Jump to content

xphenz

Members
  • Posts

    50
  • Joined

  • Last visited

xphenz's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. God kveld godtfolk! Kjøpte meg en slik hagle her om dagen, og lurer på om folk vet noe om merket? Jeg har aldri hørt om det før. Made in Spain står det på løpet. Hvordan er evt tilgangen på deler? (Stokk og mekaniske deler)
  2. Skal ikke skyte dem opp da jeg mistenker at de går for 300 kr pr patron. Jeg er samler selv, så esken i sin helhet blir nok værende her hos meg
  3. I såfall: Hva er dette, og hva er det verdt?
  4. Tørket støv av Naganten for sesongen, og merket fort at bolten har blitt veldig hard å ta opp. Googlet litt og fant dette på et AR-15 forum: This aint a remchester with a finely honed and smoothed bolt, It is a Mosin Nagant !!!!!! Bolt should be smacked upward (like cheap Russian whore) then pulled back (like hair on cheap Russian whore) Den skal da ikke være så hard at jeg omtrent må sette den i skrustikka for å få den opp? Den er ikke så hard når den er spent, men værst etter man har skutt og skal lade om. Uavhengig om det er patron i kammeret eller ikke. Har pusset og smørt uten at det hjalp. Er det noen som vil komme med noen innspill?
  5. Jeg har en Melior Liege som alltid har ligget innerst i skapet, og aldri gitt den noe oppmerksomhet. I dag tok jeg den ut for å se hva det egentlig er for noe. Den er gammel og slitt, og jeg lurer på om det er en skjeldenhetsfaktor her? Skal jeg sette den i stand så trenger jeg ny fjær til tennåla, og den "guiden" til nåla. Hadde ikke gjort noe med ny nål heller, da den utløserhaken har vært lappet på tidligere pga slitasje. Trenger også nye grep da dem har sprukket.
  6. xphenz

    .950 JDJ

    Er det bare å legge fra seg tanken om å skaffe en .950 JDJ til samlingen? Eventuelt noen som har 20mm Vulcan å selge? Føler at jeg trenger noe stort i samlingen nå.
  7. Takker for nyttige svar. Skal undersøke tennåla litt nærmere når jeg får tid.
  8. Hei, Jeg har en FN Browning Modell 1910 som jeg har litt problemer med. Det ene problemet er at den plutselig kan gå av når den er ladd. Noen som vet hva det kan skyldes? Det andre er at patronene kiler seg, noe jeg tror skyldes magasinet. Er det noen som har liggende? Dette bikker mot kjøp/salg delen av forumet, men jeg trenger også nye grep. altså plasten på sidene.
  9. Jeg fant 2 slike patroner i et skrin i dag og hadde tenkt å spørre hva det var for noe, men nå trenger jeg ikke det Det er stemplet "12mm" ved tennhetta på mine.
  10. Ja, det er veldig snille og hjelpsomme folk her inne. Samlingen min ligger i noen esker her og der, så jeg skulle fått identifisert og kategorisert litt etterhvert.
  11. Når jeg søkte tok det ca 2 mnd. Jeg ringte og purret og fikk til svar at de hadde mye å gjøre. 2 dager senere var det brev fra politimesteren i postkassa med godkjent søknad Det eneste jeg skrev i søknaden var at jeg ønsker å samle på riflepatroner fra kaliber .22 til 12,7x99, og pistolpatroner fra .22 til .50, samt antall og at det ikke skulle samles på panserbrytende og brannstiftende ammo. Trengte ikke å liste opp hvert enkelt kaliber. Behandlingen av en slik søknad varierer fra kontor til kontor. Enkelte kammer har null kompetanse når det kommer til patronsamling.
  12. Takk for svar Det er jo ikke så mye av samleverdig ammo å kjøpe i butikk for min del, men det kan jo være at noen har noe gamle esker liggende på lageret.
  13. Som emne sier, kan man kjøpe ammo over disk med patronsamlerlisensen? Det skal jo i teorien være lovlig ettersom man kan kjøpe/erverve fra privatpersoner?
×
×
  • Create New...