Jump to content

NJR87

Members
  • Posts

    41
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

NJR87's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg er stor Sako fan og stolt eier av 3 flotte børser, og er naturligvis veldig spent på dette! Jeg har lenge drømt om at det skal finnes et chassis til Sako 85. (Nei, jeg har faktisk ikke en kvart årslønn stående til å svi av på en TRG!) Nå ser jeg ikke helt for meg at S20 har noe med 85 å gjøre, men kanskje noe mer "tactical" i samme prisklasse som 85?
  2. "Er bøylerifler noe å ha?" Ja, dette spørsmålet pendler frem og tilbake i hodet mitt. Det gjorde det for 8-10 år siden også. Jeg har vært forelsket i bøylerifler siden jeg spilte Fallout: New Vegas, tilbake i 2010. (For de som skjønner hva jeg prater om her.) Den gangen (2012) endte det med at jeg kjøpte en Marlin 1895 i .45-70 Gov't. Dette er et grovsmidd våpen, og ikke noe presisjonsinstrument. Jeg prøvde frem og tilbake med 2 forskjellige kikkertsikter, og til slutt med diopter. Jeg prøvde masse forskjellige ladeoppskrifter og kuler. Det ble også litt diverse børsemakerarbeid for å prøve å utbedre problemer med mating, og et mildt sagt grusomt avtrekk. Det endte med at jeg solgte rifla etter 3-4 år. Det var ikke noe feil på den, men jeg klarte ikke å skyte bra med den. Ikke i nærheten en gang! Jeg vet ikke om denne rifla, kjøpt i 2012, faller innunder den verste problemperioden til Marlin/Remington, og om det forklarer litt av utfordringene? Men nå sitter jeg her igjen, fortsatt like forelsket i bøylerifler. Drømmen hadde vært å funnet en litt gamlere, "JM" stemplet Marlin 1895 eller 1894, gjerne en "cowboy" modell med 8-kantet løp. Vet noen av dere hvordan nye Marlin rifler er i dag? Har de fått luket ut noe av problemene de har hatt?
  3. Jaja, kjøper ikke ferdigammo. Å lade er jo halve moroa!
  4. Nå må noen hjelpe meg! Hvor i alle dager får man kjøpt KULER av denne typen?? Kuler altså, ikke ferdig ammunisjon. (.308 diam.) Det hjelper ikke om ei våpensjappe i indre Troms har dem Vet noen om en nettbutikk som har? Jeg finner ikke noe... ...forresten, har noen viktige erfaringer å dele om desse kulene?
  5. Jeg skal lade opp noen få 525 grs. kuler til 45-70 Gov't, kun for moro skyld. Jeg skal bruke Vihtavouri N133. (Vihtavouri har data for N120 og N130 for Cowboy Shooting... Men dette er vel lave ladninger?) Har noen tilfeldigvis prøvd å lade så tunge kuler med dette kruttet? Målet er høyest mulig hastighet, og da blir det sikkert noe kruttkomprimering. Men hvor mange grs. krutt er det da? Har noen peiling?
  6. På meg virker du bare som om du er sur på at andre ikke er enige med deg. Ærlig talt, jeg er alldeles ikke sur. Prøver bare å lufte mine erfaringer av anti-demper folket. Det har vært noen facepalm situasjoner, så jeg kan virke oppgitt, men prøver å være saklig.
  7. Her er min Marlin 1895 i .45-70 Gov't. Denne har bl.a. Galco patronholder, Western large loop, Williams diopter, og børsemakeren har laga til magasinrør i full lengde som rommer 7 patroner.
  8. Grunnen kan kanskje være at det rett og slett blir grisevarmt med demper om man vil skyte litt mere enn 10 skudd. ? Joda, men på de fleste skytebaner regner jeg med at man får lov å vente eller gi andre plass annenhver runde.
  9. Flertall av hva? Jegere? Ola Nordman generellt?. Altså, er man ikke jeger har man ikke all verdens bruk for demper vel? Så jegere, ja. Godt mulig trenden er annerledes rundt om i landet, men der jeg har vært på skytebaner eller på jakt er det kansje 1 av 10 som har lyddemper.
