Jump to content

Snipetter

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Snipetter's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Det er vel ikke så mye å diskutere, Per-S har rett. Det er til og med en forutsigbar effekt. (har jeg lest, er ingen fysiker ) Prøv å kjør et google søk på yaw of repose.
  2. Nytt interessant funn med .308en. Jeg prøvde å legge kun en dråpe vann innerst i flammedemperen hvor den er formet som en sylinder inn mot pipa. Dette gav på det verste 20cm avvik på 100m. Alle fem skuddene jeg gjorde dette med gikk kl 6 i skiva. Om jeg dynker flammedemperen i vann, men sørger for at denne innerste sylinderen er tørr får jeg ingen merbare avvik. Jeg skal svelge en kamel og ha både hatt og skosåle til middag. Hullet er for trangt. Men bare når vannet blir introdusert. Det virker helt umulig at prosjektilet fysisk kommer i kontakt med flammedemperen. Ulike prosjektiler gir også litt ulike avvik. 150gr lockbase går ned høyre, 168gr SMK rett ned, mens 167 scenar går i en loddrett stripe både over og under senter.
  3. Takk for utdypende innlegg. Jeg kommer rett fra banen og har gjort noen forsøk med en lignende sak i .223. Her ser jeg at hullet i flammedemperen er synlig større i forhold til kulediameteren og resultatene i første omgang virker å støtte opp om påstanden om at størrelsen på hullet kan være utslagsgivende for hvor godt den takler vann. Likevel er det utslag på 1. skuddene, men betydelig mindre enn på .308en. Neste skritt blir å teste en Voretex flammedemper på .223en. Her er hullet mye trangere, så nå forventer jeg egentlig at det skal gå ganske dårlig. Blir spennende å se. Wadcutter, takk for godt tips. Jeg skal svinge innom bokhandelen og be om en bok om fysikk. Der er helt sikkert problemet beskrevet. Toall, selvsagt er det for forskningens skyld. Jeg er ikke bare ute etter å løse problemet, jeg søker også å forstå hvorfor det er sånn og hvordan det skjer.
  4. "a man hears what he wants to hear and disregards the rest" Hva kan jeg si? På seg selv kjenner man tydeligvis andre. Det virker iallefall ikke som om du er helt spart for besserwisser-genet. Jeg er ikke ute etter å krangle, så la oss bare legge den ballen død. Hva har du lest om emnet? Det er jeg oppriktig interessert i å høre. På hvilken måte flyttet bremsen din treffpunkt? Hadde det noe med våt/ikke våt å gjøre? En typisk 4 skudd seire på 100m hos meg med våt flammedemper utarter seg som at 1. skuddet treffer lavt venstre. Ofte 5-10cm, en sjelden gang ca 30. De tre neste skuddene treffer midt i, med en spredning i snitt på ca 2,5cm. Med tørr flammedemper aldri noen problemer. Og merk at jeg spør ikke for å være spydig, men hva er tanken bak at å borre opp flammedemperen skal løse problemet med vannet? Du sier jo selv at vannet innerst i flammedemperen blir blåst vekk av kruttgasser.
  5. Jeg er uenig i at flammedemperen er for trang. Flammedemperen gjør akkurat det den skal gjøre, nemlig dempe flammer og den gjør det på en utmerket måte med upåklagelig presisjon så lenge den ikke er våt. Den er heller ikke assymetrisk. Det er vannet på flammedemperen som lager krøll. Hvorfor det, er spørsmålet? Og om noen har lest noe om dette, har egne erfaringer, eller har en link til relevant stoff så er jeg altså veldig interessert.
  6. Jeg har ikke testet ulike prosjektiler enda, men det står på listen over ting som skal gjøres. Jeg får ingen endringer på førsteskuddet uten flammedemper med vann på munningen, men samlingen flytter seg ca 10 cm høyere uten at det påvirker presisjonen. Det virker å være tydelig at flammedemper påvirker yawvinkelen, men at den gir et konstant input. Jeg tror at vann på flammedemperen også påvirker yaw'en, men at den gir nærmest vilkårlige utslag ettersom vannets plassering vil være avgjørende. Vann ekspanderer jo ganske voldsomt fra veske til gass det er mulig at dette skaper et trykk som kan gi prosjektilet en "dytt i exiten".
  7. Det er ingenting som tar borti noe som helst. Våpenet har utmerket presisjon helt til vann blir introdusert på flammedemperen. 30 cm er ekstremavviket, vanligere er fra 3-10cm. Avviket varierer, jeg har så langt bare notert endringer til venstre, men oftere lavt enn høyt. Jeg vet hva en yaw induser er, ja.
  8. Du treffer spikeren på hodet. Med en .308 snakker vi om variasjoner mellom ingenting og 30cm i avvik på førsteskudd på 100m. Ujevn gassevakuering er hovedmistenkt. Om det er noen som har erfaringer rundt fenomenet, eller kjenner til litteratur som beskriver det er jeg interessert i å høre om det.
  9. Ja, jeg ser fra overskriften at det kan være lett å mene det. Men jeg er som nevnt mest interessert i å høre om det finnes noen erfaringen på om/hvordan prosjektilet påvirkes av vann rundt munningen/ på flammedemper, ikke hvorvidt en kule i flukt treffer vanndråper eller ikke.
  10. Før man tar jordrotasjon (Coriolis) med i betraktningen må holdet være lenger enn dritlangt. Det er også alt for komplisert og en for liten faktor til at det kan nyttes i rifleskyting på noen praktisk måte. Men om en virkelig vil nerde på høyt nivå så begynner jordrotasjonen å bli en faktor som man kan vurdere å gi et knepp for på 1000m pluss, men det avhenger av hvilken retning man skyter. Det er nok en del andre faktorer man bør kontrollere før man tenker på jordrotasjonen, tenk bare på hvor vanskelig det vil være å bedømme vinden over et så langt strekk. Ellers er selvsagt lufttetthet en kjent faktor for rifleskyting og den påvirkes av høyde over havet, temperatur og luftfuktighet. Høyere tetthet, lavere treff. Kjent stoff. For å utdype det jeg lurer mest på: Man er på skytebanen. Det er ikke tak på skytebanen, men ettersom vi ikke er av typen som skyter med tweeddress og slips reiser man ikke hjem av den grunn. Våpenet blir vått. Det legger seg vann på munningen, som har påmontert flammedemper av birdcage typen. Når så førsteskuddet blir avfyrt, vil dette vannet som går fra veske til gassform i samme øyeblikk skape et trykk som påvirker banen til prosjektilet? Vil førsteskuddet treffe anderledes enn resten av serien? Innspill?
  11. Jeg driver for tiden og gjør noen forsøk rundt hvordan vann i form av nedbør påvirker presisjonen, og da særlig på første skuddet. Min oppfatning nå er at regn ikke påvirker prosjektilet i flukt i nevneverdig grad, men at luftfuktighet er en større, men likevel liten faktor. Er det noen som har andre, dokumenterte synspunkter? Spørsmålet mitt er også hvordan vann på munningen/kroningen eller flammedemperen vil påvirke prosjektilet i overgangen fra indre til ytre ballistikk? Er det noen som har noen erfaringer, eller linker som omhandler temaet?
×
×
  • Create New...