Jump to content

wildshot

Members
  • Posts

    53
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

About wildshot

  • Birthday 01/17/1986

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

wildshot's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • 10 years in
  • Reacting Well Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

21

Reputation

  1. Kl.02.30 i natt datt det ei lita tispe på åtet Så hu flere ganger i utkanten av lyset (brunst åtebelysning), siden den har funnet åtet ganske nylig og ikke var helt trygg på lyset enda. Når jeg så den for 3 gang på kort tid var tolmodigheten min slutt og den ble servert ei 35grs V-max i 223 på 130m hold. Kula traff inn i fremmre del av bogen (sideskudd) og slukket lyset for reven momentant. Ble ikke gjennomskyting på denne så er veldig fornøyd med resultatet, kun kulediamer hull på inngang. Så denne pelsen tar jeg nok vare på
  2. Legger ved noen bilder av test av slugg. (Rottweil exact 20/70)
  3. Takk for god info om hvordan innstikkpipe fungerer, monteres og justeres Ruger# 1 Blir det ikke riper i løpet av niveleringskruene som ligger an mot løpet under skyting? Får vurdere å gå til innkjøp av innstikkpipe etter hvert hvis behovet for "rifledrilling" melder seg. Frem til da får jeg klare meg med slugg i venstre hagleløp. Testet rottweil exakt 20/70 med godt resultat i v hagleløp. Samlet best i trangboringsløpet. Kan bruke disse ut til 50m med tilnærmet samme treffpunkt som rifle løpet. Hvor mange skudd kan du skyte med rifle drillingen Skaubjønn uten å få treffpunkt forandring av betydning?
  4. Flotte bilder av pene drillinger Skaubjønn og Ruger #1, jeg har ingen erfaring med innstikkpiper, får man fin justert disse slik at de får samme treffpunkt som rifle pipa, og må man ta de ut ofte for å ikke få rust i hagle pipa?
  5. Ok dette med sikring/oppspenner er litt etter smak/vane og jeg har ikke noen erfaring med Merkel sin sikring. Har blitt vant til hagle sikring og å spenne opp rifla, og syntes dette er veldig sikkert og greit. Skal mye til å sende en kule når planen var hagle. Når det gjelder hagl hadde det vært fint med litt mer spesifikk med merke osv. Har skyti en god del rådyr med hagle og er kun unntaksvis jeg har brukt annet en us 2, 3,7mm, eller har også brukt en del us3, 3,5mm på kombinert rådyr/hare jakt. Er litt nerd av meg også på ammunisjon, lader også ammo til hagle, men foreløpig bare til kal 12 (Har skyti noen rådyr med disse) Derfor er det fint med spesifikk slik at jeg kan sjekke hastigheter, dekning av hagl, hvilken egenvekt/hardhet (mengde ammonium det er i bly haglene osv.) ble nesten litt flau av å skrive dette, da jeg innser at dette er noe sært Men til mitt forsvar vil jeg legge til at jeg både har frue, og fungerer forøvrig ganske bra sosialt
  6. Har stort sett de samme preferansene som deg skaubjønn når det gjelder drillinger og kaliber Kaliberet 6.5x65R har nok potensiale til å ødelegge en del kjøtt, noe som har blitt diskutert og bekreftet i tidligere tråder. Forrige eier,( jjrcod?) har testet mye. Håper jeg klarer å redusere kjøttødleggelsene ved å lade med harde lette kuler. Har ladet Nosler E-Tip 120grs til 940ms. Denne kulen har rundt 99%restvekt. Håper dette blir en sukkses mtp mindre kjøttødleggelse. Hevbar kolbekam er ikke dumt, har det på rifla, men på drillingen passer det perfekt når jeg smetter på en akah kolbeforhøyer når jeg bruker kikkerten. ( forøvrig en leupold vx6i 1-6x24). Uten kikkert passer den nå perfekt med åpene sikter, med docter er jeg sånn midt mellom å trenge kolbeforhøyer å ikke. Har ganske godt anlegg/kontakt med kolben uten så tror jeg kommer til å prøve dette. Løsningen på Merkel mtp oppspenner sikring er vel lik som på min trumpf? Oppspenner rifleløp og (vanlig) haglesikring, rifleløp fremste avtekker når rifle er spent, ellers er den til høyre hagleløp. Jeg jakter det meste, men drillingen er stort sett med når drevern min er med. Jakter da rådyr/hjort/rev, har et par terreng vi kan skyte fugl også, men i terrengene vi jakter mest i langs Telemarkskysten kan vi ikke skyte fugl. Noen gode anbefalinger til patroner/haglstørelse til rådyr kal 20? Har ikke skyti rådyr med kal 20 enda. Men har testet og fått fine skudd bilder med rottweil 20/76 us 2(3,7mm) og winshester superspead us 1(4mm).
