Jump to content

Åreknut

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Åreknut's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Så, om jeg forstår deg riktig, når jeg føler stokken begynner å bli mett nok skal jeg pusse den med fint sandpapir før jeg kjører på med sikkativ? Har lest endel i trådene om temaet, men føler stadig det dukker opp nye opplysninger (og tildels motstridende) Edit: leste mitt spørsmål og ditt svar en gang til, og alt ble litt klarere. Hadde glemt at spørsmålet mitt trakk med porefylling, så da forklarer vel det pussinga
  2. Hei igjen, Bare et lite kjapt lite spørsmål som sikkert har vært svart på en del ganger før, men har lett en del og finner ikke helt fram (orker ikke sette meg ned å lese heeeele tråden en gang til, beklager ) Men nå begynner altså stokken min å nærme seg mett på olje. Skal jeg da la den tørke i et par uke eller tre før jeg begynner med sikkativ, eller skal den tørke et par uker eller tre etter sikkativ og før porefyllingen?
  3. Ja, så en rev som kryssa veien med en valp etter seg for to uker siden på vei til Tromsø. Ganske tilfeldig da jeg i dagene før hadde vært ute å sett rundt i skogen etter aktivitet.
  4. Hvis er revehi er i bruk på denne tiden av året, vil det vel være helt klare tegn på at her er det mye aktivitet? Vil reven kunne flytte rundt på flere hi? Rusler fort tiden en del rundt i skogen, og har funnet flere potensielle hi, men ingen som ser særlig bebodd ut. Men finner revebæsj her og der, og i våt ny-tint mose ser jeg av og til spor som mye mulig må være av rev, men foreløpig ingen hi..
  5. Jeg mener mye av poenget med ei sånn prøve er å sikre en viss grunnleggende forståelse blant jegere, og i tillegg fungere som en terskel man må over for å kunne jakte. Ikke være for vanskelig eller dyr, men samtidig slik at man faktisk må legge ned en innsats og interesse for å kunne få lov å jakte! For min del, og alle andre som tok kurset sammen med meg, holdt det å følge kurset uten alt for mye pugging av boka for å bestå. Og da følger jeg at prøve gjør mye av det den burde
  6. Kan se ut til at denne skruen kommer til å kompromittere hele prosjektet Har prøvd litt triks med den idag, og vært forsiktig som fy, men ser ikke ut til å være noe bevegelse i skruen. og uansett hvor forsiktig jeg er så er det bare metallet i selve skruhodet som beveger seg.. selv med dunking og lett press. Klarer å trekke låsekassa 5-7mm fra veden selv med denne skruen enda i. Vet ikke helt hvordan den sitter nedi der, men den låser ikke metallet til treverket helt 100%. Så jeg lurer derfor på om jeg kanskje ikke skal plage meg selv mer med denne, og evt gå løs på stokken med låsekassa på. Eller så er det jo bare å finne på heeelt andre fritidssysler..
  7. Det hørtes ut som et alternativ mer i min ånd! Skruen er såpass bred, at de fleste bitser bare dekker 2/3 av sporet. Er det en fordel å få like bred som sporet, eller funker din metode med litt smalere bitser, Raudnakke? Er redd jeg har gått litt gorilla til verks Skaubjønn: Ja, jeg gjør igrunn det I alle fall tatt treningsmengden i betraktning. Sett på reelle tall av felte vilt, dog dette også selvfølgelig er avhengig av flere variabler, så leder jeg med god margin på mine jaktkompiser! hehe... Så hagla er god den, men lurer på om den er noe kort i skjeftet. Kappa er 17mm og utslitt, så tenkte kanskje sette på en ny og forlenge med 10-15mm. Sett litt på Pachmayr sc100, som ble foreslått i denne eller en annen tråd. Tror den skal passe fint til hagla. Ellers så glir mekanismer vel så bra og bedre enn mye annet jeg har tatt i..
