Jump to content

Komanherregud

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Komanherregud

  1. Endelig var tiden her for å minske tilgjengelig plass i våpenskapet. Jeg har hatt en godkjent søknad på hagle nr. 2 liggende i noen måneder nå og i går fikk jeg fingeren ut og bestilte meg en Remington 870. Problemet oppsto når jeg la søknaden i konvolutten og merket at siste side (den rosa) manglet, "GAAAH!!!" . Hva gjør jeg nå? Må jeg søke på ny? Får jeg en ny søknad på politikammeret? Er det noen som har erfaring med lignende? PS: Jeg har sendt mail til våpenkontoret også, men det er ofte lettere å få svar her.
  2. Se om ikke sugru kan være noe. https://sugru.com/" target="_blank
  3. Gi en lyd når du får vite pris, er du grei.
  4. Slik jeg har forstått det (jeg er på alle måter en nybegynner så undersøk nermere selv) så er riflestigningen hvor mye riflemønsteret inne i løpet roterer på en gitt lengde. Dvs. at en 1:12 twist bruker 12 tommer på en rotasjon, mens en 1:9 twist bruker 9 tommer. Med andre ord så spinner kula raskere i et 1:9 løp enn i et 1:12 løp noe som igjen gjør at tyngre kuler holdes mer stabilt. Tenkt deg en snurrebass som roterer sakte, den vil begynne å vakle, mens en som roterer raskt er stabil. Hva det har å si på kulebanen er jeg usikker på, men jeg tviler på at en vaklende/tumlende kule er serlig aerodynamisk Det er i hvertfall slik jeg har forstått det.
  5. Jeg har vel egentlig forstått at 1:12 er helt greit i min nermeste framtid, med tanke på hva jeg skal bruke rifla til, men jeg planlegger å ha den en stund og vet ikke om bruksområdet endres med åra. Så jeg kommer til å gå for en med 1:9 twist kun for allsidigheten. Jeg har ikke hørt noe negativt om 1:9 twist med moderne kuler, mens det er enkelte som som "hater" 1:12 twist.
  6. Jeg er i samme situasjon og valget falt på remington 700 her også. Men jeg har lest meg fram til at jeg vil ha en rilfestigning på 1:9 som stabiliserer tyngre kuler til eventuell rådyr jakt. Så mitt valg falt på sps tactical. Det er den eneste utgaven av 700'en jeg finner med de kvalifikasjonene jeg ønsker. Akkurat nå har jeg sendt forespørsler til diverse forhandlere på pris på rifle med demper å kikkert. Jeg har fått ett svar til nå: rifla +Meopta MeoPro 4-12x50 + A-Tec Maxim til 14 890,- Men mens jeg har ventet på svar så har jeg jo selvføgelig funnet ett interessant alternativ, en savage 16fcss Fordelen med savagen er at den kommer i rustfritt, har uttagbart magasin og stokken har en aluminiums beddeblokk/skinne fra fabrikk. Så det blir muligens en ringe-mailing-runde til
  7. Flott tråd Jeg mottok godkjenningen for .223'en i dag faktisk og har siklet over en rem 700 lenge før jeg tenkte på å søke på ei ny rifle. Denne tråden gjorde ikke akkurat valget vanskeligere, eneste utfordring nå er å finne rett type. Rustfritt eller ikke, løst magasin eller ikke..... Blir gal av utvalget
  8. Jeg har en heldempet 10/22 fra alms, men jeg er ikke sikker på om det er en gen 2 eller ikke. Kjøpte min ny i 2007.
  9. Jeg sitter med de samme spørsmåla i stavanger.
×
×
  • Create New...