Jump to content

wildshot

Members
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About wildshot

 • Birthday 01/17/1986

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Beklager ser jeg bomma litt her, er riktig som sølvrev skriver. Det var jeg ikke klar over. Trodde sjøen gikk inn under våtmasrksommråder.
 2. Husk at det ikke er tillat med bly på sjøen, så hvor godt dette fungerer på skarv er ganske uinteressant med dagens regelverk😉
 3. Til gjess eller ender? Har tenkt å bruke på sjøen og andre våtmsrksommråder. Og da er disse 2 alternativene i bly ulovlige. Men har selv vært litt spent på prairie storm til annen jakt bruk. Har du skuddbilde av med disse?
 4. Beklager, trodde det gikk ann å se på bilde der det står på pakka, ser at det er vanskelig å se. Black cloud 12/76 1 1/4oz =ca 36g, blindside 12/76 1 3/8oz = ca 40g usikker på Black cloud i 12/70 da dette var noen gamle patroner jeg hadde løst og ikke finner de i butikkhyllene lengre.
 5. Enig at hei shot er noe av det bedre en kan bruke på jakt. Ville også brukt us 5 i tungsten på fugel. Bruker grovere hagl med stål pga lav egenvekt og trangere skuddbilde enn alle andre hagl materialer bortsett fra diverse tungsten legeringer. Men hvor får du tak i disse skuddene nå? Finner bare Rottweil ultimate til ca 80kr smellen
 6. Har kun testet US 3 hagl da jeg mener det er et godt kompromiss til både ender og gjess. Men kom gjerne med egene erfaringer/synspunkter på dette
 7. Plata på bilde er ei finer veggplate. De er vell rundt 1cm tykke. Black cloud 12/76 slo gjennom med de fleste hagene på 30m, blindside og Black cloud 12/70 hadde kunn noen hagl som gikk igjennom.
 8. Jeg har gjort en liten test av haglammo til bruk på ender, gjess og sjøfugl. Har tidligere hatt god erfaring med Fedaral Black cloud på sjøfugljakt. Kom gjerne med egene erfaringer tester av patroner til nevnt bruksområde. Federal Black cloud 12/76 i us 3 virker veldig bra på skudd bilde og gjennomtrengning. Winshester blindside har bra skuddbilde men ikke like god inntrengning. Black cloud ligger på rundt 1600fps og blindside på rundt 1400fps (ikke kronografert kun oppgitt på pakkene) ulempen med disse er en fæl rekyl. Noe som kan bli en utfordring med sideskudd fra kajakk. Legger ved bilder som forklarer resultatene.
 9. Sier iso standarden at "presisjon er en eller annen måte å angi størrelsen på samlingen"? Jeg mener at våpenet skyter 2' samlinger og så er det opp til skytter å oppnå den presisjonen.
 10. Er ikke alle som driver med skyting som driver med måle teknikk. Inkludert meg. Syntes bare dette var et interesant tema å dele fordi jeg mener ordet presisjon blir brukt feil av mange i forbindelse med skyting. Og som sikkert mange ikke tenker over. Våpenforhandlere som selger våpen med presisjonsgaranti på f.eks 2moa. Hvis ikke du klarer og oppnå denne samlingen, kan du da levere inn våpenet igjenn fordi du ikke klarte å oppnå presisjonen som lovet?
 11. Hvis målet var å treffe 6mm på 100 m så er det presisjon. Det jeg tolket fra wikipedia her er at hvis du har flere serier som er i gjennomsnitt er rundt målet på 6mm(i dette eksempelet), så er det god presisjon. Men skulle stått i sitatet du har tatt ut at. (Presisjon ikke nødvendigvis handler om å treffe 6mm på 100m). For presisjonen er kun go hvis snittet av samlingene dine er 6 mm som var målet. Hvis du personlig sier at samlinger på mellom 0-30mm på 100 m er god presisjon. Og du ikke ligger innenfor av diverse grunner kan du ikke si at du er fornøyd med presisjon. Selv om våpenet har potensiale til å være nøyaktig nok til å oppnå den presisjonen.