  10. Det er ytterst få bolt eller halvautomatiske rifler man ødelegger utseendet på med en lyddemper i mine øyne, heller motsatt! Et langt, tynt løp med demper frampå kan se rart ut. Har man et litt tjukkere løp og får det kappa en del på de kalibre dette er mulig, ser det ikke så dumt ut lengre. På min Tikka T3 med KKC stokk har jeg satt på en Hausken med bakkammer som slutter 3 millimeter framfor forskjeftet, dette ser veldig stilig ut, men grisetungt! INGEN bakdeler med lyddemper veier opp for alle fordelene, etter min mening! Treffpunktforandring... Altså, har man demper skal demperen være på! Lengde/balanseproblem fikses med kapping. Er demperen varm venter man en runde. Er demperen full i kruttslam er det fort gjort å vaske den. Er demperen utslitt kjøper man en ny. 3-4000 for lyddemper er IKKE dyrt viss man er en aktiv jeger eller skytter. Men joda, vi har hvert år folk som er rasende fordi de må skyte 30 prøveskudd fordi det er "dyrt". De har ikke råd til å kjøpe hele ammunisjonspakker på bana en gang. Er det så vondt bør en vurdere å legge jakta på hylla. En artig ting jeg har lagt merke til er at en del som faktisk har lyddemper, faktisk ikke bruker den på bana! På jakt vet jeg ikke, men... Er det flaut med lyddemper mon tro? Det er nesten sånn jeg tror dette er tilfellet! Spør jeg bare vrir de seg unna temaet!
  11. Hvis du ikke kjenner deg igjen i dette, er jo det kjempebra. Da har ting utviklet seg riktig der du jakter/skyter. Her jeg holder til vil jeg anslå at godt under 10% av storviltjegerne har lyddemper, og blant de som ikke har er det en enorm skepsis til lyddemper. Vi blir spurt direkte opp i ansiktet om vi skal avgårde å skyte noe ulovlig!
  12. Hehe! De fleste norske jegere har ikke fine rifler! Ikke de jeg har sett i hvertfall.
  13. Hvorfor er det fortsatt i 2012 et flertall som er imot lyddemper på jaktrifla? Naturligvis er det jaktformer hvor dette ikke er praktisk, som villreinsjakt osv. Men vi møtes hvert år på skytebana av olme og mistenksomme blikk, av folk som vil ha det til at vi bedriver tjuvjakt og det som verre er. Folk påstår at slikt redskap er det umulig eller idiotisk å drasse med seg til skogs. Dyrt er det også... Nærmest utenkelig å koste på rifla firesifrede summer. Mange vil også ha det til at rekyl og øredøvende smell er halve moroa, eller "Han Far he no jakta i alle dei år, å han høyre no endå!" At godt over halve rekylen forsvinner tror de ikke på... "Det er jo fysisk umulig! Hvordan kan du forklare det?", kommer det bittert fra dem. Blir de godt motargumentert, faller de uansett bare tilbake på dyrt-unnskyldninga... Vi er priviligert som jakter i et land der lyddemper faktisk er lovlig! Ta nytte av det!! Jeg forstår at alt dette dreier seg om fordommer, men lurer fælt på hvorfor mange er så urokkelige mot å få dempa rifla? Er hørselen så lite verdt? Jeg har selv erfart at bare noen få skudd uten hørselvern kan føre til at det plutselig begynder å piper litt av og til i ettertid, videre uforsiktighet utgjør som kjent fare for tinitus. Hvorfor tror dere det er slik? Hva holder mange jegere tilbake?
  14. NJR87

    Sako 85 prishopp???

    Jeg har i hvertfall pressmiddel på han, med at jeg kan få den mye billigere andre steder. Grunnen er visst at Schou Våpen har sluttet å importere akkurat denne. Jeg tipper at da blir det dyrere fordi de må hente inn små partier direkte fra Sako. Men hallo, ikke så mye dyrere!
×
×
  • Create New...