Jump to content

Lunden

Members
  • Posts

    106
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Lunden

  1. Det er gjerne ikke så interessant for det man ønsker å diskutere i denne tråden. Imidlertid ville jeg finne det langt viktigere at politiet trener tilstrekkelig på vurderingene om de skal skyte eller ikke, enn at de bedriver mye teknisk skytetrening.

    Å true med skytevåpen vil kunne eskalere situasjoner voldsomt. At vanlige tjenestemenn er godt trent til å taktisk og mentalt kunne takle ulike skarpe scenarier, anser jeg som viktigere enn at de er godt trent til å kunne treffe blink hver eneste gang.

    Det er kanskje naivt av meg men jeg tar forgitt at alt er forsøkt før man trekker våpen og iallefall før man avfyrer skudd. Jeg skyter jo selv 1 gang i uka som utgjør rundt de 40 timene som er obligatorisk for politiet. Selvom jeg kan treffe i svarten med alle skuddene mine så ville jeg jo hatt mye mer trening om jeg skulle kommet i en situasjon hvor jeg må avfyre skudd for å redde enten mitt eget eller andres liv ( snakker da om hvis jeg var politi). Jeg forstår jo at blant annet Delta har mer trening enn lokal politiet mitt har. Men nå er det lokal politiet mitt som kommer i først til stedet og ikke Delta og kan bli nødt til å avfyre skudd. Jeg har ingen aning om hvor gode skyttere politiet her er men jeg håper de er bedre enn meg og alle de andre i klubben min. (Nå hørtes det ut som om vi ikke kan treffe en låvevegg men :) )

  2. Da var min første "ekte" 1911 i hus, en 9mm produsert i 1978, 98% strøken , de faste siktene tror jeg nok blir byttet ut i løpet av vinteren .

    Den var fin Tom. Har stor havesyke etter flere 1911-ere.

  3. Etter jeg leste denne artikkelen http://m.db.no/2013/09/07/nyheter/valg13/politi/kriminalitet/vapentilgang/29120032/ så tenkte jeg først at det er bra at dem slipper å dra tilbake til stasjonen hvis de skulle trenge våpen. Så begynte jeg å tenke litt på hvor mye trening er det politiet får i våpenbruk og skytetrening? Det finnes kanskje politimenn her inne som kan belyse temaet. Jeg vil poengtere at det er av nysgjerrighet jeg lurer på dette og ikke at jeg er ute etter å snakke nedsettende om politiets kunnskap vedrørende våpen.

  4. Da ser det ut til at jeg har kjøpt en Colt 1911 serie 70, 9mm, ...

    Så artig! Får vi se noen bilder? Og ikke minst når kommer du til Rakkestad med den så jeg får prøve?

  5. Som tidligere nevnt så har jeg en Mauser M98 jaktrifle som jeg har fått av min bestefar. Jeg fikk med noe gammel Raufoss ammo som er 7.62x51mm NATO. Det jeg lurer på er hva skal jeg bruke til elgjakt og hva skal jeg bruke til trening? Jeg er analfabet når det kommer til kaliber på rifle. Hva vil funke i rifla mi?

  6. Upåklagelig service som alltid. Jeg fikk min nye guiderod og fjør fra GSGPro i dag. Har ikke testa den enda. 3 followers til magasinene har også kommet. Plass til 14 skudd nå.

  7. Fikk pakka fra midway i dag så nå har GSG'en fått flat mainspring housing.

    Rett og slett pen nå syns jeg.

    Photo110713160040.jpg

    stillbart baksikte og fiberoptisk framsikte.

    Photo110713160132.jpg

    EDIT: Den er også omgjort fra series 80 til series 70.

  8. Jeg fikk min GSG 1911 22lr i dag og fikk tatt en kjapp tur ut på banen. Veldig godt første inntrykk men jeg rakk bare å skyte hundre skudd. Må ut på banen igjen snart og teste mer helt klart. Bilder og sånt kommer bare jeg får tid.

  9. Oppdaga denne tråden i dag og bestemte meg for å stikke ut en tur på banen å teste min M98 som jeg arva av bestefar. Bilde og tilbakemelding på hvordan den var å skyte med kommer senere.

     

    Yes, da har jeg vært å testa den og du verden så morro når du treffer.

    Mauseren gikk som en strek det var kun han bak som svikta til tider.

    Tips til andre som skyter en bolt action for første gang, flytt trynet før du lader om. :lol:

    Du kan si jeg var glad jeg var alene der da. :oops::oops:

    Det eneste positivet her var at nå har jeg døpt rifla i blod.

    Møt Kålrunn:

    Photo300613185222.jpg

     

    Fikk med litt ammo fra Bestefar også, ikke helt fersk kan du si.

    Photo300613185239.jpg

     

     

     

    Liten snutt her:

    prøvde utallige ganger å få den integrert i forumposten men fikk ikke til.

  10. Selv har jeg ikke prøvd Phantomen men den kjennes ut som andre plast pistoler så det kommer egentlig ann på hva du liker selv.

    Jeg ville vel heller ventet litt og enten spart til en shadow eller sett etter en brukt.

    Jeg solgte nettopp min Shadow for kun 2 dager siden.

    uflaks... :?

×
×
  • Create New...