Jump to content

Inbreak

Members
  • Posts

    38
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Inbreak's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • 10 years in
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

2

Reputation

  1. Trur du hadde fått minst like bra resultat med 6,5, om ikkje bedre. Her i hus har vi jakta hjort med 6,5 140gr A-frame i alle dei år, aldri problem. Stort sett alltid gjennomskyting og for det meste knall og fall med lading greit under 800m/s på alt frå 10-350m. Sjølv har eg rundt 30 dyr, kun ein gang har eg funne igjen kula i dyret. Då skote litt på skrå framanfrå, så kula låg heilt ut i skinnet litt bak på ribbesida. Hadde nok forsvunne den kula også med den lading eg brukar no - 40gr N150 (feilkjøp - skulle ha N160, men må brukast opp) gir ca. 850m/s i ombygt 200str med ca. 58cm løp. I år går vi over til TTSX 120gr sidan vi har begynt å selge nokre dyr til ein lokal restaurant, så det ikkje vert så masse kjøtsvinn.
  2. Har brukt N150 ei stund til 140gr Swift A-frame i 6,5. Skulle ha N160, men klarte å kjøpe feil, men brukar det i alle fall opp. Laddar både denne kula og Partizan FMJ 139gr med 40gr krut. I ombygd Sauer 200str med 58cm løp og stor Hausken Whisper dempar får eg rundt 850m/s på Swift kula, og 800+ på Partizan. I år går vi over til Barnes TTSX 120gr kule iom. at vi har begynt å selge litt dyr til ein lokal restaurant. Denne har eg nettopp testa ferdig og enda på 41gr med hastigheit på 850+. Ingen tegn til overtrykk, men det er ein liten metallring i tennhetta rundt tennstempelholet, men det er pga. litt runda kantar rundt tennstempelet i godset i sluttstykke. Anna sluttstykke utan denne slitasjen gir ingen ring. Tennhetta er fortsatt runda rundt kanten, så ingen tegn til flattrykt tennhette heller. Når eg har brukt opp dette krutet går eg sikkert over til Norma N-4 skyttarlagskrut i staden. 49gr ga 915m/s med TTSX kula, men både 50 og kanskje 51gr skulle vere mulig om det er plass i hylsa.
  3. Her i hus har vi jakta hjort med 6,5 140gr A-frame i alle dei år, aldri problem. Stort sett alltid gjennomskyting og for det meste knall og fall med lading greit under 800m/s på alt frå 10-350m. Sjølv har eg rundt 30 dyr, kun ein gang har eg funne igjen kula i dyret. Då skote litt på skrå framanfrå, så kula låg heilt ut i skinnet litt bak på ribbesida. Hadde nok forsvunne den kula også med den lading eg brukar no - 40gr N150 (feilkjøp - skulle ha N160, men må brukast opp) gir ca. 850m/s i ombygt 200str med ca. 58cm løp. I år går vi over til TTSX 120gr sidan vi har begynt å selge nokre dyr til ein lokal restaurant, så det ikkje vert så masse kjøtsvinn.
  4. Grolsch er også tilgjengelig på polet, som ei 5% utgave. Kr. 40,70 Eller rettare sagt, butikkutgava er ei utvatna utgave av den på polet.
  5. Det er så stor gjennomfart i kjøleskapet at det er nesten ikkje vits å liste opp. Har ikkje før fylt opp med litt nytt som skal smakast (og ratast), før det er nesten tomt og treng påfyll igjen. Er ein ølnerd så er ein ølnerd. Er det ikkje 5 om dagen dei seier skal vere sunt?
  6. Også nokre frå Lervig å finne på polet. Berre å bestille på nettbutikken levert til det lokale polet om du ikkje finn det i butikken...
  7. Har min tvil om at det hadde blitt noke billigare om sterkare øl hadde komt i butikken. Ein god del av det importerte ølet som etter kvart er å finne i butikkane er om mulig dyrare enn masse tilsvarande (og sterkare) øl som er på polet.
  8. IPA bør tåle det bedre enn det meste; de er jo brygget med ekstra mye humle nettopp for å tåle sjøreisen fra England til India. For humleprofilen sin del, går det berre nedover frå første minutt. Generelt sett så er 3-4 månadar etter brygging / tapping "deadline" for ein IPA, men i grunnen også veldig mange pale ale.
  9. Dei aller fleste juleøl i polstyrke (så sant det ikkje er jule IPA eller liknande), kan du med fordel kjøpe og sette av minst eit år, gjerne fleire. Til og med ein del butikkøl kan ha godt av eit år i boda.
  10. Dette gjeld generelt om IPA. Nøgne IPA, Ægir IPA, Haandbryggeriet Fyr og Flamme (IPA) og Kinn Vestkyst IPA er også minst like bra, om ikkje bedre. Verdensklasseøl.
  11. Da er det ikke noe å lure på; Zeiss 6-24x72 (med ret. 60 spør du meg). Ingen over, ingen ved siden. http://www.wingevapen.com/index.php?do=product&id=1854" target="_blank" target="_blank Dersom denne menes å bli for høy eller tung, selv om jeg ikke skjønner problemet på innmark/postjakt, så ville jeg gått for 3-12x56 av samme merke. Strålende optikk! Hans Om pris ikkje har betydning; tommelen opp for denne. Har sjølv oppgradert frå eit 8år gamalt Zeiss 3-12x56 til 72-siktet, og er strålande fornøgd. Der eg før ofte følte grensa for skyting gjekk kanskje halvtimen før eg følte same grense var nådd med ein 10x56 Zeiss kikkert, kan eg fortsatt sitte ei god stund til med 72-siktet når grensa med den same kikkerten er nådd no.
  12. Anbefalar deg på det sterkaste å prøve å lagre slike øl i opp til mange år. Kjøp i tillegg ei flaske Ægir Lynchburg Natt, som er Natt lagra nokre månadar på Jack Daniels fat. Prøv gjerne begge to parallellt og samanlikne. Ellers er Nøgne Imperial Stout fantastisk, Mikkeller Beer Geek Breakfast om den er tilgjengelig endå, og Mikkeller Beer Geek Brunch kjem på sleppet no i november. Mikkeller George er også på polet, den er rett og slett fantastisk. Sjekk på nettsida til polet kva butikkar som har inne, eller bestill på nettbutikken levert til eit lokalt pol.
  13. Korleis gjekk det med dette utstyret? Sendte du det berre i retur og droppa det, eller har du etter kvart fått eit nytt som fungerar? Vurderar sterkt å kjøpe eit slikt sjølv....
  14. Trudde no virkelig 30mm var 30 mm. Har alltid hatt zeiss, fleire i familien også, og aldri hatt problem. Men har aldri hatt ringar med gummiforing heller. Synst det høyrest ut som eit potneialt problem i forhold til forflyting av sikte i ringane, i forhold til metall mot metall.
  15. Etter første kveldsøkt i går må eg seie meg veldig godt fornøgd med oppgraderinga til 72mm sikte. Der eg før kunne sitte kanskje halvtimen lenger med Zeiss 8-56 kikkert enn 3-12x56 sikte, kan eg no sitte minst like lenge med 6-24x72 sikte som eg kan med kikkerten. Om ikkje lenger til og med. Synst rett og slett det virka lysare og klarare i siktet enn det var i kikkerten. Men så er det jo selvfølgelig å finne igjen dyret i siktet då. Ikkje alltid like lett i mørket.
×
×
  • Create New...