Jump to content

JPedersen

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

JPedersen's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei Får ikke mitt viltkamera acorn 6210mm til å sende bilder med onecall, d sender bilder med telenor. Det står SIM der det skal stå mobiloperatør på displayet når eg setter inn onecall simkortet. Noen som har hatt samme problem eller vet ka som kan være galt?? Har satt onecall som mobiloperatør, da man har valget mellom onecall,telenor og netcom.
  2. Hei. Det løste seg med naboan, dem skulle ikke gå videre med saken. Så all ære til dem forde! Ble "enig" om at vi skulle passe bedre på hundan så det ikke skjer igjen, ettersom de har flere dyr og katter! Godt at folk kan være såpass storsinnet når man bor i små bygde, å man skal bo i samme område å omgås i ettertid også, det til tross for at de mistet kjæledyret sitt. Tenkte å prøve hund på gaupejakt, vet ikke kossen man skal avvenne den me kattejakt da, har hatt endel katteloser tidligere.
  3. JPedersen

    Laika

    Hei laikafolk. Har ett lite problem, hundene mine tok katta til naboen, en øst laika og en blandingshund. Hun sier at 2 katter er drept og en blitt borte + at de mener hundene har tatt 2 kaniner, naboen har hunder, katter, høner og kaniner hele tiden er løse, å er mye på eiendommen våres. Har prøvd etter beste evne å holde hundan i bånd, men igår klarte de å åpne dørene, å rømte ut. Naboen vurdere å anmelde oss for det, men vi ønsker jo ikke å avlive hundene. Veldig kjedelig sak det her, å er selvfølgelig lei meg for det som skjedde. Men det er jo dyr, med stor jakt lyst! Så det litt vanskelig. Trenger noen gode råd for å få fiksa det her! Ka skal man gjøre?
  4. Hei laikafolk. Har ett lite problem, hundene mine tok katta til naboen, en øst laika og en blandingshund. Hun sier at 2 katter er drept og en blitt borte + at de mener hundene har tatt 2 kaniner, naboen har hunder, katter, høner og kaniner hele tiden er løse, å er mye på eiendommen våres. Har prøvd etter beste evne å holde hundan i bånd, men igår klarte de å åpne dørene, å rømte ut. Naboen vurdere å anmelde oss for det, men vi ønsker jo ikke å avlive hundene. Veldig kjedelig sak det her, å er selvfølgelig lei meg for det som skjedde. Men det er jo dyr, med stor jakt lyst! Så det litt vanskelig. Trenger noen gode råd for å få fiksa det her! Ka skal man gjøre?
  5. JPedersen

    Laika

    Hei. Oki, takk for bra svar :)Da har eg jo ikke gjort alt galt. Tenker å jakte det meste med ho,det jo bra å kunne jakte fra sept til april me hunden. Kan jo være at ho roer seg i uttaket etter hvert som hun får mere erfaring. Ang. innjaging av laika Når ho va ca. 6mnd kunne hun dra flere km avgårde på søk, ho virka å være mere "selvstendig" da, no søker ho rundt ca. 200-400m , noen ganger kan ho fære 1 km ifra meg, har praktisert å gå veldig sakte eller koke kjelen i skogen mens ho er på søk, har brukt mye tid i skogsområder der det egentli er lite vilt. Noen innspill på det? Vurdere også strømming mot sau, har ho ofte me på kadaversøk, men det er slitsomt å gå i saueflokken me ho, det kan jo skje at man mister ho en eller an gang..... noen mener det er for sent å strømme en laika på 2 år, ho har aldri fått jage sau, men ho e voldsomt interressert idem. Ka tenker laikafolket om dette ?
  6. JPedersen

    Laika

    Hei folkens. Har en snart 2 år gammel østlaika tispe. Loser på elg, rev, rein, katter, ja egentli det meste. Har skutt en elg for ho ifjor høst og noen rever, har hatt en noen reve og katte loser som ho noen ganger sjøl har "avslutta". Har hatt flere elg loser der ho har "blinka",losa i 30min til 1time for så å slippe å liksom komme å hente meg. Så lurer på ka man skal gjør når ho kommer tilbake, koble å fære hjem eller sende ho ut igjen??Tips? Ho virker å være ganske hard i uttaket, ofte går det i 200 før det stopp, etter noen hundre meter. Ganske uerfaren hunde jeger Plages også me at ho knurrer til noen enkelte mennesker, bruker å si hardt nei å ta ho litt i nakken. Noen innspill på det? Ellers bra hund, rolig, ikke ADHD. Bryr seg egentli ikke så mye om andre mennesker enn eierne. Takk for svar
×
×
  • Create New...