Jump to content

stipay

Members
  • Posts

    58
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

stipay's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Fant ikke ut før senere at fuglen var en lavskrike. Da jeg støkket den opp trodde jeg det var en jerpe i farten, på grun av den røde fargen og at jeg aldri før har sett en jerpe (eller for øvrig lavskrike) før. Men det vet jeg nå, så gjør ikke det igjen! Takk for gratulasjonene, ble forresten en rype til denne helgen
  2. Har vært på skogsfugljakt i samme terreng de to helgene etter jaktstart, og har fått mange gode opplevelser! Første fredagen etter jaktstart tok vi en kjapp tur på 45 min bare for å få en smakebit på helgen. Så svært lite fugl, men da vi kom inn i skog som jeg typisk ville antatt som "dårlig skog", gikk det opp en orrhane bare 15 meter unna! Skjøt ett skudd og min første skogsfugl gikk i bakken! Kjempekul opplevelse og særlig stas da det bare var 5 min unna bilen På lørdagen sto vi tidlig opp og så både røy og elg på vei inn til terrenget. Etter 15 minutter hørte vi fugl som gikk opp foran oss, og da vi nærmet oss gikk det opp enda to til. Vi fulgte etter og da jeg kom opp på en liten høyde og stoppet i noen sekunder dundret enda en orrhane ut kanskje 10 meter unna. Bommet på første skudd, men traff på andre og orrhane nr. 2 datt bare 15 minutter etter vi startet. Resten av lørdagen fikk vi opp flere orrhane-kull og to røy. På søndagen skjedde det mye mindre men var artig å se hare på bare 20 meters hold! Valgte å ikke skyte da jeg har hørt folk fortelle om at å skadeskyte hare er det verste de har opplevd . Møtte haren enda en gang 15 minutter senere, bare 15m unna! Denne helgen så vi mye mindre fugl, særlig på lørdagen da vi kun hørte enkelte utenfor rekkevidde. Eneste vi så var en diger tiur langs veien på vei til terrenget. Søndag hadde begynte dagen litt annerledes. En svær røy langs veien ga håp på vei inn til terrenget, og ganske tidlig ble det to lavskriker på meg og en kamerat. Etter omtrent 2 timer i skogen stoppet vi på en liten kolle fordi vi hørte både duelyder og kråkelyd. Vi sto stille i kanskje 2 minutter før vi snudde oss etter en kråke vi hørte. Og akkurat da braker det løs en diger røy kun 15 meter unna litt nedenfor kollen. Snudde meg, men fiklet mye med sikringen da jeg hadde byttet løp til kråka og fikk ikke skutt Hadde en annen kjempesjangse på røy men ble to bom bak fuglen. Er veldig fornøyd med to orrhaner så langt og føler jeg bare lærer mer og mer etter de feilene jeg gjør. Veldig gøy! Begge orrhanene er kyllinger på omtrent 1,2 kg hver
  3. Let litt her (http://www.rufo.no/categories/vpenkofferter?gclid=CPnS3K7b0bMCFQR2cAodH14Axg) så tror jeg du vil finne noe. Ser også at de har plukkskum for egen tilpasning
  4. Det hadde vært gøy å sjekke ut! Men stemmer det at tiur og røy er fredet? Isåfall, hvordan er det med bestanden av jerpe og orrfugl?
  5. Har en fetter som jaktet skogsfugl like ved Drammen. Syntes selv det hørtes rart ut, men var faktisk bra med skogsfugl! De hadde kjøpt av en lokal bonde, dessverre ikke noe på inatur Hvis du tar turen så legg gjerne ut rapport, bor selv på Østlandet og kunne tenkt meg å prøve et nytt sted
  6. Takk for tipsene, skal tenke på det til neste gang Utrolig ergerlig å komme hjem uten fugl i sånne situasjoner, men jeg tror jeg kommer til å lære veldig mye av å gjøre feil, spesielt når det er noe jeg virkelig har lyst på!
  7. Hvordan pleier dere å gå frem for å finne skutt fugl (uten hund)? Ble lært på jegerkurset at man alltid skulle ta i to nye patroner før du går etter fuglen, men etter en natt med mye tenking og dårlig samvittighet, mener jeg å tro at det det er størst sjanse for å løpe så fort som mulig med en gang du ser fuglen er på vei ned. Så lenge det ikke sitter flere fugl da, ikke like gøy med tomme løp da. Hvordan mener dere det er best å gå frem for å finne skutt fugl? Legger til at jeg har øresus siden skuddet i 12-tiden på søndag, håper ikke det er tinnitus jeg har fått
  8. Kråke Jeg vet det var skogsfugl som gikk opp, det tar man ikke feil på og jeg valgte derfor å skyte. Om det var tiur eller orrhane spiller vel ikke så stor rolle?
  9. Var å jaktet litt i tung snø på hytta i helgen. Lørdag ble det en ettermiddagstur med truger i kanskje 3 timer. Støkket opp fugl ganske tidlig inne i skogen, men umulig å se. Hørtes ut som lyden kom fra et tre og det virket som den startet medluft under vingene. Fulgte retningen og fikk opp en til (eller samme) like etter. Denne kom fra bakken, men fortsatt umulig å se. Det ble fort mørkt så vi valgte å følge trugesporene tilbake, noe som viste seg å bli vanskelig utover kvelden. Så en rovfugl som satte seg i et tre, fyrte av en ladning tungsten str 4 mot den, men den bare fløy videre? Kanskje 30 m unna, og dne hadde god beskyttelse av mye grener og vingene inntil kroppen, men synes fortsatt det var rart at den ikke datt. Tok en liten tur med rifla på ryggen og hagle i henda. Hadde kommet opp på et hogstfelt da jeg plutselig hørte KRAFTIGE vingeslag bak meg. Snudde meg og fyrte av et skudd mot den største fuglen jeg noen gang har sett. Bomma og fuglen fortsatte ut mot et åpent felt, men plutselig begynte den å svinge tilbake igjen foran meg. Virket som den ombestemte seg. Jeg hadde tenkt til å vente og se om den satt seg ned i et tre innenfor rifleavstand, men den kom bare nærmere og nærmere. Hadde god tid og satte skuddet en hel lengde foran fuglen. Fuglen sluttet å flakse og gikk rett ned og stupte inn i skogen. "YES!" tenkte jeg... "ENDELIG!". Dyttet inn 2 nye skudd og gikk mot åstedet med godt over 190 i puls. Da jeg kom fra, kanskje 25 meter unna var den søkk vekk Lette i en time under hver eneste skjørtegran som fantes og mer enn det, men fant ingen fugl. Det som endelig skulle bli min første skogsfugl, og det beistet av fugl også, endte med ingenting Flere som har erfart å ikke finne fuglen etter det som ser ut som et åpenbart treff? Kom gjerne med tips om hvordan jeg kan lete enda nøyere også Jeg er ganske sikker på at det var en tiur, da jeg la spesielt merke til den lange stjerten og ikke minst størrelsen på dyret. Kommer GARANTERT til å skaffe meg fuglehund når den tid egner seg!
  10. Har begynt å komme en del snø i terrenget nå, faktisk så mye at vi ikke kan kan kjøre helt inn. Er det noe vits å gå støkkjakt med hagle i sånt føre? Det hadde vært kjempegøy å få tatt en siste støkkjakt på skogsfugl og kanskje felle min første også! Toppjakt er jo selvfølgelig et alternativ, men dersom hagle ikke er helt ubrukelig så faller det i bedre smak Takker for svar!
  11. stipay

