Jump to content

tronds

Members
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Oppdatering! Det kan være for slakk riflestigning allikevel. Det er ikke bare likevekt, kaliber og kulelengde som innvirker. Fasong på nesa på kula og plassering av tyngdepunkt innvirker også. Fant en mer avansert kalkulator som tar hensyn til dette og da kom det fram at ved 870 m/sek. så er kula bare marginalt stabil ut til ca. 40 meter på grunn av luftmotstanden. Så blir den mer stabil når farten og dermed luftmotstanden går nedover, men den beholder det meste av rotasjonshastigheten. Sparker jeg den ut i mer enn 900 m/sek. så skal den være stabil. Det blir testet sener
 2. Noen 3-skudds samlinger er innenfor 2-3 cm på 100m. Så kommer det en og to slengere på 10-15cm. Ikke noe system i det.
 3. Jeg har 1:9.25 i stigning, så stabilitet er ikke et problem. De er ikke der det ligger. Har andre lengre kuler i 100gr som går som en stråle. Saken er at jeg har ca. 1000 stk av de, og det hadde vært kjekt å få brukt de. De ekspanderer fint også. Geco? Tja. Det var vistnok noe som ble solgt billig i bulk i hine hårda dager. Har fått tips om at de kan ha blitt solgt hos Parabellum i Drammen, men vet jo ikke om det stemmer.
 4. Noen som kjenner igjen denne kula? 100 gr. .243. (6mm) 25,3mm lang. Boattail kule med liten blyspiss. Kjøpt som Sellier & Bellot i bulk fra en privatperson. Han var ike helt sikker, og jeg er slett ikke sikker på det. Finner den ingen steder på nett og ikke hos Sellier & Bellot i allefall. Får den ikke til å gå brukbart i min Savage .243 Win.
 5. Tror ikke det for hagleskyting, men rifleskyting med kikkert er noe dritt med progressive briller. Skal ha meg et par uten nærområde slik at det ikke blir så nøye hvordan brillene henger på nesen når jeg skyter.
 6. Når vi er inne på å lage noe. Siden Lee Collet neck sizer for 308W ikke er å oppdrive i landet, så får jeg vel lage en slik også da.
 7. Må vel lage en serie tenker jeg. Skal se om jeg får begynt på 10 stk i morgen.
 8. Kan da gjøre det. Hvilket minste kaliber skal du ha de til? Jeg laget for minimum 6mm og Norma N-15 krutt renner som vann igjennom den. Funker for 6mm og opp. Mulig 223 også. Har ikke sjekket. Kan lage den lengre og om du vil ha mulighet for å pakke kruttet i hylsa.
 9. Laget ny. Ingen kunne levere innen rimelig tid i Norge.
 10. Jeg fant meg en bit med syrefast plate som var knekt i 90 graders vinkel. Laget meg en papirrull med samme diameter som innerdiameter på kruttmålet og tilpasset den til hjørnet på plata. Tegnet rundt og saget ut biten. Saget ut 2 åpninger, en på hver side nederst etterpå. Ikke like fin som orginalen, men den kostet bare litt svette.
 11. Jeg har en slik powder baffle. Blir litt bedre, men jeg leste på et amerikansk forum at de festet noe som vibrerte på kruttmålet og fikk mye bedre resultater. Kruttet pakker seg bedre i målehylsa, så volum må justeres. Hva man bruker for å vibrere er opp til en selv. Det ble nevnt diverse ting som kan se litt merkelig ut på siden av kruttmålet og til handtaket til en vibrerende barberhøvel. Jeg vurderer siste alternativ.
 12. De finnes slike i messing. Tror det var Reddding sine som har samme gjenger, men laget i messing. Jeg bestillte fra England, men det var jo 8 uker ventetid, så jeg kansellerte ordren og dreide meg en selv. Fungerer fra 223 og oppover med den ene droptuben.
 13. Ja, det er en myte. Skulle rengjøre 30 patroner i 243w for ei uke siden. Tenkte å kjøre de 15 min i rcbs trommelen. Vel, vibrerende rengjører. Kom noe i veien så jeg glemte de. De fikk seg en grundig rengjøring i to og et halvt døgn. Testskytinga viste nøyaktig samme hastighet som tidligere ladde patroner som bare var tørket rene med klut. Men så gamle patroner det er snakk om her ville jeg ikke skutt under noen omstendighet. Gammelt krutt i fra dengang da har endret egenskaper. Varierende brennhastighet, ofte til mye raskere enn det var da patronene ble ladet er vanlig. Har prø
 14. Har du solgt boyds stokken?
 15. Jeg har en Montenegrin Gasser M1874 i 11.75x36mm. Den har merker for testing med røyksvakt krutt, så den bør tåle svake ladninger med røyksvakt. Denne utgaven har toppstrap og tønne uten flutes. Løpslengden er laaang! Den skal ha kulediameter .445 i følge opplysninger. Det er nært 44 S&W, men det er mulig at .451 kuler går. Det er ikke unormalt at de er litt store i dimensjonene. Hylser er ombygde 7.62x54R, men hva skal jeg size med? Colt 45? Forslag til startladning med kuler i området 280 - 320 grains er også ønskelig.
×
×
 • Create New...