Jump to content

jcvold

Members
  • Posts

    50
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by jcvold

  1. er litt uenig må jeg få lov til å si. min personlige mening er ialefall at det er mer hyggelig å "ta en prat" om temaet, enn å bare søke opp et lignende svar. men det er nå bare min mening,og jeg beklager om jeg har forulempet noen da jeg startet dette temaet. men jeg har fått svar på spørsmålet mitt,og er fornøyd med å få slike gode svar fra kyndige skyttere,så syntes dette forumet har mye å by på.
  2. *klippet bort unødig sitering* MorganKane M67; Tusen takk for flott og informativt svar
  3. jeg er relativt ny på akurat dette forumet,men merker at folk "jager seg opp" unødvendig om det er noe som er blitt diskutert før, og har allerede fått stengt 3 tråder fordi noe som kunne minne om det samme temaet har blitt drøftet ved en tidligere anledning. jeg mener at vi er jo et diskusjonsforum,så nye innlegg burde vel blitt mottat på en mer imøtekommende måte, isteden for å inndirekte bli bedt om å holde kjeft,og heller søke seg fram til svaret ? er vi ikke interesert i å holde liv i debatten?
  4. Jeg har en Tikka T3 Supervarmint i 6,5x55 , med orginal lengde på løpet, og Hausken standard lyddemper. jeg er meget fornøyd med denne børsa,og senest i helga tok jeg to hjort på 260 meters hold uten problem. men en jaktkamerat av meg har kjøpt en identisk børse,men hans løp ble kappet 5 cm da de monterte på lyddemperen hans . Hva har dette å si for presisjon på langt hold,og eventuelt utgangshastighet ? vil det være endring i presisjon pga kortere løp,eller er det omtrent det samme?
  5. men løpet er vel en registreringspliktig våpendel,så det må du eventuelt søke om å få kjøpe?
  6. Stemmer, BoS er importører av H&K produkter, samt en lang rekke andre sikkerhetsutstyr og våpensystemer, røntegnmaskiner ,metalldetektorer osv. SÅ mer an bare bilsalg der i gården
  7. http://www.dagbladet.no/2012/10/29/nyhe ... /24101385/ 22.juli kommisjonen vil forby halvautomatiske våpen Vil dette ha tilbakevirkende kraft på oss som eier halvauto pistoler, og være kroken på døra for Praktisk skyting sporten? Viktigere enn sportsskyting - Ja, vi er for å forby halvautomatiske våpen. Vi innser at sportsskyttere har glede av slike våpen, men erfaringene fra skolemassakren i Finland (18 drepte) og fra Utøya (69 drepte) gjør at vi er klare på at vi ønsker forbud. Vi ser stadig oftere at slike våpen blir brukt i terrrohandlinger og til vanlig kriminalitet, sa Bech Gjørv til Dagbladet etter foredraget for et fullsatt militærsamfunn.
  8. aha, så det nå som jeg leste paragrafen en gang til får man kjøpt lyddemper til glock i norge?
  9. Om man skyter et skudd på langt hold ( eller generelt) med en lyddemper, vil utgangshastighet og kulas energi bli påvirket av lyddemperen ? eller vil anslagsenergien i viltet bli den samme som i et våpen uten demper?
  10. kan noen regne ut hva den "faktiske" avstanden er i følgende oppsett : avstanden målt med avstandsmåler er 320 meter. det er en nedoverbakke på ca 30 grader helling. hvor lang blir den "faktiske" avstanden ? altså om man skyter beint frem faller kula raskere om man skyter i nedoverbakke osv. noen som er god i matte?
  11. interesann lesing. er ikke mange månedene siden jeg så en Glock 17 med lyddemper til salgs på Finn.no. Det vil jo si at det er et ulovelig våpen?
  12. hva menes med : "a) magasin som monteres utenfor pistolens grep," regner med dette ikke gjelder de 33 skudds magasina til glock, som stikker langt utenfor grepet?
  13. jcvold

    Luger-Tråden

    takk for hurtig svar
  14. jcvold

    Luger-Tråden

    jeg skal kjøpe en luger P 08 parabellum nå , og driver å fyller ut søknadsjema. men noen som vet hva pipelengda på en slik er?
  15. Jeg har lurt på det samme som trådstarter , og gjort en del reserch . Og har nå fått innvilget medlemskap i en klubb i oslo området. men et tips som jeg ikke viste om : slik man leser i tråden er det jo vanskelig å være aktiv praktisk skytter når man ikke eier en praktisk rifle, men om man f.eks eier en pistol , kan man skyte praktisk pistol, og dette vil være gjeldene som aktivitet frem mot påkrevet aktivitetsnivå for å erverve en rifle
  16. fått testa den? snakka nettop med en kompis som har kjøpt en varmint i 6,5 han hadde skytt på en sort lapp ( som man lapper skyteskiver med) og alle 3 skudda stod innafor lappen, så der snakker vi presisjon! jeg brukte min 22-250 på Grågåsjakt i helga , men er ikke like "stabil" som Varminten. så gleder meg til Hjortejakta
  17. om man kjøper en Mini 14 til jakt, kan man da fritt kjøpe 30 skudds magasiner , og bruke til konkuranse sammenheng, uten noe spesiell "godkjennelse" ? hvem forhandler isåfall disse?
  18. Jeg har begge to , så kan vel uttale meg litt om mine erfaringer min T3 Supervarmint s/s er i 6,5 x55 . løpet er tungt , men ikke for gærent. har i tilleg en hausken standard frempå, og løpet er i orginal lengde (ikke kappet) . for de som mener det blir for tungt å dra på i fjellet er jeg littt uenig, tror det mest er den psykologiske effekten av at en vet man har et tyngre løp, som "tynger" mest,for kjenner du på varminten din i ene hånda, og jaktkameraten din sin gamle børse med trestokk i andre, er ikke forskjellen i vekt stor. jeg jakter i bratte vestlandslier og har ikke harr problem med for tungt våpen men derimot gir et tungt våpen utrolig bra presisjon på langt hold, og etter jeg kjøpte varminten har jeg felt hjort på betydelig lengre hold, og med mer selvsikkerhet enn før. så til T3 lite Denne kjøpte jeg i tidlig vår. en T3 lite ss i 22-250 , med burris balistic laserscope , og er er meget bra våpen. har foreløpig bare fått testa den på bane og ikke i "felten" men er bra fornøyd med prestasjonene. eneste minuset med lite`en jeg har er det direkte avtrekket, som var uvant for meg. lykke til med valget!
  19. siden de har en aktiv Praktisk pistol gjeng og regelmessig kjører kurs i det, antok jeg de var medlem..
  20. fikk svar fra han som posta videoen, var en JP-15 ja .
  21. Glock`en er driftsikker kom innom noen Telemark bataljon karer på skytebanen, og sleiden på pistolene deres så ut som de var i rustfritt stål ! men det var bare fordi de var veldig velbrukt !
  22. jcvold

    Burris laserscope

    har prata med folk som bruker de til jaktfelt ja, og de er meget fornøyd
  23. hvor lang tid tar det før man får permanent våpenkort i posten? kjøpte glock for over 2 mnd siden, men ikke sett snurten av våpenkort enda
×
×
  • Create New...