Jump to content

phatt

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

phatt's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. phatt

    Hylsepressing

    Dien har en diameter på 11,7 mm i bunnen. Bredden på ny patronhylse og hylse før pressing (etter skudd) er 12,05 mm ca 3,6 mm fra hylsebunnen. Kan ikke skjønne annet enn at det er det som gjør at jeg får en kant rundt hylsa der dien møter hylseholder. Dien er da skrudd ned mot hylseholder. For å unngå kant nederst så betyr det at jeg må skru dien opp. Det blir ganske lang avstand mellom dien og hylseholder. Spørsmålet er om jeg må skru dien opp, men hvordan sjekker jeg at jeg får presset hals og skulder? Bredde ny patron er 7,95 mm (hals), Bredde etter skudd er 8,4 mm (hals), Bredde etter pressing er 7,8 mm (hals), Skulder synes jeg er vanskelig/unøyaktig å måle.
  2. phatt

    Hylsepressing

    Til din informasjon så skjer det samme både med S&B og Norma hylser. S&B har litt større mål etter å blitt brukt en gang enn Norma.
  3. phatt

    Hylsepressing

    Forsøkt med dien i ulike posisjoner. Oppdaget at skruen som låser låseringen går litt utenfor yttersiden låseringen. Så det er viktig at dien plasseres med skruehodet ut og litt til siden ellers så vil ikke dien sentreres 100%. Virker da som om kanten blir borte, men gjenstår å presse en del tomhylser til.... Så er det viktig å smøre mye. Har nok vært litt for gnien på smøremiddel. Norma hylsene strekker seg da 1 mm, og da går tomhylsene i kammeret. Hylsehalsen er iht std. mål. Men det virker som om jeg må være med å sentrere hylsa ved å støtte den ved innføring. Det synes jeg er rart når man kjøper en co-ax og kvalitetsdier fra Forster (de reklamerer med at alt er 100%). Takk for gode råd og god hjelp! Meget bra forum Lærdommen er at man prøve og feile litt. Men uten hjelp det hadde gått mye lenger tid og blitt flere ødelagte hylser.
  4. phatt

    Hylsepressing

    Drilling er Krieghoff Die sett er Forster. Hvem kan hjelpe meg m polering?
  5. phatt

    Hylsepressing

    Takk for mange gode råd! 1. Er usikker på om kanten kommer bare på den ene siden. I de fleste tilfeller så kommer kanten bare på den ene siden. På noen hylser er det ikke kant i det hele tatt. Skal forsøke som du sier å snu dien. Hva gjør jeg hvis det er en skarp kant på dien? Evt andre ideer om hva det kan være? 2. Har smurt bedre og da gikk det bedre; dvs at det gikk lettere å presse. 3. Hvordan finner jeg ut om dien presser halsen for mye? 4. Hva gjør jeg hvis dien presser halsen for mye ?
  6. phatt

    Hylsepressing

    Prøvd noen hylser til nå. Ved bedre smøring så ble det bedre. Skal feste plata bedre også. S&B 7x57 R strekker seg fra 57,1 mm (skutt i drilling en gang) til 57,3 mm Norma 7x57 R strekker seg fra 56,9 mm (skutt i drilling en gang) til 57 mm. Lengste mål på hylsa skal ifølge ladeboke være 57 mm, men hylsa går fint inn og jeg får igjen drillingen. Skrudde dien helt ned til hylseholderen. Problemet nå er at jeg får en kant parallelt med bunnen ca 3 mm fra hylsebunnen (før jeg skrudde ned dien så var kanten lenger opp, dvs der dien møter hylseholderplata. Akkurat som om dien presser godset nedover så langt det går og der blir det en kant. Kanten er bare på ene halvdelen av hylsa. Tanken som melder seg er om det har noe med at det er en hylse med krage i stedet for en vanlig hylse. De 3 mm er lik høyden på hylseholderplaten på co-ax pressa... Presset en hylse uten kant også.... Samme skjer enten det er S&B eller Norma hylse. Skal prøve om det samme skjer når jeg helpreser en 30-06. Har prøvd med 30-06 og mener at det ikke blir noen kant. Noen tips om hva jeg gjør her?
  7. phatt

    Hylsepressing

    Gode spørsmål. Det er første gangen. Men jeg kan ikke tenke meg at det skal slik makt til, og at pressa setter seg fast....må nesten slå den løs.... Det er spesielt på returen at det er verst. Mulig jeg ikke har smurt godt nok....
  8. Hei, prøver å presse 7x57 R hylser med full size die 7x 57 mauser i ei Forster Co-ax presse. Har blitt fortalt at dette lar seg gjøre. Smører både kropp og hals. Jeg stiller inn pressa iht veiledning fra Forster med die helt ned til hylseholder. Har også skrudd den litt opp. Prøver å presse hylsa, med jeg må ta i noe veldig. Nesten så hylsa setter seg fast i dien. Hylsene strekker seg veldig etter kun denne ene gangen. Bruker hylser som jeg har skutt med en gang før. Må i så fall trimme.... Får også et markert skille nedved på hylsa noen mm over hylsebunnen. Det skaves av noe messing.... Prøvde en full size die på 30-06 også, og måtte ta i veldig hardt med denne også. Prøvde neck sizer da jeg har det i dette kalibret og hylsene går fint i pressa og i våpenet. Kan noen gi meg råd om hva jeg skal gjøre annerledes da det kan ikke være riktig at jeg må ta i så mye som jeg gjør...? PEH
×
×
  • Create New...