  8. Etter mye lesning av revejakt tråder av ymse slag og litt prøving og feiling i feltn mot slutten av sesongen, er jeg nå STEINKLAR til 15. juli. Lokkefløyte-arsenalet er oppgradert, og snart "komplett", og har fått velsignelse til jakt på en anseelig mengde dyrka mark
  9. Hei, Etter å ha funnet denne tråden idag, og lest litt fant jeg ut at hagla jeg fikk av min bestefar i høst er det perfekte objekt for litt oppussing. Så jeg skrev pm til Raudnakke og bestilte litt super-sauce av ham, og gikk i kjelleren for å sette igang. Tok ikke lange tia før jeg støtte på prosjektets første problem! Den ene skruen som holder låsekassa til skjeftet sitter BOM fast (se bilde). Den er heller ikke av verdens hardeste metallkvalitet, og skjønte fort at dette kunne gå galere en galt. Stussa lenge og vel over hva jeg skulle gjøre, og konsulterte meg med en kompis som foreslå å prøve varmepistol. Etter lang leting fant jeg tilslutt varmepistolen og plugga den i. Kom noen rare lyder fra den, og enda noen lyder, og så sto hele driten i lys lue!! Så skruen sitter enda der og prosjektet ser ut til å strande om noen ikke har gode ideer og tips til hvordan få denne løs!? Legger ved bilde av designet.. Ja, og jeg fikk ideen om å legge ut bilde å spørre her da, samtidig som jeg kunne presentere våpenet og prosjekt som så mange før har gjort. Så da lette jeg huset rundt etter ett digitalkamera, det var sannelig lettere sagt enn gjort. Fant ett og det ga meg klar beskjed om at her var det feil på minnekort, og ingen fotografering mulig. Til slutt måtte jeg spørre webkameraet på pc'en min så forsiktig om det kunne hjelpe. Derfor blir ikke kvaliteten allverden, og den mer fullstendige beskrivelse uteblir Edit: kan jo legge til at hagla er første gang testskutt i mai 1961 (står trykt under løpet 561, og har forstått det er hva dette betyr), merket Simson Suhl og er av kaliber 16/70 s/s
  10. Enn om vi snur litt på spørsmålet. Å lokke rev på en åker med bondens tillatelse er jo rimelig normalt. Og i sammenheng med problemstillingen her sier vi for eksempelets skyld at man har fått tillatelse av en enkelt bonde å jakte på hans område/åker. Denne kan jo være i relativ nærhet av andres eiendom, og godt innenfor hørehold for lokkingen. I et slikt tilfelle er det vel ingen som vil påstå at man skal ta hensyn til denne paragrafen?!
  11. Kom plutselig til å tenke over dette idag når jeg var ute å kjørte, da innerste del av fjorden her ofte fryser på vinteren. Tenkte i hovedsak på lokking av rev. Og selvfølgelig finner man svar etter ett søk på "kammeret" MEN: Greit nok at paragrafen i viltloven angående grunneiers rett mot hav og fjord åpner for jakt på fjord-is, men kan ikke viltlovens § 46 begrense denne jakten? Spesielt med tanke på lokking av rev, da den mest sannsynlig befinner seg på land, som da er et annet jaktområde. Noen snakker også om åte på isen, i hvilken grad er det å betegne som et lokkemiddel?
  12. Takker! Her er vel strengt talt alt innenfor 6 timers kjøring "i nærheten". Inntil to timer; helt overkommelige nabobesøk en ettermiddag
  13. Ingen i nærheten av Tromsø som har ESS?! Hadde vært morsomt å truffet en, kanskje vært med på jakt til høsten, da jeg i aller høyeste grad vurderer å få meg en slik innen ett par år. Har ikke helt funnet ut om det skal bli en "working" eller "show". Blir vel å bruke hunden mye til jakt, men også turer der lett kløv og pulk kan være aktuelt.
×
×
  • Create New...