 12. Ser at ordet presisjon brukes av så å si alle til å feilaktig beskrive nøyaktigheten til et våpen eller ammunisjon. Nøyaktighet: er en mer riktig beskrivelse av f.eks våpenets/ammunisjonens egenspredning. Et våpen/ammo som består av de riktige sammensatte komponentene til å utføre den jobben de er beregnet for kan betegnes som nøyaktige. Presisjon: er evnen basert på dine ferdigheter og ved bruk av nøyaktige ammo/våpen, til å treffe et deffinert mål hver gang. F.eks hvis målet er å treffe inner 10 på 5 skudd. Du har nøyaktig nok redskap for å oppnå målet, men drar ut 1 skudd i 7'ern. Verktøyet du brukte har gitt deg alle forutsettninger for å lykkes, men du har gjort en feil og dermed ikke oppnåd Presisjon. Nøyaktig utstyr+unøyaktig avtrekk/skyting =mangel på presisjon. Ved 5 senter treff har du ved hjelp av nøyaktig nok utstyr for oppgaven og god nok skyting oppnåd god presisjon fordi du har truffet målet hver gang. Så presision handler ikke om å skyte 6mm samling 100m. Som mange ville betegnet som ekstem god presisjon.hvis målet var å treffe 6 mm på 100m har du ved hjelp av nøyaktig utstyr og god trening oppnåd presisjon. Men det finnes ikke nyanser i presisjon. Enten har du presisjon ellers har du ikke hatt de rette forutsettningene for å oppnå det. Presisjon handler om å gjøre alle de rette tingene slik at ønsket resultat oppnås hver gang. Eks. Hvis våpen/ammo har potensiale til å oppnå presisjon, men sikte er ikke stilt riktig. Ved mye trening kan du kompansere for det unøyaktige siktet ved å forlegge. Forutsatt at du treffer likt hver gang. Da kan du oppnå presisjon på tross av unøyaktighet i siktet. I motsatt fall ved riktig utstyr men dårlig skyting kan du ha et nøyaktig våpen som gir dårlig presisjon. Nøyaktighet og presisjon gir mer mening hvis man oversetter til engelsk. Accurasy and precision. Grunnen til jeg syntes dette er interesant og viktig å skille, er at hvis vi har kunnskapen om at presisjon ikke er noe vi har men kan oppnå med å gjøre alt riktig. Blir det lettere å finne feilene vi gjør å vidreutvikle utstyr og ferdigheter slik at vi oppnår presisjon:)
 13. Ok takk for svar. Da tenker jeg prøver den ladningen. For noe særlig mer kru en det vill vell bli veldig komprimert. Nå er det vel bare 57cm løp på rifle mi. Så vill vell ikke komme opp i helt samme hastighet som deg. Men kan vell ikke skille no særlig mer en 30ms!? Å det kan jeg leve med:)
 14. Har en tikka t3 hunter 30-06. Har kjøpt og skal lade ttsx 165grs. Har ikke funnet noe særlig med ladedata for denne kula. Derfor håper jeg noen kan hjelpe meg litt på veg. Har n-160 og mrp krutt tilgjengelig, men kan kjøpe et raskere krutt med mindre hylsefylling hvis dette passer bedre? Er opptatt av en god kombinasjon av presisjon og hastighet. Hastighet burde ligge på rundt 850ms++, men vil ikke ligge å ri helt på trykkgrensen. Noen som har erfaringer med akkurat denne kula og kulevekten(165grs)!? Er ikke interessant med 150grs eller 180grs data. Ber folk om å holde seg til emnet og takker for svar
 15. Swift er en god kule til elg. Har selv skutt noen elger med 180grs swift i 30.06. med gode erfaringer. Gjennomskyting hver gang. Til mindre vilt som f.eks rådyr er ikke erfaringene så gode. Skaut rådyr på 250-300m i bogen med null ekspansjon som resultat. Nå var holdet noget drygt men dog! I 308 ville jeg anbefalt 165 grs swift. Men er etter mitt syn ingen god "universalkule".
×
×
 • Create New...