Jump to content

Powerstroke

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Powerstroke's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Reputation

  1. Det er flott. Da har du din fremgangsmåte, og jeg har min. Det viser bare at enhver må finne det som passer sin børse best. Jeg har prøvd med lavere moment, og da går børsa i hytt og pine. Uansett så må man se momentet som et tall lest ut i fra sin egen momentnøkkel da det kan variere fra nøkkel til nøkkel. Noen bruker gjerne en fra Biltema, mens andre bruker Snap-On. Det spiller egentlig ingen rolle så lenge man bruker den samme nøkkelen med sitt eget moment og sin egen måte å trekke på. Mine nøkler kalibrerer jeg, og holder meg kun til de. Nå er ikke vel ikke 8 Nm direkte det samme som å «blod-stramme». Tar jeg ikke mye feil, så er boltene 10.9, og de skrues inn i stålgjenger av høy stålkvalitet. Det er også forsvinnende lite forskjell i trekkemåte som skal til før man er oppe i 2 Nm unøyaktighet i det nøkkelen klikker. Prøv i et testaparat, og få en aha-opplevelse. Derfor må enhver finne sin metode, og holde seg til den. Slik er det bare med S&L. Liker man det ikke, så må man heller kjøpe Blaser. Der trengs ikke noe moment eller andre rutiner...hiv de sammen og skyt.
  2. Hei. Den gangen jeg kjøpte mi S&L hadde jeg litt trøbbel med presisjonen til å begynne med. Jeg søkte samme info som deg, og fant en prosedyre på tiltrekning som var skrevet av en kar her på forumet. Den fungerte utmerket for min del, og har holdt meg til den siden... -Tørk pipe og låskasse helt ren og tørr. -Monter pipe, og lukk/åpne sluttstykke gjentatte ganger. -Trekk til begge løpsskruer med 4Nm, og start gjerne med den fremste. -Trekk så begge skruer til 8Nm, start med den fremste. -Monter lånekasse i skjefte, og trekk skjefteskruer til 3Nm hvor du starter med den fremste. -Trekk så til 6Nm, og du er klar. Dette har fungert utmerket for min del i alle fall, og har alltid fått tilbake så å si samme treffpunkt etter at løpet har vært ute. Da snakker jeg innenfor ca 2 cm. Jeg bruker Warne stålbaser og Warne stålringer som jeg trekker til med Warne sin momentnøkkel. Kan ikke få anbefalt Warne sin montasje varmt nok... Håper dette kan være til hjelp PS: kontroller at pipen ligger fritt helt inn til låsekassen. Min gjorde ikke det når den var ny.
  3. Manners Composite, modell T5a
  4. Problemet med mange taktiske stokker er vekta... De er litt tunge hvis børsa skal bæres en del. Det finnes en del lettvekter å få kjøpt, særlig øker utvalget i karbon for tiden, men også prisen. Hovedproblemet er at nesten ingen lager til Mark V, så du må nok basere deg på å bygge om. Har gjort det noen ganger, og det overkommelig. Det medfører en del jobb, men så kan man velge ganske fritt hva man vil ha...Her er et eksempel på en stokk jeg tilpasset.
  5. Hei. Flott oppsett Hvor fornøyd er du med kikkerten?
  6. Ja, meget. Glasset er fantastisk, samme er synsfelt og fleksibiliteten for øyeplasering. Ingen tunelleffekt, og klikkene er 100% repiterbar. Eneste minus er at et klikk er 0,105 mrad. Har testet mange ganger, og kommer til 0,105 hver gang. Bekymrer meg ikke så mye siden det er konsekvent hele tiden, hele veien... Bortsett fra det, så er det et fantastisk sikte.
  7. Weatherby Mark V 340 Wby Mag 65 cm Lothar Walter Manners T5A Near base 25 MOA Warne ringer Kahles K312
  8. Melder meg inn med min Weatherby Mark V. Den har løpsbyttesystem med ei pipe I 300 Wby Mag, og ei pipe I 340 Wby Mag. Stokken er en Manners T5A, basen er Near, ringer er Warn og kikkert er Kahles K312. Meget fornøyd
  9. Jeg har også 6,5x55 pipe med orginale gjenger fra S&L. De gjengene er også M14x1,5. Saken er at gjengene fra S&L er veldig riktige/like det som er oppgitt som standard for M14x1,5. Når det kommer til gjenger som er slått i dreibenk av en børsemaker, så kan de være langt fra standard mål. De kan godt kalles feks. "M14,25x1,5, eller M14x1,5 men at de er alt for grunne. De har gjerne en lyddemper eller noe annet som skal passe på, og da slår de gjenger til det de skal "montere" passer tight på, og ferdig arbeid. Sluttresultatet kan være langt fra standard gjenger. Men er du i tvil, kan du kjøpe deg et gjengelær på Biltema og kontrolere stigningen.
  10. Powerstroke

    AICS stokk??

