Jump to content

tigergutt86

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

tigergutt86's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Her virker det som det er bra med rev i år. Går bare å grugleder meg til litt snø på bakken nå. Observert noen revevalper, men åta er ikke besøkt enda (har ikke pepet i varsleren i alle fall), så en får bare fortsette å hente slakteavfall som kan godgjøre seg i gropa. Lurer også på å lage halmdunger for musa for å se hvordan det fungerer. Så er det bare å gjøre klar glugg og godstol. Og snoke rundt her inne og se om noen har tips og triks. Og ja, her får vi ikke skyte rev på elgjakt. Her er det stort sett kun elg som er jaktbart for de fleste på laget og derfor vanskelig å få forklart viltstell etc når de ikke har interesse for de andre artene.
  2. Det der er noe av det mest fornuftige, når en ikke vet så lønner det seg ofte å spørre. For jeg vil like å se de som rakker ned hardest kan forklare hvordan erstatningsformen fungerer. Det er riktig at sau kan meldes inn som tapt til rovdyr om du bare finner f.eks beinrester. MEN, og her er det et stort men, hvis du ikke kan bevise at det et tatt av rovdyr så blir eventuell erstatning beregmet ut fra snittet i beiteområdet ditt, eventuelt besetningen din. Mister du 10 lam et år så får du sannsynligvis erstatta bare 2-3 lam. Denne erstatningsordningen er laget slik at ved større rovdyrangrep så får du erstatning, hvis du ligger på snittet i beiteområdet så får du ingen ting. Ligger de ti bøndene i beiteområdet ditt på et snitt på 5% mista hvert år, så er det ingen som får noe om de kommer under dette. Og lyver du på deg så øker du bare snittet til neste år, frem til mattilsynet nekter dere alle å slippe beitedyr pga de store skadene.Dette kommer aldri frem i media merkelig nok. Og de fleste gidder ikke spørre, men går ut fra at bønder etc lyver og stjeler til seg mest mulig tilskudd. Jeg snakker her om sau, da jeg ikke har kjennskap til rein.
  3. Har kanskje det viktigste tipset, og det enkleste/vanskeligste, tålmodighet. Har vært ute mange netter uten å sett snurten av rev. Og helt uten tanker på å skyte naboen sin katt eller andre vesen. Så hvis du er frustrert etter noen timer ei natt så kan du nok fort komme til å eksplodere ørten ganger før du ser noe rev. Jeg har stort sett rev på åtet, selv nå midt på sommeren. Og reven vil nok lunte innom, mer av nysgjerrighet enn sult. Men nyslåtte jorder pleier å være ganske bankers hvis det er en normal revestamme. De aller fleste revevalper er nok nå klare til å se seg rundt om i verden ja, så det er neppe der problemet ligger. Tror det ligger mest i tålmodigheten. Blir du for intens blir du ganske fort avslørt. Så ta noen lange magadrag og nyt naturen du sitter i. Hvis det store målet er å drepe noe kan du jo ta en tur til en søppelplass etc og skyte kråker.
  4. Tja, her har jeg 2 rever på åtet omtrent hver natt, så det kommer nok litt an på hva en forer med. Et surt sauekadaver fra ifjor er nok ikke like fristende som litt fisk, hundefor, middagsrester etc. Regner med årets valper også blir lært opp som gode återever utover sommeren. Har større problem med å få reven på åte om vinteren når det er snøfritt enn nå iallefall. Men av lukthensyn så er vel store kadaver som ikke blir spist opp over grensa for husmor-neser en varm sommerdag Ser frem til å begynne å slå gresset så en kan sitte i jordekanten en varm sommernatt. Litt mer behagelig enn 20- er det også.
  5. 6,4 kg hannrev. Årets første. Dukket opp på åta rett etter det første snøfallet nå. Første reven skutt i området denne sesongen. Håper det var revirhannen og at han nå gir plass til flere. Hverken hovedåta eller strøåtene har blitt rørt i hele vinter. Men ser kattene kom hjem hver dag med mus så da har vel neppe mikkel noe problem med å finne mat andre steder. Får håpe på litt mer snø til neste vinter.
  6. tigergutt86

    Howa klubben!

    Se der ja Da er det bare å handle Howa, satse på at avtrekket blir elendig til det kommer ut og handle inn Venter på litt videre info fra JD og så vil det vise seg hvor kjapp lensmann er da.. Erfaringen fra tidligere er variert, samme dag på første rifle, 1 måned på hagle og 3 uker på salongrifla. Merkelig nok gikk pistolen gjennom dagen etter jeg søkte.. Så gudene vet hva man kan forvente.. Må uansett vente til JD har fått inn flere langholdsstokker, de var visst gått tom
  7. tigergutt86

    Howa klubben!

    Dette er vel det berømte Timney-avtrekket det snakkes så mye om http://www.midway.no/epages/MidwayNorge ... cts/552716
  8. tigergutt86

    Howa klubben!

    Har hatt denne riggen i 2 uker nå, veldig fornøyd! Negativt er de litt hardt avtrekk, åsså trengs en justering på bak-kolbe til GRS-stokken så den kommer høyere i skulderen ved liggende skyting. Men all over, meget god rigg for skyting! Ferdig pakke, dessverre uten pris, men er nok flere som har tenkt som deg http://grsriflestocks.com/grodas/extra-options
  9. tigergutt86

    Howa klubben!

    Lurer faktisk på om jeg skal gå for sonic demperen istedet etter litt surfing rundt omkring. Er Harris 2 fot med vugge noe å ha? Og så er det et spørsmål som går mye igjen, men here goes: Kapping av løp, ifølge JD er demperen 11 cm lang, noe som gir en total løpslengde på 67 cm. Med mindre det bygges litt innover mot stokken da? Det syns jeg er litt i overkant. Så jeg kunne tenkt meg å kappe løpet. Så er problemet, den skal i all hovedsak gå som småviltrifle/banerifle, men skal også kunne være en backup til elgjakta. Har allerede en 30.06 til elgen, men hvis det nå skulle skje noe midt i elgjakta, så er det greit å ha en reserve. Hvor kort kan man kappe før man beveger seg under anslagsenergikravet? Og ja, jeg vet at elgen ikke merker forskjellen Har du kanskje en vekt for hånda, er nysgjerrig på tyngda på hele sulamitten? Noe som jeg ikke fikk noe skikkelig svar på fra JD
  10. tigergutt86

    Howa klubben!

    Da er jeg kommet på tanker om en liten langholdsrigg. Har sett på jaktdepotet sin: http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs ... e=33354135 Noen her inne som har testet denne? Positivt og negativt taes imot med takk Har litt skattepenger som brenner i lomma TRG og SSG blir for dyrt for mitt bruk. Kaliber 6,5x55.
×
×
  • Create New...