Jump to content

Kamigawa

Members
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Kamigawa

  1. Fantastisk spill! Skikkelig timesluker
  2. Mener det har blitt løftet frem en del ganger i denne tråden at en slik ombygging ikke er så lett som det hevdes? Det finnes da andre lovlige våpen som også er veldig lette å "bygge om". Etter hva jeg har hørt kan en litt overivrig justering av avtrekket på en Walther GSP føre til helauto. Glock kan også gå i helauto med enkle grep. Men det er jo heller ikke interessant. Helauto er ulovlig for folk flest og upraktisk. Jeg, og ganske mange andre, slik jeg har oppfattet, er interessert i et lett og hendig kal. 30 karabin til småvilt/rådyr og blinkskyting.
  3. Nå som faktisk Garand er lovlig til jaktbruk bør vi kanskje tenke litt på herlige M1 Carbine igjen? Hvordan er priser, rutiner og praktiske forhold rundt godkjenning? Jeg har inntrykk av at M1 Carbine er forholdsvis billig i innkjøp til eventuell innsending?
  4. Jeg trives veldig godt med min Lee 4-hole turret presse. Ganske billig å kjøpe, virker veldig solid bygd og har hurtig utskifting av diesett. Veldig greit å kunne velge bort auto-indeksering ved behov. Har ikke ladet veldig mye på den enda, så det kan jo være jeg kommer over noen ubehageligheter med tiden
  5. Skal ikke være noe problem det
  6. Om det hadde vært fritt valg i alt hadde det vært vanskelig å ikke velge en STG-44. Veldig fascinerende våpen. Hvordan hadde 7.92x33 vært på jakt, tro?
  7. Sånn ca alt er fyfy å ta med ut av USA i disse dager grunnet deres ITAR-lovverk. Ganske skumle løfter om bøter og straffer er det også å finne. Jeg var i USA nylig og tok til takke med eksport av ladepresse og litt div. ladeutstyr, hvilket er eksplisitt nevnt som OK fir eksport.
  8. Har ikke politiet økt omganget på våpentreningen nå i alle fall? Antallet vådeskudd som har vært er helt latterlig. Jeg forstår at politiet har en annen form for våpenhåndtering enn sivile skyttere, og generelt befinner seg i langt mer stressende situasjoner, men et våpen er et våpen og sikker håndtering skal sitte i muskelminnet såvel som i oppmerksomheten. Uhell vil alltid kunne forekomme, men det har jo vært usannsynlig mange vådeskudd hos politiet.
  9. Takker for fint svar, Bobby. Jeg skyter både nordisk trap og Sporting (såvidt jeg husker). Jeg har en lei tendens til å kjøpe dårlig egnet utstyr (og er fullstendig klar over det). Foreløpig klarer jeg ofte rundt 23 av 25 duer, så det er ikke så langt unna. Har ingen store ambisjoner for fremtiden, men synes det er artig å skyte duer innimellom. Med tanke på "glattboret" løp, så mener jeg at hagleløp er hagleløp. Selvfølgelig finnes det utrolig mange små endringer en kan gjøre, men sammenliknet med hvor galt det kan gå hvis man har ei rifle med et dårlig løp så tenker jeg litt i de baner at "glattboret er glattboret"
  10. Det er jo definitivt legitimt grunnlag Jeg har jo noen tusen i våpenskapet selv
  11. Jeg synes det er fryktelig interessant å reflektere rundt ulike skytekulturer og slikt, og har gjort meg en del refleksjoner etter noen turer på leirduebanen. Jeg skyter selv med en billig pumpehagle og kryper stadig nærmere en full 25/25 serie. Haglen er en Remington 870 express med 18.5" løp og remingtons eget sett for å forlenge kolben. Totalt budsjett på oppsettet er under 5000kr. Samtidig som jeg skyter godt nok med mitt billigoppsett hører jeg stadig om andre skyttere som bruker helt latterlige summer på sine hagler. Ved èn anledning pratet jeg med en skytter som hadde kjøpt en slik Antonio Zoli sak til godt over 100 000 om jeg husker riktig. Han skjøt ikke spesielt bra heller egentlig. Hva er egentlig fordelen(e) med slike dyre hagler? Jeg har hørt folk snakke om at de "svinger" bedre, og at det er lett å få haglen opp til skulderen, men skyter man virkelig 95 000kr bedre med en slik hagle? Det er jo tross alt snakk om et glattboret våpen?
  12. Tenker dere at det samme gjelder ladeutstyr? Har litt lyst til å raske med meg et ladesett, naturligvis helt fritt for ladekomponenter.
  13. Fantastisk input! Takk Ser ut til at jeg dropper våpendelkjøp
  14. Hei. Jeg reiser veldig snart en tur til USA og har lyst til å benytte anledning til å kjøpe litt diverse våpenrelaterte deler. Ser for meg å handle litt magasiner, en kolbe eller to og diverse småplukk til avtrekk og liknende. Tenker med andre ord ikke å handle vitale, registreringspliktige deler. Delene skal medbringes i innsjekket bagasje. Er det noen her som kjenner til lovverket rundt slikt? Jeg er klar over at magasiner over 10sk er trøblete i enkelte stater, men vil jeg bryte andre lover ved å kjøpe våpenrelaterte ting til personlig eksport? Alle tips og råd tas imot med glede