    ny hagle

    Jeg har også Lanber 2083 som jeg kjøpte for 7 lapper og jeg er veldig fornøyd så langt! Har ikke skudd så forferdelig mange skudd med den enda, men har hatt den med i en del forskjellig vær på jakt. Alt fra strålende sol til hagl og mange minusgrader. Ikke noe problem hittil og den passet meg også veldig bra rett fra esken. Ikke vanskelig å få tilpasset hvis det trengs og du kan få kjøpt links uten tilleg i prisen.
  12. I den prisklassen ville jeg (etter å ha lest flerfoldige like emner her på kammeret) gått for Baikalen. Dette er vist et skikkelig bruksvåpen som tåler alt og holder lenge. Hørt mange som har dårligere erfaringer med Silma, og det er riktignok med dyrere modeller også. Tror du vil bli fornøyd med en Baikal i den prisklassen. Den ser kanskje ikke så fin ut, men den funker!
  13. Tenker å ta meg en tur etter skogsfuglen til helga og hadde planer om å ta med rifla og kanskje prøve meg på litt toppjakt, hvis det ikke er altfor tidlig? Er det noen som har noen tips til en som aldri har vært på toppjakt før? Hvordan jeg skal gå, kamuflasje, osv. Kanskje lurt å ta med truger i tilfelle det er kommet såpass med snø? Har tenkt til å ta med hagla for sikkerhets skyld, men hadde vært kjempegøy å prøve noe nytt! Takker for svar!
  14. Jaktet lørdag 13/10 men er som mange sier altfor sent. Håper på mye duejakt neste sesong
  15. Tror og håper du vil bli fornøyd med dette valget! Lykke til med fremtidig jakt!
×
×
  • Create New...