Jump to content

nooben

Members
  • Posts

    137
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by nooben

  1. nooben

    17. HMR tråden

    Jeg har enda ikke testet min cz455 i ordentlig kulde, noen med litt erfaring på evt. avvik i treffpunkt ved kuldegrader?
  2. Lurer på om de har 2-300m. i planene på Lanner.
  3. kaliber: 17 hmr kule: cci gamepoint hastight: 724 ms. avstand: 80-110m. resultat: fine slakt, gjennomskyting med liten inngang og utgang som et kronestykke. Se mer nedenfor.
  4. nooben

    17. HMR tråden

    Morro med 17 HMR her, cz 455 og cci gamepoint.
  5. Litt film og morro her:
  6. Litt film og morro i denne snutten
  7. Det er det samme i Telemark og Vestfold, den hvite delen av buken går gjerne opp mot halsen så det er deler av fuglen (over vann) man kan se det. Det beste er å se det når de lander i vannet eller stiller seg opp på et skjær.
  8. Den ekspanderer og går rett igjennom. Jeg bruker CCI gamepoint og det blir et lite inngangssår og utgangssår på en enkrone-ish. 9 av 10 av de jeg har skutt datt i smellen (den siste var litt dårlig treff så den dykket og kom opp 50m. unna, kunne ikke fly men padlet og dykket litt før den døde). Gjennomskyting og utgangssår. Inngangssår (på en annen skarv).
  9. Blåser litt liv i denne fine tråden igjen, artig med mange forskjellige erfaringer. Bruker selv 17 HMR på sjøen og må si den leverer til mitt behov. Jakter en del innaskjærs i Telemark, og mye vind har det aldri vært når jeg er utpå. Tror jeg enda ikke har bommet som følge av annet enn skytterfeil og har sett mindre til vindavdrift. Har kamera på siktet som tar opp med 50 bilder i sekundet som gjør at jeg kan dra ned hastigheten og se hva som skjer når skuddet går og hvor det treffer. Skudd som ikke treffer går stort sett på å holde pusten i skuddøyeblikket eller avtrekksfeil :). Noe skal man jo jobbe med. Sitter i høyden 20m. over vannet og får god vinkel ned. Legger ved noen skjermbilder fra årets jakt. Det har blitt mye skarv og noen silender. Avstander fra 70 til 110m. Jeg ser det er ellers mindre fugl på fjorden enn i fjor, hvertfall foreløpig. Det kommer nok mer når vannene fryser på innover i landet.
  10. Hei, veldig sent svart men her er skarvene: https://jakttrening.no/skarv-flytende-oppreist.html
  11. nooben

    17. HMR tråden

    Jeg har BC på 0.1250 og 724ms på Gamepoint , men disse gir ca. samme teori som dine tall. Jeg skjøt en skarv senere samme dag på 98m. hvor siktepunkt og treffpunkt var identiske uten justeringer så jeg tviler ikke på innskytingen. Min app spytter ut dette siktepunktet på 160m. med mine data, men treffpunktet er ikke d samme som jeg opplevde i praksis. Er veldig åpen for skytterfeil men virker litt snodig lell.
  12. nooben

    17. HMR tråden

    Ja det er bom ca. rett under der siktet er når skuddet går. Pussig at ikke kula detter mer på 160m. når den er skutt inn på 100m., da ville det vært nærmere treff om ikke annet.
  13. nooben

    17. HMR tråden

    Her er eksemplet med cci gamepoint på 160m. med 16x forstørring. Jeg drar siktet til slutt mot venstre (av en eller annen grunn…) og siktepunktet ender opp ved skarvens venstre skulder før avtrekk. Treffpunket og nedslag ser ut til å være rett bak og litt under skulderhøyde. I følge appene burde treffpunktet være i nærheten av beina. På YouTube kan du velge avspillingshastighet på 0.25 så ser du hvor kula havner.
  14. nooben

    17. HMR tråden

    Jeg gjorde opptak gjennom siktet av et bomskudd på søndag og det ser ut som jeg ligger en drøy MOA (4-5cm.) under på 160m hva gjelder siktepunkt og treffpunkt. Hadde lett motvind. I følge appene jeg har testet burde jeg ligget 2,6 moa (12 cm.) under. Mistenker ikke ammofeil, men kanskje kalibreringen av BDC-merkene i siktet ved max forstørring ikke er helt på g? Evt. skytterfeil?. Kanskje d siste . Skjøt en skarv samme dag på 98m. hvor siktepunkt og treffpunkt var helt likt. CCI Gamepoint ammo.
  15. nooben

    17. HMR tråden

    Tenkte jeg skulle adressere kulebanen til dette fine kaliberet. Testet litt og ut til 150m. virker det som man kan skyte uten veldig (om noen) holdover. Kulebane-apper kan virke litt misvisende. Flere med lignende erfaring?
  16. Morro start på søndag. Ble noen skarv og de flytende lokkefuglene virket effektive. Satt i høyden på 90-100 m. med 17 HMR.
  17. nooben

    17. HMR tråden

    Hva tenker folk om blyfri ammo som duger, blyforbudet kommer vel ila. noen år?
  18. nooben

    17. HMR tråden

    Fant forsåvidt en artig app som kan regne ut treffpunkt og simulere både holdover i cm. med hashmarks, klikk i MOA og størrelse på viltet ved angitt forstørring. Nedenfor er d simulert en skarv på 172 m. med innskutt rifle på 100m, gamepoint ammo. Er vel uansett greit å teste d ut på papp. Appen heter Chairgun Elite Ballistic Tool.
  19. nooben

    17. HMR tråden

    Jo, men nå var det ikke din mening om rekkevidden til 17 hmr. jeg var interessert i, ei heller om klikktabell er nødvendig. Hva med å svare på spørsmålet? Jeg garanterer at dine erfaringer ikke er lik alle andre sine.
  20. nooben

    17. HMR tråden

    Noen som har laget seg en klikktabell/hold-over oversikt? Jeg har lagt inn data for CCI gamepoint i en app og får 34 cm. under på 200m. med G1 drag. De fleste videoer jeg har sett på YT ligger rundt 20-25cm under på 200m. Hva tenker dere rundt drop på 200m om den er innskutt på 100m? Gamepoint = 0.125 BC, 20gr, 725 m/s.
  21. Spennende tema, hvordan gjør dere det med sikker bakgrunn her? Venter til de setter seg på bakken? Ser for meg duer i trærne kan by på utfordringer hva gjelder bakgrunnen ved bomskudd.
  22. nooben

    17. HMR tråden

    Da ble det et sett fra YoDave på meg og. Endte med kun å byttte fjæra (til den nest hardeste i pakken), og gikk vel fra originalavtrekk på ca. 1,5 kg. til 950 g. med fjæra fra YoDave.
  23. nooben

    17. HMR tråden

    Fin dag på banen i gråværet og grovinnskyting av nytt sikte. Må nok verifisere på papp etter hvert. Noen som benytter kulebanekompensator eller funker d greit med holdover på lengre hold? Har ikke beveger meg over 120m på jakt enda og da har jeg ikke klikket for avstand, men det skal utforskes på lengre hold.
  24. nooben

    17. HMR tråden

    Hei, takk for det . Det er denne appen som på bildet.
×
×
  • Create New...