  7. Min drilling er en brukt Krieghoff Trumpf i kal 20/76 og 6.5x65R. Kjøpte denne brukt for ca 1 år siden. Det er min 3 krieghoff trumpf, de to første ble korte affærer da den første, kjøpt brukt hadde rust i rifle løp. Byttet da denne inn hos forhandler i ny type trumpf, etter ca 1 år på jakt med denne var jeg lei av å bære på en så tung drilling samt at det var mye tull med den(var hos børsemaker 2ganger på 1år) gikk da til forhandler å byttet den inn i en eldre type brukt trumpf. Denne passet meg ikke helt perfekt da den var noe for høy i stokken til at jeg kunne bruke den med åpene sikter, har akuratt fått den igjenn fra børsemaker nå å er meget fornøyd med resultatet. Kjøpte og tilpasset montasje for dokter sikte, justerte montasje for kikkert, brunere løp på ny, byttet tenn stift v hagle løp, rettet bulker/riper i stokk, ny kolbekappe, og justerte stokk så den passer med åpene sikter. Ble meget fornøyd med resultatet og kommer nok ikke til å bytte den ut. Legger ved noen bilder. Er det noen som vet ca årsmodell? Vet at kaliberet 6.5x65R kom ut i 1986. Så er hvertfall eldre en dette. Veier 3,4kg uten sikte
  8. Prøver å starte en ny tråd om drillinger. Jeg har trålet kammeret og tror jeg har lest det meste som omhandler drillinger her på forumet. Men lenge siden jeg har funnet noe av nyere dato. Prøver derfor å starte en ny tråd om emnet ettersom jeg syntes dette er meget interessant. Håper det er interesse for å dele bilder, jakterfaringer, anbefalninger til sikte ammunisjon etc. Har selv drilling og trenger derfor ingen debatt om det beste kaliberet. Men kom gjerne med synspunkter på kuler/hagl osv. Bilder av drillinger i og utenom jakt vil bli godt motatt
  9. Testet 140grs Hornady Interlock i vannkanner. VO ca 840ms. 30-40m hold. Glad jeg ikke rakk å prøve disse på rådyr, da disse oppførte seg som små granater! Restvekt 53grs og 66grs.
  10. Ja fant ut det med snellerten var bare at jeg måtte ta i litt mer for å spenne den en på min forrige drilling. Prøvde å lade 7 av hylsene dine igjenn og ingen sprakk. Men skal gløde resten. Må bare sette meg inn i åssen dette gjøres. Lader andre kaliber med rws hylser uten gløding ca 6 ganger før jeg hiver dem. Har aldri trengt å gløde. Men skal følge rådet Lest litt i dine forrige tråder om reduserte ladninger. Har pusset løpet godt nå men har ikke funnet soveposen din Funnet noen kuler som ikke sprenger rådyr? Regner med dette kaliberet ødelegger litt mer enn normalt, men skal klare å leve med det. Hva er erfaringen med forskjellige kulene på dyr. Så du skreiv at nosler 130grs ble stygge slakt. Hva med 140grd DK? Eller andre du har skutt dyr med?
  11. Da har jeg testet en ladning med 52grs Norma n-15, cci std hetter og Hornady Interlock 140grs. Ingen soting og virker som god nok presisjon. Mulig jeg finpusser denne ladningen før neste jakt sesong. Men tror spredningen kommer fordi jeg ikke ventet lenge nok mellom skuddene. Selv om det var 2+ ute og jeg tok med børsa frem til skiva mellom hvert skudd.
  12. Ja ser at det er fare for soting. Tester i dag, med n-15. Går over på raskere krutt om ikke denne ladningen funker
  13. Ble feil i innlegg over, la sammen flere innlegg
  14. Ja mistenkte at det var du som hadde hatt den før etter å ha lest dine tidligere innlegg Var dog litt i tvil da jeg så du nevnte snellert avtrekk på den. Har du noen erfaringer/godladinger til den børsa å dele. Så slipper jeg kanskje å lade alle hylsene som fulgte med på ny ladet nå 7 skudd 140grs interlock bak 52grs n-15 som start lading. Skal teste i dag. Er spent på om det soter. Hvorfor ville du gløde etter 1omlading?
×
×
  • Create New...