Jump to content

hybris

Members
  • Posts

    35
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

hybris's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Da høres det ut som S&W er det man bør satse på ja Takk for tips!
  2. Ja den så ikke dum ut. Kostet litt, men det er den kanskje verdt?
  3. Planlegger å kjøpe meg en 9mm pistol som "primærvåpen", men hvis man evt skulle finne ut at en .22 også kan være fornuftig (grunnet rimeligere ammunisjon), kunne jeg tenke meg en revolver. Har dere noen anbefalinger til en god og presis .22 revolver som er brukandes for en nybegynner/amatør og ikke koster en halv arm?
  4. Tja, litt usikker på hva du mener. Men med "nei", regner jeg med du mener en kommando som betyr "slutt det du holder på med." Du behøver jo ikke bruke denne (jeg vil snarere si at man IKKE bør bruke dette), men heller lære inn en spesifik kommando som betyr "slutt å bjeffe". Her hos oss har hunden eksempelvis lov til å varsle når det kommer folk, men når vi sier "nå er det greit", så slutter den. Da har resten av flokken fått med seg at det kommer folk, så da behøver den ikke bjeffe mer. Mulig jeg misforstår deg her. Eventuelt fint om du forklarer hvordan du mener nei-kommandoen du sikter til skal fungere, og eventuelt hvordan du lærer det inn og generaliserer det. Jeg synes det høres ut som en veldig passiviserende treningsmetodikk hvis du mener "slutt med det du holder på med" / "det du gjør nå er ikke lov", er det første og viktigste du lærer hunden.
  5. Hvilke eventuelle utfordringer ser du med å oppfylle dette ønsket da?
  6. Er det noen muligheter for å plassere hunden så han i større grad blir skjermet for forbipasserende / biler, slik at han ikke ser de? Naboen har også elghund, og den har akkurat samme oppførsel som du beskriver, men de har gitt opp for lengst. Så den står nå og bjeffer hver gang noen går og kjører forbi. Jeg tror det mest av alt dreier seg om ren kjedsomhet. I mangel av noe bedre å ta seg til, så er det moderat morsomt å kjefte litt på de som går forbi. Det er vel ikke så uvanlig hos elghundene generelt. Og det behøver ikke nødvendigvis være nok å sikre at ingen går bort og hilser - det kan godt hende bjeffingen er en "her står jeg, unna vei!" også - og at bikkja er storfornøyd fordi den har klart å "jage bort" personen/bilen når han ser at den passerer og blir borte. Dermed er det i praksis selvforsterkende å stå ute og se folk/biler passere. På vår hund har vi praktisert rimelig konsekvent at bikkja må rett inn med en gang den bjeffer. Dette fungerer bra hvis hunden heller vil være ute enn inne, men ikke ellers. Er det et alternativ (hvertfall for en periode) å rett og slett la hunden være inne, potensielt både når dere er hjemme og ikke? Eller trives den best ute / i hundegård?
  7. Hei, Har allerede sneket meg til å skrive noen innlegg på forumet, men får vel legge inn et innlegg her også. Jeg var innom Oppegård Skytterlag for en hyggelig omvisning i dag, og er i ferd med å melde meg inn der for å teste ut pistolskyting som hobby sammen med en kamerat. Litt om meg: Jeg er snart 34 år, gift, har en liten gutt på 3mnd, og en norfolk terrier på litt over 4 år. Bor i hus på landet. Andre hobbyer er hifi, bil og hund. Og etter at hus er innkjøpt, så har vel huseier blitt en hobby i seg selv. Ellers er jeg utviklingssjef i et lite, norsk softwareselskap (10 mann) som jobber med utvikling og drift av et antall større systemer for små og store kunder. Har opprinnelig teknisk bakgrunn (drift og utvikling), men har jobbet med ledelse / prosjektledelse de siste årene. Begynner totalt å nærme meg 15 års erfaring innen IT-bransjen. ¨ Dette ser ut som et hyggelig og aktivt forum, og jeg ser frem til å lære masse!
  8. Får vel se etter en SP01 da, hvis den skulle dukke opp på bruktmarkedet. Har ikke helt skjønt bruktmarkedet på pistol enda. Ser f.eks på finn at en brukt CZ 85 ligger ute til 5000 (riktignok bare skutt 200 skudd), mens en ny får man kjøpt for 5990. Da fremstår den brukte som noe dyr for meg(?)
  9. Ja, jeg tenkte meg noe slikt. Men det betyr altså at når du kjøper en pistol med fast sikte, så er det trolig at du må lære deg til at du må sikte f.eks 5cm over det du ønsker å treffe (avhengig av avstand da antagelig)?
  10. Så en 75 SP01 er mer presis enn en 85 Combat, altså - på tross av at den mangler justerbart sikte? Hva kommer det av?
  11. Jepp, jeg husker også at en kamerat viste meg pistolen til sin far som han hadde gjemt på et "lurt" sted i frykt for innbruddstyver da vi var i tenårene. Skumle greier.
  12. Svak digresjon: Er det noe med kravene til FG-godkjenning som gjør at det er vanskeligere å få godkjent kodelås tro? Det virker som om det finnes mange rimelige skap med kodelås som ikke er godkjent, mens med en gang det er FG-godkjent så koster det svært mye å få kodelås (typisk 2,000 ekstra på mange av skapene jeg har sett).
  13. Interessante betraktninger fra Mr.Lasse, det er nok sant at det er bedre å være føre var. Jeg tror jeg heller mot et mindre kodelåsbasert skap som har plass til det jeg ser for meg å kjøpe av håndvåpen i overskuelig fremtid, så kan eventuelle nøkler til større skap jeg kjøper senere lagres i dette.
  14. mange muligheter her. Noe slikt for å ha nøkkelen i fungerer jo også ja: http://www.clasohlson.com/no/N%C3%B8kke ... r407714000" target="_blank
×
×
  • Create New...