Jump to content

PAB

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

PAB's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg har lett (lenge) etter en eldre tråd her på kammeret.no med linker til sider hvor man kan finne utbydere av småviltjakt i Sverige. Det er lite å finne på inatur.se og håper noen med bedre hukommelse og/eller søkekunnskaper enn meg kan hjelpe meg å finne den tråden. Mvh jegerhilsen, PAB
  2. Hatt to økter med (god) hund i midtre Buskerud og jeg har sett ok med fugl, men ikke de store kullene som jeg hadde håpert på. Orrfuglkull på to og tre fugl og et storfuglkull på tre fugl vitner ikke om god produksjon. I tillegg mener jeg at jeg så to single røy, men de kan kanskje ha vært flere. I fjor var det svært lite fugl (og produksjon) og jeg hadde forhåpninger om meget god produksjon i år. Håper jeg har vært uheldig med "takseringen", men er redd for at det kan være både effektive predatorer og stort uttak av skog som er årsaken.
  3. Takker igjen for rapporter om lemen. Etter det som er skrevet her kan vi nok avlyse det store lememåret som noen hevdet var på gang (det var kanskje på gang, men utviklingen av det stoppet opp), men det kan virke som det er mer lemen enn i et normalår og det er tross alt positivt. En annen stor bekymring for rypa i år (i fjellet i Sør Norge) må ha vært det kalde og våte været som var til og fra i en to ukes periode etter St Hans. Håper kyllingene ble klekket tidlig pga den tidlige og varme våren, men jeg er vel redd for at det er andre stabile faktorer som dagslengde som bestemmer klekketid og ikke fint vær. Tipper skogsfuglen ikke led under det dårlige været for det var tross alt ikke så kaldt og vått i skogshøyden. Men har det vært for tørt i skogen?
  4. Ingen lemen observert i Hemsedal, men fjellturen var meget kort. Er det noen som har sett noe lemen i det siste?
  5. Tusen takk for rapporter. Synes det virker positivt at det fortsatt yngler mye lemen i fjellet og jeg krysser fingrene for at det fortsetter jevnt og trutt slik at hønene og kyllingene får være mest mulig i fred fremover. Det betyr sikkert også en oppgang av predatorer i løpet av sesongen, men det viktigste nå for fuglebestanden, etter flere vanskelige år og nedgang, er gode klekke- og oppvekstvilkår for hønsefuglene. Og så må vi alle også gjøre en mye større innsats for å ta ut "overtallet" av predatorer.
  6. Hei, I denne linken sier noen at det blir i Sør Norge: http://www.nrk.no/sorlandet/lemen-ekspl ... 1.11696831" target="_blank Er det noen som har vært i fjellet og faktisk sett mer lemen enn normalt? I såfall er det jo veldig poitivt for predatorpresset på hønsefuglenene som snart skal legge seg på eggene. Noen som har store lemenobservasjoner denne våren? Mvh Pab
×
×
  • Create New...