Jump to content

skaret76

Members
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

skaret76's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takk for svar. Dette er ett jorde gåsa har brukt i mange år og det er observert bra med gås der i år også. Det er flere jorder om henger sammen, men forskjellige eiere. Jordet som grenser til vårt er tresket og det har vært gås der 50-100 meter fra der vi kan jakte. Eventuelt rigge oss opp helt på grensen..
  2. Der vi etter planen skulle jakte gås i morgen tidlig er det bare tresket fire bredder , er dette bredt nok til å få gåsa ned, eller kommer de heller til å velge nabojordet som er tresket i sin helhet. Er ganske fersk gåsejeger, men mener å ha fått med meg at gåsa liker å ha åpne områder rundt seg for å ha bedre kontroll. Håper noen med erfaring kan dele av den i løpet av kvelden.
  3. Lurer på om det er noen som har erfaring med å fore duene der du skal jakte? Sitter du med erfaring så del med oss andre da.
  4. Lurer på det samme jeg også, har ett sted jeg har jakta på to ganger, men får ikke duene ned. Jaktet der senest i går, men de flyr bare over og rett inn i trærne, så jeg ble til slutt stående under ett av trærne og fikk skutt noen fugl der. På min første tur på denne plassen i år ble lokkeduene mine angrepet av en kroknebb av ukjent art. Så jeg tror at det er denne kroknebben som skremmer duene fra å gå ned på lokkeduene.
  5. Bare å jakte det! Ikke sjelden at det sitter duer på pløyd eller harva åker, selv med stubbåkre rundt. Får prøve, har ett jorde med kornsttubber 2-300 meter unna, men der sliter jeg med å få ned duene. De meterne utgjør stor forskjell!
  6. Hei. Har ett jorde som det er mulig å få skutt noen duer på, og i morgen hadde jeg tenkt å ha e lengre økt der. Tok meg en tur opp for å kikke litt i kveld, og da var det ikke kornstubber igjen å se, bare jord.. Gikk ikke bort for å kikke, men tror jordet er skålharva, men ikke pløyd ennå. Regner med at det er over og ut for duejakta da`? Noen som har erfaringer?
  7. Har en følelse av at duene blir skremt av døde duer blant lokkeduene. Så jeg fjerner de som oftest. Men leser at det er flere som bruker døde duer til å lokke med. Noen som kan fortelle meg hvordan man "setter" opp de døde duene når man skal bruke de som lukkefugl.
  8. Da er årets to første dager unnagjort. Vi sliter med at trekket går noen hundre meter til siden for oss, og vi kan jakte der hvor trekket går, men det er ikke tresket.. I går ble det en du som ble med hjem. Litt bedre i dag, 5 duer og 2 kråker ble dagens beholdning. Venter i spenning på når de skal få tresket jordet trekket går over. Noen som har erfaring med å jakte på samme sted dag etter dag?? Burde man ta hviledager??
  9. Takke for mange forslag så langt, da har jeg litt å kikke på i kveld. Bare til å komme med flere forslag! Kan vel si at jeg bor rett på utsiden av Drammen, så Bogstad camping er nesten som å campe i hagan. Var i området der senest forrige helg.
  10. Hei. Har tenkt å ta med bilen og telt og farte litt i Norge i år. Har to barn, en gutt på 9, han er med på skogsfugljakt på høsten og er gåvillig til tusen. Dattra mi på 6 er litt opp og ned, enkelte dager går vi 200 meter så har hun vondt i beina,eller vondt i magan, da blir det ikke rare turen på oss den dagen. Men har hun dagen kan hun gå hun også, hadde med begge to opp på Gaustadtoppen i fjor, og det var ikke problemer for noen av de. Men det er denne dagsformen til jentungen da. Det jeg ønsker er noen tips på campingplasser som ligger bra til for dagsturer i skog og mark med noen fine opplevelser på veien. Velger å bo på campingplass ennå da jeg ikke er så veldig erfaren selv ennå, og ha sanitæranlegg. Om ett år eller to da barna kan bære litt mer selv, blir bilen parkert og vi pakker sekken for en lengre tur. Kommer ikke til å dra Nord for bartebyen, men forslag til alt sør for den tas imot med takk!
  11. Hei. Skal over til balløyene i begynnelsen av August og se på litt feriefotball. Har lenge hatt lyst til å kjøpe meg ett sett med "britisk" jaktklær. Nickers, vest, skjorte, knestrømper, slips og så klart sixpence. Lurer på om det er noen som har noen butikker å anbefale. Kommer til å bruke maks 5k på hele settet. Har leita litt på nett, men har bare funnet feinsmecker butikker så langt, den ene hadde knestrømper til den nette sum av 2700 kr! Setter pris på forslag til butikker med folkelige priser.
  12. Kjøpte meg ett knife sharpnersett kvelden 01.05. fra Kina, i dag lå hentelappen i posten!
  13. Har lest side opp og side ned her jeg også, og sitter vel nesten igjen med like mange spørsmål som svar. Skal ha meg nytt våpen nå, og har reist rundt og løfta en del, og har funnet meg ett favorittvåpen nå. Nok om det. På spørsmål en spør du om du kan prøve våpenet før du kjøper det, og det er en butikk som reklamerer for at du kan prøveskyte, og det er butikken som ligger på Løvenskioldbanen. Har aldri vært på banen eller butikken, men det er sikkert noen andre her inne som har erfaring med den. http://lerduebanen.no/LvenskioldbanenSkytesenterAS/butikken/
  14. Har vært litt på utkikk etter ett luftvåpen guttungen (9 år) kan få bli med å prøve. Etter å ha leste denne tråden så går jeg for Baikalen tenker jeg. Lurer bare på om dere kan hjelpe meg med hvilke av de to kikkertsiktene de har hos Toolfarm dere ville ha kjøpt med. Eller er det noen andre billige sikter dere heller ville ha kjøpt?
  15. Hei. Etter mange år i "fangenskap" er jeg nå fri som fuglen. Har jaktet så vidt i to år, kjøpte meg en billig Baikal til 2k for å prøve ut dette. Og jakt, det kommer jeg til å fortsette med. Da huset er solgt nå, og det er fristilt litt cash som jeg bestemmer over alene så tenkte jeg at jeg må blåse litt penger på meg selv, før jeg eventuelt en gang skulle få en felles økonomi igjen. Har tenkt litt på å bruke penger på en tilpasset hagle. Det jeg lurer på er som følgende: Hvilken butikk er det du anbefaler å kjøpe hagle i? Bor i Drammen og kan sikkert leve med en to-tre timers kjøretur får å få den nødvendige servicen for å få en tilpasset hagle.
×
×
  • Create New...