Jump to content

chaakon

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by chaakon

  1. Hei Jeg har noe 10-12 år gamle bismuth haglepatroner fra før bly var lovlig. Nå som bly igjen er blitt ulovlig, er spørsmålet mitt om jeg kan bruke gammel bismoth? Eldes slike alternativer fortere enn vanlig blyhaggel?
  2. Det ser ut som du har rett i produsenten. Takk skal du ha!
  3. Jeg finner ingen informasjon på det, lenket til navnet Star . Men jeg begynner uansett å lure på om dette kan være japansk.
  4. Hei, Jeg har en gammel og veldig god kikkert jeg har arvet som jeg bruker på terrassen noen ganger for å skue over landskapet. Det plager meg at jeg ikke finner ut av produsenten, produksjonsland og tidsperioden den ble produsert. Har gjort noen forsøk på å Google uten at det har gitt resultater. Er det noen her inne som har forslag til hvor denne ble produsert? Engelsk/Amerikansk? Merket; Star - coated Lens No45080. 7x50 Field 7.1 - Superfine quality På forhånd takk!
  5. Takk for tips. Jeg har fått et godt tilbud på Tikka T3 light med zeiss sikte. Da må jeg bare vente på feriepengene ettersom prisen blir noe høyere. hehe:)
  6. Takk for tips... Jeg fikk meg en god latter nå. Ja jeg skal reise opp alene for å kjenne, tafse og kose meg. Det at du sammenligner Tikka T3 med Toyota Avensis, er å treffe spikeren midt på. Jeg har vært inne på tanken selv og synes våpenet er kjedelig å se på i forhold til alle smykkene der ute. Men det er billig, driftsikkert, presist og lett. Så som førstegangsrifle, helt perfekt for meg da jeg ikke har råd til å legge mye penger i en rifle nå. Det jeg mest har vært i tvil om er kaliberet og kikkertsikte. Det er som sagt et hav av valg, men igjen takk for tips rundt kikkertsikter og jeg skal sjekke ut Browning A-bolt også i tilfelle jeg gjør en helomvending. Carl Zeiss får jeg vente med til jeg har mer penger i kassa. Jeg har notert meg at de er i en egen klasse når det gjelder kikkertsikter.
  7. Takk for innspill. Ja, jeg skal nok få tafset godt på børsa før jeg tar noen avgjørelser Jeg får bruke hagla til duejakt forøvrig og. Men som jeg har forstått det så er mantla 6,5x55 greit på toppfugl jakt?!
  8. Takk for kjapp respons. Jeg leste litt om meopta 3-12 56 nå og den for veldig mye skryt. Jeg så også noen innlegg nå i andre tråer om Burris FourX 3-12x56 , hvor folk er fornøyde, tross prisen. Men jeg vil uansett ta til meg rådet ditt angående å sjekke bilde i dagslys. Smart Noen andre med innspill?
  9. Hei, Jeg skal gå til innkjøp av min første rifte og ønsker tips rundt merke, kikkertsikte og kaliber. Bruksområdet vil hovdsaklig være småvilt som f.eks toppfugl, rev, rådyr etc. Men jeg ønsker også muligheten til å jakte storvilt på sikt. Så de jeg ser etter er en alround rifle og slik som jeg har forstått det etter å ha lest noen tråer her, er kaliber 6,5x55 et godt alternativ. Men, mange synes dette kaliberet er for spett når det kommer til elgjakt? Jeg har også sett for meg Tikka T3 light med Burris FourX 3-12x56 sikte. Er dette et godt alternativ? Villmarksbutikken på Jessheim har denne riflepakken til 12990,- : http://villmarksbutikken.net/Produkter/ ... rX-3-12x56" target="_blank Er dette et godt kjøp? Er det noen erfarne her som vet om et bedre alternativ til ca samme pris? Det er et hav med valg der ute så jeg setter pris på forslag og tilbakemeldinger. På forhånd takk!
×
×
  • Create New...