  15. Gravyre kan se fint ut på en pen Single Action revolver, men det blir VELDIG fort for mye. Har sett et par O/u hagler helt uten gravyre og da hjelper det litt på utseendet, men det er likevel ikke greit. Gullinnlegg er uansett ikke ok.
  16. Tvangsplombering på alle O/uer ;D Jeg synes jo det er litt merkelig å legge to løp oppå hverandre på det viset i det hele tatt. Forholdsvis keitete å lade også synes jeg.
  17. Jeg liker virkelig ikke O/u hagler. Fæle å se på, ofte med usmakelige mengder gravyre (jaktmotiver i gull ), og heller ikke gode å skyte med. Synes ofte det er en merkelig form for snobberi ute å går med O/u hagler, hvor folk kjøper hagle til 100 000 til bruk på leirduebanen. Jeg vet ikke helt jeg. For all del, sikkert samme greia med s/s, men de ser ihvertfall nydelige og tradisjonsrike ut. /Kontrovers
  18. Helt enig med deg i din søken etter sideliggere. Jeg eier selv en gammel og sliten belgisk sideligger. Ikke stort å skryte av, men ufattelig mye penere enn alt som finnes av o/u modeller (slik jeg ser det). Ser du har fått mye gode forslag her, men jeg hiver inn disse også: http://borselars.no/vapen/hagle/side-side . Jeg vet ikke stort om Sabatti, men jeg har håndtert et par Yildizhagler og sitter igjen med et solid førsteinntrykk. De har visst også en modell med engelsk skjefte: http://www.yildizshotgun.com/en/elg_15.html . Kanskje noe å vurdere?
  19. Ah, hadde ikke sett denne koselige tråden Her er godsaken min. Den har fått frontsiktet flyttet litt bakover på pipa slik at ble plass til gjenger. Bruker en original Ruger flammedemper. Da jeg prøvde den med lyddemper kom tomhylsene praktisk talt ut i dødelig fart, så jeg fikk lagd til en gassbushing med redusert innerdimensjon for å forhindre overtrykk. Ellers har jeg kvittet meg med den fæle original handguarden og fått på en litt mer elegant Choate. Har også både filt og polert litt i avtrekket og er svært fornøyd med resultatet. Siktet som står på er et (latterlig stort) Nikon Prostaff etellerannet i Alaska Arms 30mm QD-ringer. Brukte lenge et aimpoint M2 Comp i èn 30mm ring, men jeg vil ha en ultimak på rifla før jeg bruker aimpointen igjen.
  20. Hei Jeg har fryktelig lyst til å komme i gang med rådyrjakt. Jeg har mye skyteerfaring, men INGEN jakterfaring. Planen er å jakte med .223 på kort hold, men jeg har også hagle jeg kan bruke til formålet. Hvordan bør jeg gå frem? Hva er typiske fallgruver? Hva slags ammunisjon bør jeg bruke? ALLE tips tas imot med glede
  21. Jeg bruker en billigkopi av Fobus (ca. 70kr fra Ebay) og i mitt hylster er det rikelig med plass til høye korn. Bruker selv justerbart siktesett fra Dawson Precision. Husker ikke nøyaktig hvor høyt kornet er, men det er betraktelig høyere enn standard.
  22. Takk Da prøver jeg å få tak i hardox.
  23. Jeg synes egentlig det er fryktelig artig å skyte stålblinker med pistol, og kunne tenkt meg å gjøre det samme med rifle. Jeg skyter mest .223, men det blir nok litt .308 også med tiden. Er det mulig å lage til en stålblink som tåler rifleskudd uten at kostnadene blir enorme? Kan man herde mykere stål til det punktet hvor det tåler rifleskudd? Setter pris på alle erfaringer on innspill
  24. Kaustisk blånering er ikke helt aktuelt nei, men "niter-bluing" virker svært overkommelig Dessverre ser det ikke ut til at Midway har tilgang på Oxpho i det hele tatt. Jeg er vel kanskje bare litt "vanskelig" her, ettersom at midway generelt har et flott utvalg av kaldblånering Tenker likevel at Oxpho vil passe meg en del bedre, men takk for innspillet
  25. Hei Jeg begynte nylig med kaldblånering av en airsoft AK med ståldeler, og er svært fornøyd med resultatene så langt Til nå har jeg brukt kaldblåneringssett av Birchwood Caseys, som jeg kjøpte over Ebay (relativt dyrt). Etter hvert har jeg innsett at jeg kommer til å trenge en del mer blåneringsvæske, og da tenkte jeg at jeg likegodt kunne "oppgradere" til Oxpho Blue av Brownells, ettersom at denne generelt regnes som en del bedre (og billigere per. liter). Da jeg skulle bestille ca. en halv liter fra Brownells innså jeg brått at dette produktet ikke kunne sendes til Norge pga. farlige kjemikalier Har kontaktet dem for å høre om dette kan ordnes likevel på en eller annen måte, men jeg tenkte jeg likegodt kunne høre om man kan få tak i Oxpho i Norge også? Så langt har jeg ikke funnet Oxpho andre steder enn Brownells, men kanskje dere vet om norske importører? Oxpho Blue: http://www.brownells.com/.aspx/pid=1072 ... uct/16-oz- Hvis det viser seg å være vanskelig å oppdrive, har jeg vurdert å prøve meg på salpeterblånering Alle kommentarer er svært velkomne
×
×
  • Create New...