    Tja... det magasinet som holder standard patroner er det korte, og det litt kort for 6,5x55. COL på 73mm, men hvis man plukker ut ei nylonplate som ligger i front kan man klare 75. Fortsatt kort, men du kan bli hjelpen med lette kuler/sette dypt. De lange magasinene er så vidt jeg vet tilpasset for å holde 300 winmag størelse eller 338 lapua. Magasinene til 300 winmag kan kanskje klemmes sammen så mye på lippene som holder patronene at standardpatroner kan gå. Er ikke helt sikker, men jeg tror ikke jeg har sett AICS til annet enn Rem700. Alternativet er Roedales variant til Tikka T3. Den bruker samme sidepanelene som AICS. Men denne leveres kun med korte magasiner. Så enten kan man lade kort til en Tikka T3, eller prøve å fikse/klemme 300-magasin til en lang 700. Jeg ville gått for Roedale sin stokk til Tikka, og kammret om til 260 AI. Kort 6,5 som overgår 6,5x55.
  11. Jeg trodde det var pga låskassen man kjøpte en Weatherby…og når det er sagt, så skal det være et weatherby kaliber i en Mark V…300 Wby eller større. Skal man skyte småpatroner…for eksempel 300 winmag eller 30,06…så kjøper man ei Tikka T3 til det hvis man skal ha ei vanlig boltrifle. Sauer…trodde ikke det var noen som kjøpte Sauer lenger…hvis du ikke står på skytterbanen da ☺. Og uansett så burde alle som er glad i magnumpatroner ha ei Mark V. Bare legg merke til hver gang det er snakk/skrives om patroner generelt og magnumpatroner spesielt, så blir stort sett altid andre kreasjoner målt opp mot Weatherby sine...bla litt i Ladeboken feks. hmmm...undrer fortsatt over at det faktisk er noen som kjøper Sauer... det finnes jo Blaser
  12. Hei. Kjekt å se at det er flere som liker Mark V. Jeg har den B&C stokken du viser til. Jeg liker den godt. Jeg har hatt den på ei 270 wby mag accumark. Med den har jeg tatt rådyr, rev, grevling, ravn osv ... Jeg har byttet ut umbrakoskruene som låser kinnstykket med noen som har utvendig "hjul" som je kan bruke fingrene på. Da er jeg ikke avhengi av umbrakonøkkel for å ta ut sluttstykket. Kinnstykket må ned for å få det ut. Jeg har brukt versapod tofot montert i skinna under stokken, men har laget meg versapodfeste som skal borres/limes inn i fronten av stokken for å få tiltpunktet nermere opp mot løpet. Et lite problem med disse stokkene er at de har litt mere byggehøyde mellom låskasse og underbeslag enn orginalstokken. Dette gjør at "magasinet" / patonholderen eller hva det nå heter ligger veldig slarkete inne i stokken. Dette magasinet må ligge helt opp til låskassen på Mark V for at du ikke skal få mateproblemer under repetering. Dette er også et problem på B&C sin medalist sporter og på HS precision sine stokker. Uansett så får du en god "taktisk" stokk til prisen....men ja...den er tung. Særlig i kolben. Jeg føler at rifla er best balansert når jeg har en A-tech ståldemper på, og da blir totalen ei ganske tung rifle.
  13. Takk for linken...der var det svar å finne på en del ting. Kommer tilbake når jeg har testet litt mere. Liker riflen så godt at jeg skal nok også prøve å få den beddet om/ ny stokk før jeg gir meg hvis ikka annet hjelper.
  14. Powerstroke

    AICS stokk??

    Jeg bestilte fra TakePointGear.com. Jeg har aldri kjøpt fra Tyskland, men det er det en leverandør som heter Roedale Precision. Der er det også AICS stokker å få kjøpt. De har også mange andre gode alternativer og kjekt utstyr.
  15. Det var litt merkelig. Er du sikker på at det ikke var bare løpet på 9,3en som var tykkere enn på 6,5en. Låskassen skal være lik. Løpskanalen er det bare å file litt ut av. Så vidt jeg vet er det bare en type KKC eller GRS stokk å få til Tikka T3 (låskassemessig). Hadde dere prøvd 6,5en i stokken til 9,3en så hadde nok den passet.
×
×
  • Create New...