Jump to content

Kverk

Members
 • Posts

  93
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kverk's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

 1. Rett på sak: Hvordan rengjør du din lyddemper? Jeg har en A-TEC-demper, modulbasert. Har egentlig aldri plukket den fra hverandre.
 2. Har en R8 fra 2012. Hva er beste praksis ift renhold av sluttstykket, både bolthode og selve mekanismen? Jeg tenkte å ta ut bolthodet, hvilket jeg sjelden gjør. Ved vanlig puss drar jeg over sluttstykket med litt våpen olje og klut, tørker av. Da pleier jeg ikke ta av bolthodet.
 3. True! Å bruke noe lettere ammo enn 10g må isåfall være fordi den har ei kule som anbefales på det varmeste, som har en faktisk effekt på dyret (rask sikker død) som legitimerer at man befinner seg i randsonen av hva som er lovlig.
 4. Btw, spiller det noen rolle om man bruker kuler under 10 gram? -På norsk hjort...ferdigrulla? Jeg vil tro svaret er nei, men likevel. Ser at Nosler Partition nevnt over finnes i 9gr
 5. Mange fine innspill og erfaringer. Jeg erkjenner selvsagt at det er mange variabler her, især treffpunkt og valg av kule. Rasjonalet mitt for å søke gjennomskyting er gode blodspor hvis dyret mot formodning skulle gå et stykke. Det føles "godt" å se lungevev og blod i gresset. Jeg forventer i bunn og grunn at jeg får gjennomskyting hvis jeg ikke treffer bog/knoker. Jeg skal ut på nye eventyr i oktober med 6.5'en. Jeg trygg på at dyra dauer så lenge jeg treffer godt, og det gjør jeg med den kriminelt svake rekylen og munningsvippen. Jeg har en pakke Mega liggende, men den får vente inntil videre.
 6. Med lette kuler, mener du da at legeringen er svakere enn andre? Vekten er jo 10.1g
 7. Ville bare dele en erfaring. Jeg har jaktet hjort i ti år. Har skutt 1 til 3 dyr hver sesong. Jeg har frem til i år brukt RWS 9.3x62. Alle treff har vært i lunge/hjerte og eller bog. Jeg har hatt gjennomskyting på absolutt alle. Dyra har gått noen få meter eller lagt seg på stedet. Kalv, ungdyr, koller, bukker. Fine slakt. I år har jeg prøvd å skyte med 6.5x55 med demper, kappet til 53 cm. Utrolig fin opplevelse da det er som å skyte med salongrifle. Uansett, kula gikk ikke gjennom, men stoppet i bogen. Inngangen var i lungene, utgangen i bog. Dyret gikk 20 meter. Kolle. Låret var 10 kg, så da var dyret > 50 kg. Forøvrig svært fint slakt. Kula hadde ikke delt seg, men ekspandert slik forventet. Gutta på jaktlaget mener det er helt normalt at man ikke får gjennomskyting. De skyter med 308 og 3006.
 8. Jeg har noen "norske" kamera som jeg er fornøyd med. Kjøpte i fjor et Suntek-kamera. Kosta $99, tar fine bilder, kan fjernstyres, men batterikapasiteten er patetisk. 6xAA batterier blir tømt på noen uker. Hvis noen har lenker eller pekere til andre Kina-kamera, så hadde det vært supert
 9. Man finner det meste på eBay og Alibaba. Er det noen som har tips til gode viltkamera fra Kina, som typisk koster en brøkdel av tilsvarende i Norge?
 10. Det burde vært laget et eget topic for morsomme tråder, og dette ville isåfall vært en av dem 😁
 11. Supert! Mye kompetanse her. Tusen takk for svar.
 12. Høres rart ut. Er ikke mange av de kikkertene med 10-15 x zoom? Er jo ikke spesielt mye, det?
 13. Noen som vet hvorfor zeiss v8 har 34mm mellomrør? Sikkert en god grunn. Gir vel ikke særlig mer lys av betydning? Er det bare for å gjøre det sollid nok? Blir jo et stykke tungt optikk... Bare lurer
 14. Skjønte ikke helt hva du skrev. Forholdet mellom 7 og 14 er ikke 0.25
 15. Godt spørsmål. I utgangspunktet på minste forstørrelse, men samtidig, hvor stor betydning har det?
×
×
 • Create New...