Jump to content

Jon H.

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Jon H.'s Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takker alle for gode svar og høflig diskusjon, da blir det neste for meg å undersøke mulighetene/stedene som dere har nevnt og så satser jeg på at jeg finner løsning på utfordringene. Jon
  2. Nei har ikke prøvd å bestille enda, som sagt så har jeg vert redd for mye styr med tollen pga. tennhettene, men det kan hende at jeg gir det et forsøk, dersom jeg finner "unprimed" så er dette ikke noe problem.
  3. Ja ser at fiocchi har 12/3,5" ubrukte tomhylser men klarte ikke å finne de uten tennhetter og jeg er redd for at tennhettedelen er den som vil skape problemer ved import-kjøp her til lands.
  4. Hei, er på utkikk etter uskutte/uladede 12/89 hylser noe som ser ut til å være svært vanskelig å skaffe her til lands, var i kontakt med et par børsemakere men ingen kunne ta inn ubrukte 12/89 tomhylser. Grunnen til at jeg er på jakt etter 12/89 tomhylser er bla. fordi jeg skal gjøre et forsøk med å rullkrympe de. Ser at noen i utlandet selger ferdigprimede 12/89(3 1/2") tomhylser som ikke har vert skutt før til hjemmelading men slik jeg forstår det så er det et salig styr å få desse fra statene(USA) og til Norge (pga toll ol.) da de allerede er tennhette i. Det jeg lurer på er om det er noen som kan ha kjennskap til jaktbutikker/firmaer mfl. i Norge som har mulighet til å anskaffe ubrukte 12/89 tomhylser (med eller uten tennhette)?
  5. Ok takk for gode svar alle sammen, jeg begynte å bekymre meg litt for det juridiske rundt at det ikke stod noe serienummer på løpet og tenkte at det kanskje hadde skjedd en feil under produksjon. Men dersom det skal være sånn så er det greit.
  6. Heisann, jeg har en remington 870 supermagnum som jeg nettop har fjernet våpenmaling fra, i samme slengen endte jeg opp med å fjerne den svarte finishen/ coatinga på løpet da oppdaget jeg noe jeg ikke har tenkt på før. Nemlig at jeg ikke kunne finne noe serienummer på løpet annet en "kg", på låskassa står serienummeret (samme som i våpenkortet) tydlig inngravert. På de andre haglene jeg har så står serienummer inngravert i løpet. Det jeg lurer på om det har skjedd en feil under produksjon som gjør til at serienummer ikke står på løpet eller om det skal være slik på desse remington haglene? Man må jo ha innvilget søknad for å kjøpe løp og jeg vil tro at det i den sammenheng også burde stå et serenummer på orginalløpet.
  7. Da takker jeg for alle svar jeg så langt har fått
  8. Hei, Jeg har hatt litt problem med en ny Rem. 870 Supermag. som av og til kiler seg med 12-70 leirduepatroner. iI det eg skal til å trekke tilbake sluttstykket virker det som patronen delvis henger fast/kiler seg inne i kammereret, noe som igjen får sluttstykket til å stå fast, det til tross for at eg har spraya kammeret med våpenolje. Det jeg lurte på var om det er noen som har erfaring med/ opplevd dette problemet eller som har noe tips til ka eg kan gjøre? PS. dette er et problem eg kun opplever etter at patronen er blitt avfyrt.
  9. Hei, har en kammerat som vurderer å kjøpe en Hawk 103D 20/76 MCH S.tr til bruk på rypefjellet men han har som ein god del andre her eg bur hørt rykter om at kvaliteten på hawk/huglu sine hagler er så som så, dette er noe som eg også lurer på. Han ba meg også spørre om det er andre hagler(O/U) i kaliber 20-76 som ute for salg til under 8000kr.(Ikkje brukte)
  10. Hei, har ikkje lanber selv men på mine to hagler er 1 strek full (1/1), to streker er tre kvart (3/4), tre streker halv (1/2), fire streker kvart (1/4) og fem streker er open sylinder. Dette er noe jeg tror er rimelig standard på dei aller fleste hagler i dag men eg er som sagt ikkje heilt sikker på det. Om desse to chockene med en og to streker på viser seg å være full (1/1) og tre kvart (3/4) bør du unngå å skyte stålpatroner og harde tungstenlegeringer. Som ein generell regel bør du ikkje skyte stål og andre materialer med samme hardhet eller hadrere med meir ein halv trangboring (1/2) i hagla MVH. Jon
  11. Hei jeg lurer på om det er noen som har kunnskap/erfaring med EGE SILAH sine halvautomater til kr 3000 (Pedersens Våpenlager AS)? Har vurdert denne til bruk på sjøen men vil vite litt mer om slikt som kvalitet, driftsikkerhet, trykktesting og andre generelle ting.
  12. Hei, ei nær slektning av meg har eit spørsmål om man kan få tak i choker til Franchi Fast Black evt kva slags choker den bruker, med de mener jeg slik som beretta, remchoke osv... MVH Jon
  13. Hei, takk for alle svar, det ser ut for at eg går for en Remington 870 Supermag. synth. da denne er mulig å skaffe hos ein rimelig lokal forhandler (er ikkje 100% sikker endå). Så da gjenstår det bare å sanke sammen sparegris og lommebok, søke og er jeg heldig får jeg igjen søknaden før gåsejakta starter (går ikkje så fort med søknadsbehandlig her jeg bor(2 - 4 mnd)
  14. Har vert inne på Winge Våpen sin nettside og sett Mossberg 935 men jeg er litt uskikker på hvordan det blir med tilpassinga på den da eg bor ca 9 - 11 timer i fra selve butikken det gjør at eg sansynlig vis må bestille den, dermed får eg ikkje prøveholde den før eg får den i huset.
  15. Hei, jeg har planer om å dra en del på sjøen når høsten kommer og har vurdert å søke om en billig halvauto/pumpehagle i kaliber 12-89 til maks 5000 og helst ikkje letter enn 3,3kg. Er open for alle forslag: MVH. Jon H PS! Har sett litt på Baikal MP-153 men er litt usikker på trykktestinga og kor godt den tåler harde tunge stålpatroner eller hevishot.
×
×
  • Create New...