Jump to content

L.F

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

L.F's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har selv handlet rifle hos Erik. God service og gode priser vil jeg si både på våpen m/tilbehør og ammunisjon. Dog vanskelig å finne frem til butikken om du ikke er kjent, og han lider vel litt under manglende lagerareal da du bortimot står oppå kartonger n¨år du kommer inn i kjelleren. Men virker allikevel til å ha god kontroll og system i sysakene. Absolutt anbefalt fra min side! Og jeg kommer hvertfall til å bruke han i fremtiden.
  2. Dette er feil her skal du krysse av for ja. Som ordlyden sier gjelder det også for halvautomatiske våpen. Har akkurat fått godkjent søknad om halvauto 22lr og krysset da av på ja her.
  3. Tror ikke dette er noe problem. om du ser gjennom youtubevideoer med Takedownen er det mangen som har kikkertsikte på når den pakkes ned, og det virker som det fortsatt er god plass i bagen.
  4. L.F

    Tysk jaktterrier

    Artig snutt fra våre naboer i øst. Hva de sier vites ikke men språket til terriern forstår vel alle.. hehe
  5. Men angående det å ha en forntmontert demper for og samtidig beholde jernsiktet, så er vel innvendige gjenger en dårlig løsning eller? Har vel egentlig forstått det slik at innvendige gjenger kun gjøres i nødstilfeller, og bortimot aldri vil bli 100%?
  6. Hei! Etter en runde på youtube har jeg blitt overbevist, jeg skal ha en ruger 10/22 takedown, men i den forbindelse lurer jeg. Litt på det med tanke på dempingen. Ser at alm har inne dette våpenet med heldemper er det noen som har erfaring med dette og er det verdt de 4000 man gir for det? Ser egentlig ikke på vanlig demper som noe alternativ, da man da mister litt av det faktumet av at dette våpenet faktisk er såpass lite og tar såpass liten plass. På forhånd takk for svar!
  7. L.F

    BUKKEJAKTA 2012

    Det ser ut som det kanskje kan ha vært et tilfelle av parykkhorn. Men slik jeg forstår det er dette et tvekjønna dyr?? Hvordan stiller dette seg opp mot bukkejakt, denne oppførte seg som en bukk da den bjeffet/brølte når den fikk været av meg. Å er dette spiselig kjøtt i det hele tatt?
  8. L.F

    BUKKEJAKTA 2012

    Var ut å sonderte terrenget jeg har kort på i dag tidlig og satte meg til ved ei myr der jeg veit en del av brunstrunden går. Etter ca en times tid kom bukken. men det er det snåleste jeg har sett den hadde ikke ordentlige gevir. men mer som to deformerte klumper som fortsatt hadde bast? er dette en form for sjukdom, eller er det bare det at det er en ungbukk fra i fjor? Utvekstene var temmelig kraftige og så fikk det liksom ikke til å stemme med at det er en liten spissbukk. Noen som har vært borti dette?
  9. L.F

    Lokking av rev.

    Holder til i øvre Hallingdal, og har i det siste sett mye rev på farten til alle døgnets tider. Kjøpte meg en Red River Bandit i høst, og prøvde den så vidt på den første snøen en liten tur, uten hell. Har hatt lite tid i vinter til å sette meg inn i dette da jeg aldri har vært borti lokkejakt, men har fulgt litt med og lest litt her på forumet gjennom vinteren og plukket opp diverse småting. Fant ut at jeg skulle ta turen ut på skareføre idag med min fars rifle, litt usikker på hvilken ammo rifla var skutt inn med ble det litt lotto når jeg skulle plukke patroner i boden, men havnet på en norma patron med 9,1gr kule. Satte meg ned på posten rundt klokken 06.00 falt til ro før jeg dro igang noen runder med Nordik Crying Bird fløyten, etter noen runder med denne gikk jeg over på Red River banditen. satt vel kanskje 20 min med denne før jeg så en rev kom tassende i andre enden av myra. Pulsen vart vel så høg som den aldri har vært og reven tuslet nærmere og nærmere på 80-90 m fant jeg ut at jeg bare måtte skyte. Reven falt om kull og lå og sprellet en stund. Tenkte denne var sikret og hadde et bredt glis om munnen, men plutselig spratt reven til og for av gårde oppover lia. Da jeg kom bort på skuddstedet lå det både pelsrester og bloddråper på skaren, men selvsagt ikke noe utover dette. Reiste hjem etter skia og for oppover lia på let etter denne i et håpløst forsøk med hagla på ryggen i tilfelle krig. Så ikke snurten til reven noe mer, og ikke fant jeg noe mer blod. Kjedelig med skadeskyting, trolig pga et ukjent våpen, men nå vil jeg nok annse meg selv som bitt av basillen for dette var et kick. Nå må jeg få skutt inn rifla før det blir en ny tur ut igjen i kveld eller i morgen tidlig. Hvordan er erfaringene deres med tanke på å bruke samme posten flere ganger innenfor et døgn? Er dette noe som skjelden gir uttelling eller er det litt hips om haps? Skal jo ut ifra observasjoner være flere rever i området. Lurer forsåvidt også på om det er noe poeng i å sette seg ned igjen å fortsette lokkingen etter en skuddløsning som jeg hadde idag, eller gjelder det å finne seg en ny post da, og i tilfelle hvor stor avstand bør det være til en ny post? På forhånd takk for svar!
×
×
  • Create New...