Jump to content

Blaser-R8

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Blaser-R8's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Er de noen som har ladedata for kaliber 9.3 x 62 og Sonic Ballistic 231 Grains kule. Forsøket å legge inn kulen i Quick Load under Lutz Möller sine kuler, men med 231 Grains. Det gav et meget høyt trykk, så det tør jeg ikke bruke. Tar i mot tips med takk.
  2. Jeg har kappet løpet på 9,3x62 til 48 cm, men ble ikke anbefalt å kappe løpet på 6,5x55. Det har jeg også hørt av andre som har stor erfaring på dette området. Å kappe løpet på 6,5x55 går utover presisjonen. På 9,3x62 sier de lærde at det ikke gjør noe. Jeg er veldig fornøyd med mine kombinasjoner. Regner med å gå til anskaffelse av 7mm også.... til langdistanseskyting.
  3. Hei. Februar i fjor (2013) jaktet jeg i Portugal for første gang. Det var en utrolig fin opplevelse både jaktmessig og sosialt. Hvis du søker på "Jakt Portugal" vil du finne en tråd som beskriver dette. Tråden er startet av "proffen". Jeg anbefaler deg å ta en titt. Selv skal jeg ta meg en tur igjen i år, nå i januar 2014.
  4. Jeg kan opplyse at alle papirer er i orden for jakt i Portugal den 7. februar 2013. Jeg reiser sammen med Proffen og vi gleder oss veldig. Nå gjennstår det bare å pakke sekken med litt varmt tøy. Rifla og patroner har vært klargjort en god stund allerede. Må bare hentes ut av våpenskapet og ned i kofferten på torsdag. Turen vil bli behørlig dokumentert og resultat av jakten vil komme.
  5. Selvfølgelig merner jeg 9,3 x 62... skrivefeil i farta. Jeg ladet makladning etter Ladeboken med med 58,0 Grains N 150 krutt. Det gikk fint og det er palass, men kruttet blir komprimert etter spesifikasjonen i Ladeboken. Måtte slå opp i Ladeboken for å sjekke krymp, og må innrømme at jeg husket feil. Sitat fra Ladeboken: "Normalt trenger du ikke tenke på å krympe hylsemunningen i rilla på kulene. Det er helt unødvendig på vanlig jaktammunisjon. Men lader du for bøylefifler med rørmagasin, f.eks. en 45-70, må hylsemunningen forsynes med en god krymp. Detter for å hindre at kulene skyves dypere i hylsa når rekylen dunker patronene mot hverndre i magasinet. Krymp er også påkrevet for grovkalibrede magnumpatroner i boltrifler, fra 375 H&H og oppover. Også grovkalibrede dobbeltriflepatroner kan trenge en god krymp, men da for å hindre at kulene krabber ut av hylsa i venstreløpet når du fyrer av høyre." Sitat slutt. Får eksperimentere litt med hvor dypt kula bør settes for å passe mitt våpen best. Må også sjekke friflukten. Setter pris på tilbakemeldingene.
  6. Takk for svaret. Med den rekylen og tung kule så bør den krympes i kryperilla hvis man skal ha patroner i magasinet, ellers kan man risikere at kula beveger ser i hylsa. Da får jeg lade noen patroner med alternativ kruttmengde og testskyte på skyttebanen.
  7. Hei. Jeg skal lade 9,3 x 62 patron med kule Swift A-Frame 300 Gr. kule og krutt N 150. Jeg følger Ladeboken Utgave 6 som sier at patronlengden skal være 83 mm. Når jeg setter i kulen til krymperillen på kulen så blir patronlengden 80 mm. Da er spørsmålet mitt; er det galt eller farlig å sette ned kulen så langt ned i patronen som til krymperillen. Jeg forstår ikke annet enn at man skal sette kulen så dypt som til krymperillen på patronen, men da blir lengden altså bare 80 mm. Er det noen her som har erfaring med denne patronen og kulen?
  8. Hmmm, høres interessant ut. Er det fortsatt ledig plass? Hvor mange tenker kan dele på dette private terrenget?
  9. God kveld folkens! Jeg har slev en Blaser R8, med løp i kaliber 6,5x55 og 9,3. Det fine med Blaser er at du kan kjøpe løp i alle kalibre. Men har du kaliber 6,5x55 kan du bruke dette kaliberet både til toppjakt og til elgjakt. Velger du 223 og jakter på fugl og du ikke treffer i hals eller i hode regionen kan du glemme fuglen som middag..... Det er bare suppe igjen av den. Ta en titt på Blaser og glem 223 til jakt der du vil spise viltet etterpå.
×
×
  • Create New...