Jump to content

JKDahl

Members
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral
 1. Ny eier av svart elghund her, veldig morsomt at det er litt liv i tråden. Har tenkt å ha et bur i stuen som soveplass, hvor stort bør det være? (Skal ha døra åpen.) Slik jeg tenker nå er det bare å kjøpe største størrelse. Skal også ha en pute/skinnfell liggende på kontoret hvis den foretrekker å ligge der.
 2. Ble skutt en elg nyrifla denne jakta. Helt frelst, beste jeg noen gang har skutt med.
 3. Ja, partiet med børsten var kommet 10 cm inn (ish). Hadde ikke så lyst til å trekke børsten mot kammeret, men turte ikke dra hardere andre vei. Har søkt litt mer rundt, og fant flere tråder om boresnake som har satt seg fast.
 4. Tok min nye Sauer 202 6,5x55 med på skytebanen i går. Kan bare si en ting, wow! Denne er helt fantastisk å skyte med, avtrekket er helt konge. 4 tiere på første runde etter å ha skrudd inn siktet Med Hausken WD60 demperen er det knapt noe rekyl / lyd også. Gleder meg til mange timer på skytebanen før jakta starter Har et spørsmål. Kjøpte boreslange i 6,5mm, og det er ikke sjans å få den helt gjennom løpet. Fikk den halvveis gjennom, men da ga jeg meg i frykt for at snoren skulle ryke midt inni løpet. Noen som har opplevd det samme?
 5. Jeg har heller ikke dominant lederøye. Tok litt tid før jeg skjønte det. Største svakheten er at det er umulig å ha begge øyne åpen når man skyter da man ser dobbelt. Leste I en gammel bok om skyting I forsvaret at 1-2% ikke har dominant øye.
 6. Min skyteerfaring kommer fra det forsvaret har å tilby + en mauser M98. Så jeg synes alt av avrekk på nyere våpen er helt gull. Det jeg synes var negativt var at jeg måtte velge 6,5x55 for å få tilbudet, noe jeg ikke er helt komfortabel med til elgjakt. Vet at det er helt innenfor, men jeg har alltid jaktet med 13 grams 30-06 (vil ikke starte nok en kaliberdiskusjon her). Det er derimot et godt kaliber på banen, så det kan fort bli et ekstra løp til neste års elgjakt. Da i 30-06 eller 9,3x62 tror jeg. Da vil jeg ha to kaliber som dekker mine behov i lang tid fremover med mindre jeg trapper
 7. Takk! Selgeren sa at han ryddet lageret for å få inn Sauer 404, så det er nok gode muligheter for å gjøre noen kupp i tiden fremover.
 8. Ble Sauer 202 kal 6,5x55 til slutt De oljet våpnet før jeg var der i dag, og nå var ladearmen som en drøm. En swarovski habicht pv 1,5-6 x42 på toppen, og en Hausken WD60 demper. 25k for hele pakken, må si jeg er ganske fornøyd. Nå står jeg foran noen lange uker med gleding før alt er på plass!
 9. Takk for mange gode svar! En ting som bekymrer meg litt med sauer 202 er at jeg har lest mye om treffpunktforandring og rust. Jeg jakter mye i vått høstvær. Noen erfaringer rundt dette?
 10. Ser ut til at jeg heller mot Saueren ja. Det er en Gresvig mod, noen som vet hva det innebærer? Lyddemper til herligheten blir en Hausken WD60, og kikkert trooor jeg blir en Swarovski 1.7-10x42 Z6. Sikler også litt på en GRS stokk om det blir sauer, men den kan jeg vente noen år med.
 11. Hei! Jeg skal ha meg ny rifle til elgjakta. Jeg hadde egentlig sett meg ut en Mauser M12 til 12000kr. Liker ladearmen veldig godt, og synes avtrekk, sikring og stokk er godt laget. Nå har det seg sånn at jeg har fått et tilbud på en helt ny Sauer 202 til samme pris. Var ikke så fan av ladearmen her (litt tørr i butikken, blir nok bedre med olje), men ellers virker det som et supert våpen. Er det dumt å ikke slå til på saueren til den prisen?
 12. Jeg har en mauser m98kf1 som jeg har arvet fra min far og hans far før der Lurer litt på hvor mye en slik er verdt i dag, siden den begynner å bli litt slitt og trenger litt kjærlighet (som koster penger). Vet ikke helt om jeg skal pusse den opp eller kjøpe meg en ny tikka eller noe. Hvis jeg skal bytte stokk, hva bør jeg sette på? Får vondt i skulderen hvis jeg skyter mange skudd på en dag med den jeg har nå. Stokken er ganske fin, men må gjøre noe med hvordan den ligger mot skulderen min. Noen forslag?
×
×
 • Create New...