Jump to content

Jaktterriers

Members
 • Posts

  21
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Jaktterriers's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

5

Reputation

 1. Noen som vet om andre steder å skaffe 458 socom løp enn Brownells her i landet?
 2. 37 cm Du må regne det som en trekant, du har to utifra det du oppga 2 kateter og en rett vinkel, da finner du vinkelen fra øyet til kant på kornet og du har nå 2 vinkler og så setter du inn 100m som katet mellom de to vinklene og regner ut den andre kateten som da blir hva kornet dekker. si at vinkel ved øyet er A og den mellom siktelinja og kornet er B Da har du AB=595mm, BC er 1,1mm (går utifra at siktelinja treffer midt i kornet) og vinkel B er 90grader for å finne vinkel A tar du da Tan A = BC/AB som blir 0,106grader Da har du vinkel A og B og avstand AB er 100meter For å finne BC nå tar du Tan 0,106 = BC/100 som blir 0,185 (dette er radius siden vi startet i senter av kornet? 0,185x2 = 0,37meter eller 37cm.
 3. .338 180gr nosler accubond 42gr N540 V0 736m/s Kammertrykk 2735bar Basert på en oppnekka 6.5X55 hylse og 60cm .338 løp
 4. Det er ganske greit å få kassen registrert, du må levere søknad som vanlig på våpendel og oppgi på søknaden at du skal lage den selv. Så snart søknaden er godkjent er det tut og kjør. Når kassen er ferdig merker du den med navn og nr som du vil og fører dette på søknaden og sender den tilbake. Når jeg lagde min så fikk eg tilleggspørsmål tilbake etter at søknadne var levert der de ville vite hvilken kompetanse jeg hadde for å bygge selv og hva jeg hadde tenkt. Sendte inn et kort svar med bakgrunn og erfaring og en skisse på det jeg ville lage og så var alt i orden.
 5. Når eg går inn på den linken så koster den 1901 kr.
 6. Nå er det vel paragraf 21 og 52 som gjelder her da det er til privat bruk og ikke for salg.
 7. Sjekk Heym SR30 kan høres ut som om det er en slik. http://www.heymusa.com/heym_bolt_action_sr30.htm
 8. Ja stemmer det E.J, starter sportrening fra de er rundt ti uker gamle og begynner ikke med jakt før sporinga sitter og syns den fremgangsmåten fungerer bra.
 9. Det er som E.J sier forskjell fra hund til hund, jeg har to stykker som blir brukt til ettersøk og begge er stille så lenge de går i sele og søker frem til de ser dyret. På jakt så loser de på fersk fot som de skal, men skiller på det å jakte fritt og gå ettersøk. Om dette ligger i individet, linjene eller kommer fra trening, sannsynligvis så ligger det en blanding av alle faktorer bak. Det som er greit på ettersøk er at de er så sta at de gir seg aldri så lenge du orker å følge på så sporer de. Behøver jeg en pause for å omdirigere poster eller av andre årsaker så er det bre å gå av sporet å sette seg og hunden roer seg ilag med meg frem til vi starter søket igjen da er det bare å sette på og fortsette som før.
 10. Jeg bruker TJT som ettersøkshund i tillegg til jakt, vet det er mange som er godkjent som ettersøkshund rundt om i landet.
 11. De ville ikke bruke tid på det da valpekjøperne ikke brydde seg om det var papirer på dem eller ikke.
 12. Vil bare advare alle som går med tanker om å handle tysk Jaktterrier fra kennel klitgaard. Har nå fått melding om at de ikke kommer til å registrere valper i fremtiden så alle hunder som kjøpes derifra må da regnes som blandingshunder. Er du ute etter en Jaktterrier så kjøp fra en seriøs oppdretter slik at du ihvertfall får papirer på hunden din.
 13. Så det du sier er at en hiprøve er så enkel at det er bare å komme og slippe hunden så er man nesten garantert å få championatet. Kan du da forklare hvorfor det de ti siste årene blant terrierrasene ikke er utdelt flere championater. Iflg statistikk på NKK så er det utlevert følgende jaktchampionat til terriere de siste ti år, dette gjelder for alle som har stilt på norske prøver både norske og utenlandske hunder. Border 20stk Fox 0stk Parson 2 stk TJT 10 stk
 14. Stiller spørsmålet på bakgrunn av de som kom til finalen i kåringen i år. Ikke for å si at Fri ikke var en verdig vinner, hun har meget sterke resultat og helt klart en god vinner. Men når vi ser på resultatene på de to andre som kom til finalen så lurer jeg jo på hvordan den utvelgelsen er gjort. Med tanke på at det var påmeldt en Tysk Jaktterrier som tok 6 championat i 2011 alt tatt før hun var fylt tre år. Hun har Norsk, Svensk, Finsk og Nordisk Jakt(hi)Championat og Norsk og Svensk ViltsporChampionat. Når det gjelder hi prøver som er de eneste jakt prøvene for terrier her i landet så får en jo ikke stille der etter at kravene for Championat er oppnådd så det blir jo begrenset med prøver en kan stille på for denne rasen. Prøveresultater i 2011 er som følger: Norsk Hiprøve 1.premie med Cert (Utløsende for Norsk Hichampionat) Svensk Hiprøve med topp på alle moment (Svensk Hichampion) Finsk Hiprøve med 50 av 50 poeng (Finsk og Nordisk Hichampion) Tre sporprøver i Norge alle med 1.premie og HP, samt prøvevinner på største prøven (Norsk Viltspor Champion) 1.premie på Svensk sporprøve. (svensk Viltsporchampion). Et av kriteriene for årets jakthund er jo nettopp oppnådde meritter sett i forhold til alder, og med tanke på at disse championata vart alle tatt i 2011 og alt var gjort før hunden fylte tre år så syns jeg det er litt merkelig at den ikke endte opp blant de topp tre.
×
×
 • Create New...