være på jakt med ulovlig radio det skjønner jeg ikke.
  2. TorH

    Yaesu VX-8DR

    Nei, er ikke det samme hvordan radio du bruker på jaktfrekvensene, sitat NJFF.NO: "Fra PT kreves det en tillatelse for å benytte disse frekvensene, og det må derfor sendes et søknadsskjema til NJFF. Godkjente forhandlere har ikke anledning til å levere ut jaktradioer uten at tillatelse foreligger. Tillatelsen bør medbringes ved bruk av jaktradioen." http://www.njff.no/portal/page/portal/n ... t_id=67282" target="_blank Burde vel ikke være så vanskelig å være lovlydig, men det syndes mye på dette området.
  3. TorH

    Yaesu VX-8DR

    Hvorfor diskutere bruk av amatørradioer som jaktradio?? Det er IKKE lovlig å bruke annet enn en jaktradio som jaktradio! Disse håndholdte fra Yaesu som dere nevner her er amatørradioer og er IKKE lovlig til bruk utenfor amatørbandene. En annen ting er at om en radio er modifisert mister den sin ce merking og er ikke lovlig å bruke i det hele tatt utenom for en radioamatør! Burde vel ikke være så vanskelig å holde seg innenfor regelverket når det gjelder radiosamband på jakt Eller bryter dere loven også når det kommer til våpenbruk også helt uten videre (for å sette dette litt på spissen) Så må en heller ikke glemme at NJFF betaler en god sum for de frekvensene de har til rådighet for bruk til jaktradio. I hovedsak er en jaktradio en radio som ikke har VFO, altså kun forhåndsprogrammerte kanaler med de rette frekvensene (6 frek,.), og selges av godkjente forhandlere. Ved overdrag privat skal det meldes med eget skjema, slik at jaktradioregisteret er oppdatert.
  4. TorH

    jaktradio.

    Les nå her http://www.njff.no/portal/page/portal/n ... t_id=67282" target="_blank , samtidig påminne om bruk av andre radioer er ikke tillatt enn de som selges fra godkjente forhandlere, og ikke vise til radioer som ikke er lovlig som jaktradio f.eks. radioer beregnet for radioamatørfrekvensene Ved privat salg av f.eks brukte radior står det følgende "Dersom jaktradioen selges privat til annen jeger, må selger sørge for at ny eier har tillatelse. For at jaktradioregisteret skal være riktig oppdatert til enhver tid, må NJFF ha melding om privat salg, mistet eller ødelagt apparater som ikke er i bruk."
  5. Når jeg setter inn cd'en får jeg valg om enten kjøre setup (Mapsource) eller å se filene. Kjør setup direkte så innstalleres Mapsource. Ellers så ligger den blant filene på cd'en
  6. Joda, men står vel i manualen da hvis den har en reset funksjon vil jeg anta. Det med batteri kan det jo være, isåfall et memory batteri i radioen vil jeg tro.
  7. Med dagens kurs så koster disse 260.19 levert på døren...? E det mulig? Har du den som det er linket til Rufus? edit; harkkje tid å vente- bestilte en. Kom på 267 kroner Den er ikke lovlig brukt som jaktradio! I tillegg til at den er midt i radioamatørbåndet, så har den stillbare frekvenser som bare radioamatører har lov til å bruke. Det skal være kanaler med ferdigprogrammerte frekvenser på en jaktradio. Altså en radio med vfo er ikke lovlig som jaktradio. Vet jo selvfølgelig at mange synder her, og som nevnt tidligere i tråden her så betaler tross alt NJFF en betydelig sum til P.T. for leie av jaktfrekvensene.
  8. Det er ikke noe display og meny knapp på denne radioen, bare Av/På-volum, kanalvelger, PPT(sende knapp) og en squelsh knapp som åpner høytaleren når den holdes inne.Forstår det sånn fra Helge at den må kobles opp på PC`n for å foreta justeringer. poster videre svar når jeg mottar det.... Var det eneste som også slo meg også at squelshen var for høyt justert, men hvordan har den blitt oppjustert av seg selv da? Siden de som har denne feilen har motatt før på de?? Det var jo det merkelige da ...
  9. Mapsource skal da ligge på cd platen med kartet som du har, var ihverfall slikt på Adventure kartet jeg har
  10. Det er slik at en radio som f.eks. nevnte TYT fra Norworld, er en amatørradio beregnet for bruk på amatør radio frekvenser. Disse radioene er ikke tillat brukt som jaktradio!! Jaktradioer tillat til bruk skal være forhåndsprogrammert, og en kan ikke selv forandre frekvensene på de. Jeg er selv radioamatør, og hører mye om feil bruk av jakt og sikringsradioer. En VHF som en selv kan forandre frekvensene innefor et gitt område (stille til en vilkårlig frekvens), f.eks en radio med vfo for frekvens, er ikke lovlig brukt til jakt eller sikringsradio. Det er mange som synder på det der ute
×
×
  • Create New...