Jump to content

Huscarl

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Huscarl's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • 10 years in
  • Reacting Well Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg kikket spesifikt på seljakt, og der fikk jeg inntrykk av at det krevde innføring?
  2. Finnes i det hele tatt noe slikt? Jeg mener bestemt at alt på land og sjø som er av jakt og fangst, utenom et tilfeller rundt bruk av feller, krever innføring i registeret? Er dette bare et eksempel på lovtekst om som ikke har blitt oppdatert mellom endringer, eller har vi noen tilfeller som faktisk ligger og slenger i litt mer obskure varianter?
  3. Såpass mye firkanta i hodene på de som sitter og skal ta avgjørelsene at det der blir fattig trøst.
  4. Nå spør jeg sikkert jævlig dumt, men det er ikke noe nytt. Havner våpen som Sharps 1859/1863 under kammerlader? Den bruker jo ikke en fullstendig patron (perkusjonsrifle), men den lades heller ikke fra munningen (den kan, men er ment for en egen liten sak med kule og krutt i papir). Eller skal loven tolkes slik at kammerlader utelukkende er familien kammerlader som brukt i Norge i 18 pil og bue?
  5. Nå serverer jeg sikkert noen sykt dumme spørsmål, men siden mye av dette er opp til det enkelte lensmannskontor er det kanskje greit med litt Captain Dummy forklaringer. § 16.Krav til vandel og personlege eigenskapar Politiet kan berre gje løyve til å erverve og ha løyvepliktige skytevåpen, våpendelar og ammunisjon etter §§ 5, 6 eller 7 til personar som oppfyller krav til vandel og edruskap, og som ikkje av andre grunnar er uskikka. Med uskikka etter første punktum meiner ein helsemessige forhold, tilknyting til kriminelle miljø eller andre forhold som påverkar evna til å bruke, eller tilliten til at vedkomande vil bruke gjenstanden i samsvar med vilkår eller føresetnader for løyvet. Betyr dette at dersom man har nær familie som er eller har vært knytta til miljøer purken ikke liker, så kan en selv være ganske rævkjørt? Er det noe som kan/vil telle mot en evt søknad? Politiet kan utan behovsprøving gje løyve til å erverve og ha reproduksjonar av rifler, haglevåpen, pistolar og muskett, som berre kan ladast frå munningen. Så en må fortsatt levere søknad, men så fremt en ikke får passet påskrevet pga §16 (eller andre ting, som manglende sikkerthetskurs, medlemskap i skytterlag, trynefaktor, etc) så kan ikke politiet si nei?
  6. Aller først, ordlyden i loven. Arbeid er greit nok. Per Snekker har nok sitt på det rene. Turid Turist like så, der hun gjør klar engangsgrillen. Men hvordan kan en tenke seg at Onkel Blå definerer "aktverdig formål"? Er dette bare enda et eksempel på vage formuleringer i norsk lov, eller finnes det noe som helst av retningslinjer? Og hvor er grensa mellom "kniv" og "annet redskap"? Med en multitool eller sveitisk lommekniv blir linjene litt uklare.
  7. Litt sen til festen her, men... Har en Umarex Legends C96. Rimelig fornøyd med den. Kjøpte den over disk hos Game-On, knappe 1000 spenn(blir vel en 1500 med kuler og gass). Fungerer fint til papir og colabokser.
  8. Beit meg nesten i tunga da jeg så den der. Pokker heller, er sikkert en skriveleif, men alikevel.
  9. Er sikkert på viddene her, men så over forskriftene for min lokale kommune(Tysvær). Skal jeg forstå det slik at siden vi har fri ferdsel i utmark er utmark dermed å regne som "offentlig" sted? Jeg siterer: "...eller annan stad der det er allmenn ferdsle eller som er bestemt for allmenn ferdsle." Blir nesten så en må la være å skyte på egen mark om Onkel Lensmann ikke liker trynet ditt og en bærplukker får tilløp til panikk fordi det skraller et hagleskudd etter ei leirdue. Eller hva sier dere?
  10. Så slik redneck kjemi er faktisk lovlig her til lands? Virker mer som en "Se hva jeg kan gjøre!" ting enn noe som faktisk har en nytte. AcidRain, om du ikke har noe imot at jeg spør, hva skøt du mot, og hva effekt hadde det? Fra noen av videoene som ligger ute på youtube virker det som om det er et "greit" alternativ til faktiske slugs når en bare skal skyte blink. Men det må da slite mer enn vanlig på våpenet når en slenger slikt gjennom?
  11. Så en PA-08 er en brukanes begynner-hagle til leirdueskyting?
  12. Huscarl

    G'dagen

    Heisann, nytt medlem her. Har snust litt rundt en stund, og fant til slutt ut at lurking ikke har mye fremtidsutsikter, så da får jeg vel introdusere meg. Heter da altså Tim, er 28 år, og for tiden student. Eier ikke skytevåpen, men har planer om å ta jegerprøven, og har luktet litt på leirdueskyting. Var en meget kort periode i tenårene med i Tysvær Skytterlag, og deltok på faste arrangementer de hadde for unge(.22 skyting innendørs). Har lenge hatt en interesse for våpen, og fant til slutt frem hit via en person jeg traff ellers på nettet. Har som sagt snust rundt en stund og lest meg opp og ned i diverse tråder, så jeg vet hva jeg går til. Utover det er jeg mer eller mindre fersk, ettersom det er en del år siden jeg sist gravde i våpenreglementet, og over et år siden jeg sist øvde med rifle. Det er vel egentlig det. Om noen skulle lure på noe er det bare å spørre i vei.
×
×
  • Create New...